Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3181
2

Інвестиції зростають

Новини Євро-2012

Інвестиції зростають

Здали міст у Києві до Євро

Місто-господар Київ відкрив ще одну транспортну артерію до Євро — Дарницький залізнично-автомобільний міст з лівого берега на правий.

Урочисто здав в «експлуатацію черговий єврооб'єкт Прем'єр-міністр Микола Азаров разом із керівниками столиці. Для добудови мосту «Укрзалізниця» домовилася з «Укрексімбанком» про надання їй кредиту розміром 370 млн. гривень.

Наприкінці червня цього року на будівництво переходу через Дніпро надійшло 100 млн. грн. А 7 липня уряд ухвалив розпорядження про виділення зі Стабілізаційного фонду 625 млн. грн. на спорудження залізнично-автомобільного мостового переходу через Дніпро у Києві, а також доручило ряду банків розглянути питання про виділення 370 млн. грн. Південно-західній залізниці на будівництво мосту.

Раніше, у вересні, урочисто відкрили залізничне сполучення через Дніпро по Дарницькому мостовому переходу.

Довжина мосту — 1066 м, будівельна довжина залізничного полотна — 32,71 км, довжина автомобільних підходів — 15 км. Добова пропускна спроможність мосту складе 160 пар поїздів і 35 тисяч одиниць автотранспорту, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо, 15 грудня цього року в Києві відкрилися три станції Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену — «Деміївська», «Голосіївська» та «Васильківська».

Сильні сторони підготовки України

Операційний директор УЄФА Мартін Каллен назвав дві сильні сторони підготовки України до Євро-2012: «Це, по-перше, пристрасть українців та мотивація, що вони задіяні в проекті підготовки, розуміння величі заходу та його вплив на подальшу долю України. По-друге, підтримка уряду. Це — ключові елементи успіху підготовки», — зазначив Каллен в ексклюзивному інтерв'ю, опублікованому в четвертому номері вісника Інформаційного центру «Україна-2012».

Відповідаючи на запитання, як, з точки зору УЄФА, Україна цього року готувала свої інфраструктурні об'єкти до Євро-2012, операційний директор зазначив: «2010 рік в Україні суттєво прискорив підготовку, особливо в питанні розвитку інфраструктури. Було відкрито нові термінали, поступово просувається будівництво стадіонів. Загалом цей рік у співпраці з УЄФА був дуже плідним».

«Громадяни України з різних куточків країни є свідками цих успіхів. Наприклад, великі зміни у львівському, донецькому й харківському аеропортах. В останньому, до речі, цього року почав функціонувати новий термінал. Як і в «Борисполі», який почав обслуговувати перших клієнтів у жовтні цього року», — додав він.

Мартін Каллен відзначив успіхи і на центральних стадіонах міст-господарів Євро-2012. «Дві арени вже зведені й приймають матчі — мова йде про чудову арену в Донецьку і якісний харківський стадіон. Прогрес спостерігається і на столичному НСК «Олімпійський». Щодо Львова, то діяльність у цьому напрямку почалася з солідним відставанням, але наразі темпи робіт на стадіоні викликають оптимізм. Якщо будівництво нових арен триватиме в тому ж дусі, є надія, що вже 2011 року їх буде здано в експлуатацію. Хочу підкреслити: попереду ще півтора року, але повних обертів підготовка до турніру повинна набрати значно раніше», — заявив чиновник УЄФА.

Україна прагне змінити Шенгенський кодекс

Україна ініціюватиме внесення змін до Шенгенського візового кодексу з метою запровадження спільного митно-прикордонного контролю з Польщею до Євро-2012. Про це під час засідання прес-клубу в МЗС України сказав Посол України в Польщі Маркіян Мальський.

«Ми сподіваємося, що нам вдасться внести певні зміни у візовий кодекс Європейського союзу, особливо в питанні запровадження спільного з Польщею митного та прикордонного контролів. Також ми виходимо з ініціативою, щоб під час Євро для вболівальників діяли так звані «зелені коридори», через які можна було б без особливих перешкод перетинати державний кордон, а своєрідною візою на час проведення турніру для вболівальника стали б закордонний паспорт і квиток на матч чемпіонату», — зауважив пан Мальський, цитує «Інтерфакс».

Окрім того, дипломат повідомив, що, під час головування Польщі в Раді ЄС 2011 року, Україна представить на розгляд Євросоюзу дорожню карту щодо безвізового режиму. За словами Маркіяна Мальського, перемовини з ЄС щодо питань України супроводжуються серйозною підтримкою Польщі.

Україна модернізує залізницю

Після реалізації проекту закупівлі швидкісних електропотягів «Хюндай» та запуску їх в Україні, всі транспортні проблеми до Євро-2012 буде вирішено. Про це заявив під час прес-конференції з нагоди підписання контракту між Південною залізницею та корпорацією «Хюндай» віце-прем'єр-міністр — міністр інфраструктури України Борис Колесников. «До березня 2012 року модернізація завершиться, й залізничною колією можна буде рухатися зі швидкістю 160 кілометрів на годину», — зауважив пан Колесников.

Віце-прем'єр зауважив, що Україна веде роботу з підготовки залізничних колій для швидкісного руху корейських електропоїздів «Хюндай». Наразі розробляється вся необхідна проектна документація, а з березня-квітня розпочнуться роботи з модернізації. Він додав, що роботи розпочинаються по всіх трьох напрямках до міст-господарів Євро-2012.

Нагадаємо, що 16 грудня було підписано контракт на купівлю 10 швидкісних електропоїздів (загалом 90 вагонів) у корпорації «Хюндай». Згідно з домовленістю, фінансування здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів під гарантії Кабінету Міністрів України та власних коштів Укрзалізниці. Фінансування 85% від загальної вартості 10 електропоїздів (261 мільйон доларів США) здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів «Ексімбанку» Республіки Корея.

Як розповів віце-прем'єр, кредит від «Ексімбанку» надано під 4,8% річних строком на 10 років. Причому перших два роки будуть податкові канікули.

У Львові змонтували каркас даху євро терміналу

На будівництві нового терміналу міжнародного аеропорту «Львів» завершили встановлення металевих конструкцій даху. Про це повідомив генеральний директор ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові» Володимир Шадрін.

Загалом, на об'єкті було змонтовано 36 конструкцій над головною спорудою та 41 — над допоміжною галереєю споруди. Повністю закінчити монтаж покрівлі на новому терміналі львівського аеропорту будівельники мають навесні 2011 року.

Наразі основна частина робіт з будівництва терміналу виконується всередині приміщення, куди було підведено тимчасове теплопостачання. Зокрема, тривають обробка металевих конструкцій протипожежними засобами, будівництво перегородок, побілка стін та влаштування бетонних стяжок.

Також триває монтаж інженерних систем водопостачання, водовідведення, вентиляції, електричних та слабострумних мереж.

7 млрд. доларів інвестицій

2011 року обсяги іноземних інвестицій в Україну зростуть до 7 мільярдів доларів США. Збільшення капіталовкладень у нашу країну будуть пов'язані з Євро-2012 та приватизацією. Так вважають аналітики Міжнародного фонду Блейзера, які нещодавно представили черговий економічний звіт на наступний рік.

Нині найбільшими інвесторами в українську економіку залишаються Кіпр, Швеція, Німеччина та Росія. Найбільші суми вони інвестують у фінансовий сектор. Цього року експерти радять очікувати 4,5 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій. Наступного року, на думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, вони сягнуть 7 млрд. доларів — завдяки зростанню надходжень на Євро-2012 та приватизаційним проектам.

У Гданську відкриють Академію Євро

У польському місті Гданську незабаром почне діяти Академія Євро, в якій готуватимуть персонал до роботи під час чемпіонату. Про це повідомив представник бюро з підготовки до Євро-2012 у Гданську Збігнєв Вайнар.

«Це проект для підготовки тих, з ким іноземні вболівальники контактуватимуть першими після прибуття до Польщі. Перше враження є особливо важливим, тому навчатимемо іноземних мов водіїв автобусів, касирів на вокзалах, волонтерів», — сказав він та додав, що в цьому напрямку також активно йде освітня кампанія серед учнів щодо належної поведінки на стадіонах.

Також, як зазначив заступник мера Познані з питань Євро-2012 Міхал Примас, у місті робитиметься все, аби туристи сприймали місцевих жителів як відкритих, товариських, привітних людей. За його словами, Познань використовуватиме німецький досвід з мундіалю-2006, коли німці змогли змінити стереотипне уявлення про них.

Польський міністр упевнений в Україні


Стан підготовки України до Євро-2012 значно поліпшився за останні місяці. Про це заявив міністр спорту та туризму Польщі Адам Герш на прес-конференції у Варшаві. За його словами, Європейський футбольний Союз відзначив той прогрес, якого досягла наша країна в підготовці до цього чемпіонату.

«Новий державний орган, який координує підготовку України, забезпечив значне прискорення реалізації необхідних проектів. Наразі немає жодних ризиків для проведення турніру в чотирьох визначених містах», — наголосив польський урядовець.

Адам Герш також запевнив, що всі польські футбольні арени, на яких мають відбутися матчі першості Європи, буде збудовано у заплановані терміни. «Всі стадіони будуть готові влітку 2011 року, за рік до початку турніру, як того вимагає УЄФА. Ми матимемо вдосталь часу для тестування об'єктів та приведення їх у відповідність до вимог УЄФА», — сказав «спортивний» міністр Польщі.

Він зазначив, що нині Польща переходить «від інфраструктурної до організаційної фази» підготовки до чемпіонату.

Євро-2012 стимулює Францію інвестувати

Французькі компанії хочуть посилити свою інвестиційну присутність на Львівщині. Про намір збільшити обсяги інвестицій у Львівщину та пошуки для цього нових ніш наголосив під час робочого візиту до міста Лева Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Жак Форо, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Дипломат зазначив, що для посилення економічної співпраці заплановано відкриття Почесного консульства Франції у Львові. «Також йдеться про культурний обмін, стажування викладачів, учнів, студентів у Франції», —додав Жак Форо.

У свою чергу, голова Львівської облдержадміністрації розповів французькому дипломату про результати виборів до місцевих рад в Україні, співпрацю з обласною радою, плани адміністративної реформи, а також реформування пенсійної та податкової систем.

Також голова ЛОДА повідомив Посла про хід підготовки Львівщини до Євро-2012 та ініціативу Президента України Віктора Януковича провести «Олімпійську надію-2022»: «Ми впевнені в стабільному фінансуванні об'єктів до Євро-2012», —додав Василь Горбаль.

Німеччина вкладе 2 млн.євро в український персонал

Німеччина виділяє Україні 2 млн. євро на підготовку персоналу, який буде задіяно під час проведення Євро-2012. Про це сказала Посол України в Німеччині Наталія Зарудна.

За її словами, кошти з цією метою виділяються у рамках, підписаної 2009 року, угоди між країнами про співпрацю в підготовці фахівців.

Як повідомила Посол, готуватимуть людей для безпосередньої роботи з уболівальниками, футбольними командами й туристами єврочемпіонату. Сфери підготовки українська сторона визначить сама.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сумасшедший камбэк галактикос. Реал вырвал победу у Баварии
Футбол | 09 мая 2024, 00:01 94
Сумасшедший камбэк галактикос. Реал вырвал победу у Баварии

Мадридский клуб стал финалистом Лиги чемпионов

ФОТО. Был ли офсайд? Обнародован четкий кадр перед вторым голом Реала
Футбол | 09 мая 2024, 00:10 2
ФОТО. Был ли офсайд? Обнародован четкий кадр перед вторым голом Реала

Хоселу оформил дубль в ворота Баварии после паса Рюдигера и вывел команду в финал ЛЧ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Николай(Донбасс)
Инвестор как правило государство... А вокруг одни воры...
Tavrin
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил