Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1013
1

КРАСНЯНСЬКИЙ: «Наше майбутнє залишається невизначеним»

Іллічівський «Бастіон» може зникнути з футбольної карти України

КРАСНЯНСЬКИЙ: «Наше майбутнє залишається невизначеним»
Бастион

Знову тривожну звістку отримуємо з півдня України. На межі зникнення «Бастіон». Команда - претендент на підвищення в класі, котра після чотирнадцяти турів посідає в другій лізі третє місце й лише на три очки відстає від лідера, несподівано зіткнулася з фінансовими проблемами. У клубі роблять все можливе, аби зберегти колектив хоча б у другій лізі, а чи вдасться це - дізнаємося вже після Нового року.

-Олександре Андрійовичу, — звертаюся до головного тренера, — минулого тижня команда провела перші збори..
.
—Цей збір був одноденним і носив організаційний характер. Розрахувалися з гравцями по заборгованості та розповіли про всі ті зміни, які відбулися в клубі останнім часом.

—А які ж зміни відбулися?
—У нас досить скрутне фінансове становище. Умови, про які йшлося під час підписання з гравцями контрактів, клуб нині не в змозі виконувати. Більше того, нині актуальним залишається питання про подальше його існування. Від гравців цієї інформації ніхто не приховував. Ми ситуацію пояснили. Якщо хтось знайде собі іншу команду, ми його відпустимо. Позаяк наше майбутнє залишається невизначеним, всі футболісти написали заяви на звільнення. Тепер мусимо лише чекати. Дуже сподіваємося, що в найближчі кілька місяців ситуація зміниться на краще. Якщо так станеться на тих же, принаймні, умовах, ми й надалі зможемо співпрацювати з тими, хто не встигне підшукати собі нову команду.

-Через ті ж фінансові проблеми клуб одразу по закінченні осінньої частини першості залишили Куянов, Кувшинов, Волчков, Барба, Лілик та Гайдаржи?
— Ні. Тоді в «Бастіоні» була стабільна ситуація. А зі згаданими футболістами ми розлучилися, позаяк вони так чи інакше не підходили команді. Ми сподівалися, що клуб прогресуватиме, але самі бачите, як за короткий час повернулася ситуація.

—Попередньо планувалося, що основна підготовка команди до другої половини сезону розпочнеться 10 січня. Нині я так розумію, що час початку тренувальних зборів залишається під питанням?

— Попередньо ми збираємо хлопців 10 січня. Хто саме з гравців приїде на цей збір, і чи зберемося ми взагалі, поки не відомо.

—Нині говорити про майбутнє не має сенсу?

—Поки що ні. Я навіть не планував зимових зборів.

—На початку сезону «Бастіон» мав на меті підвищитися в класі?
—Так, у нас було таке завдання — підвищитися в класі. У клубі було принаймні стабільно з фінансами. Ми, тренерський штаб, докладали багато зусиль, аби команда мала такі показники (найкращий захист серед команд групи — лише сім пропущених м'ячів, один з найкращих нападів. — Прим.авт.). У нас підібрався хороший колектив, з яким можна було вирішувати серйозні завдання. Шкода, що виникли проблеми... Втім ми й досі віримо, що ситуація стабілізується, тож надії не втрачаємо. Але, знову ж таки, саме від нас нічого нині не залежить. Головна проблема — матеріальні умови.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vangog29
невелика потеря)))