Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3354
9

Три станції метро – готові

Новини Євро-2012

Три станції метро – готові

15 грудня 2010 року було відкрито три станції Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену — «Деміївську», «Голосіївську» та «Васильківську». Як повідомляє кореспондент Інформаційного центру «Україна-2012», у відкритті довгоочікуваних станцій взяли участь Прем'єр-міністр України Микола Азаров, віце-пре-м'єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, глава КМДА Олександр Попов. Під час урочистостей керівники Уряду та міста подякували будівельним організаціям, які за останній рік виконали третину робіт на трьох станціях-довгобудах. Будівництво станцій на цій ділянці, між іншим, розпочалося шість років тому.

Після освячення кінцевої станції «Васильківської» урядовці, чиновники, а також журналісти проїхалися новим маршрутом. Станції оздоблені гранітом, мармуром та керамічними плитками. Загальна протяжність ділянки до Теремків складає 3,79 км. На трьох зупинках передбачено чотири виходи на поверхню: два — на станції «Васильківська», і по одному — на «Деміївській» та «Голосіївській».

Про важливість відкриття цих станцій свідчить те, що місяць тому пробний спуск через станцію «Деміївська» було проведено за участю не тільки глави КМДА Олександра Попова, а й Президента України Віктора Януковича. Тоді й було заявлено про те, що 15 грудня — день відкриття цієї станції.

Зазначені станції включено в програму підготовки Києва до Євро-2012. Метро на Теремки на відрізку в 3,8 км почали будувати 2004 року. Спочатку його планували завершити 2008-го, потім — 2009-го. Разом із введенням у експлуатацію нових станцій столичні метробудівці планують до листопада завершити підготовку й направити на експертизу проектну документацію на будівництво наступних станцій метро цієї лінії: «Виставковий комплекс», «Іподром», «Теремки».

До 2012 року Київ спорудить ще три станції метро. Про це заявив під час відкриття Глава Уряду Микола Азаров. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України. За словами Прем'єра, 2011 року планують підготувати станцію біля Національного виставкового центру (колишня ВДНГ). Ще дві станції з'являться 2012-го. Загалом, планується, що за допомогою цих станцій Куренівсько-Червоноармійська лінія Київського метрополітену дійде до Одеської площі. «Українська столиця мусить бути європейським містом. Нам 2012 року приймати не тільки Європу, а й весь світ», — підкреслив глава Уряду.

Львівський стадіон здадуть у серпні 2011 року

Урочисте відкриття нового стадіону у Львові має відбутися у серпні 2011 року. Про це 14 грудня під час «круглого столу», присвяченого підготовці міста Лева та регіону до чемпіонату, повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний. За його словами, до старту фінальної частини Євро-2012, згідно з вимогами УЄФА, на футбольній арені мають відбутися принаймні дві великі події, що забезпечать її повне заповнення. Окрім цього, Олег Засадний також висловив сподівання на те, що, починаючи з осені наступного року, свої домашні поєдинки на львівській євроарені зможуть проводити місцеві «Карпати».

Стадіон будується з урахуванням найсучасніших технологій для забезпечення максимального комфорту глядачів. 3200 місць будуть зонами підвищеного комфорту, повідомляє «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові». У VІР-ложах зможуть розміститися 200 осіб. Місця для почесних гостей будуть розташовані у скайбоксах — окремих приміщеннях з найвищим рівнем комфорту та сервісу. Всього на стадіоні будуть 14 скайбоксів, а також президентська ложа на 24 особи. Ці приміщення розташують на четвертому поверсі адміністративної будівлі стадіону. Площа одного скайбокса становитиме майже З0 кв.м. У кожному з них, розрахованому на 12 осіб, передбачено ресторанне обслуговування. Згідно з планом експлуатації стадіону, скайбокси здаватимуться в оренду. Окрім того, на третьому поверсі західної трибуни стадіону відкриють бізнес-клуб, розрахований на 450 осіб. Ще 2550 бізнес-місць розмістять на східній трибуні арени.

Харків до Євро пропонує «дорожній експеримент»


З Харкова до Бєлгорода (Росія) можуть побудувати експериментальну автомобільну трасу. Про це 15 грудня на робочій нараді про підсумки виконаних робіт з ремонту об'їзної автомобільної дороги навколо м.Харкова повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, нову дорогу можуть побудувати до Євро-2012. Окрім того, ця дорога буде платною. «Ми можемо у вигляді експерименту побудувати нову дорогу і подивитися, наскільки в нас є потреба в платних дорогах», — зазначив він. Крім того, за словами губернатора, в рамках підготовки до Євро-2012 наступного року будуть реконструйовані дороги Харків — Київ (по території Харківської області) і Харків — Донецьк. Нагадаємо, що 12 листопада ц.р. було урочисто відкрито Кільцеву дорогу Харкова.

У Києві запустили «дворівневу» Московську площу

15 грудня цього року в Києві повністю запрацювала Московська площа з новою транспортною розв'язкою, яку здали в експлуатацію водночас із трьома новими станціями метро — «Деміївською», «Васильківською» і «Голосіївською». Усі чотири об'єкти є в переліку програми підготовки міста до Євро-2012.

Транспортна розв'язка на Московській площі — один із найнапруженіших транспортних вузлів Києва, де щодоби проїжджають майже 120 тисяч автомобілів. Реконструкцію Московської площі включено до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

Нагадаємо: недавно Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії відкриття руху автотранспорту в обох напрямках по новозбудованій естакаді з бульвару Дружби народів на проспект 40-річчя Жовтня у складі транспортної розв'язки на Московській площі Києва. Віднині запрацює весь комплекс дворівневої транспортної розв'язки. Площу можна буде перетнути в усіх напрямках. Упродовж цього року було виконано роботи з реконструкції трьох підземних переходів, споруджено один підземний та один надземний перехід. Підготовкою площі займалася комунальна корпорація «Київавтодор». Загалом, на спорудження розв'язки було витрачено 353,4 млн. гривень.

Микола Азаров: Київ стане європейською столицею

Упродовж наступних п'яти років Київ стане справжньою європейською столицею. Про це заявив під час відкриття трьох станцій метро Глава українського Уряду Микола Азаров. Прем'єр-міністр зазначив, що на нинішньому засіданні Кабінету Міністрів України було розглянуто низку проектів, які стосуються розвитку української столиці. «Перед нами стоять дуже великі завдання. Ми будуватимемо метро, мости, розв'язки, міняти каналізацію, яка давно прогнила, займемось ремонтом житлового фонду, ліфтового господарства», — підкреслив Азаров.

Євро розбудує 20 пунктів перетину держкордону

Державна митна служба планує здійснити заходи з будівництва, реконструкції та вдосконалення 20 пунктів пропуску автомобільного сполучення на різних ділянках Державного Кордону. Про це під час прес-конференції в Інформаційному центрі «Україна-2012» сказав заступник голови Державної митної служби України Ігор Тимофеєв. За його словами, заходи з будівництва, реконструкції та модернізації стосуються п'яти пунктів перетину кордону з Польщею (Краківець, Рава-Руська, Шегині, Ягодин, Устилуг) та Угорщиною (Вилок, Чоп, Косино, Дзвінкове, Лужанка), чотирьох — з Росією (Бачівськ, Просяне, Гоптівка, Должанський), двох — з Румунією (Дякове, Порубне) та Білоруссю (Нові Яриловичі, Виступовичі), по одному — зі Словаччиною (Ужгород) і Молдовою (Ямпіль).

На заходи з розбудови всіх двадцяти пунктів перетину кордону потрібно 530 мільйонів гривень. «За три попередні роки на ці цілі надійшло 97 мільйонів гривень. Майже 250 мільйонів держава планує виділити наступного року, а ще 187 мільйонів гривень має залучити як міжнародну технічну допомогу», — наголосив пан Тимофеєв. Він також додав, що на всіх двадцятьох об'єктах уже відбуваються роботи. «Деякі проекти виконано на 2—З відсотки, що полягає в затвердженні проектно-кошторисної документації. Але є й такі роботи, на яких завершено на 70-75 відсотків». Наразі за рахунок коштів, які було виділено цього року (40 мільйонів,гривень), здійснюється розбудова пункту пропуску «Виступовичі» (кордон з Білоруссю); завершується розробка проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію пунктів пропуску «Косино», «Дзвінкове» (кордон з Угорщиною), «Дякове» (кордон з Румунією), «Устилуг» (кордон з Польщею), «Гоптівка» (кордон з Росією); триває робота з реконструкції пунктів пропуску «Ягодин» (кордон з Польщею), «Вилок» (кордон з Угорщиною) та «Нові Яриловичі» (кордон з Білоруссю). Наступного року, за наявності відповідного фінансування, Державна митна служба завершить будівництво та реконструкцію ще 10 пунктів пропуску.

Україна та Польща організують спільний митний контроль


Під час Євро-2012 українські та польські митники проводитимуть спільний контроль. Громадський транспорт, який перетинатиме кордон, зупинятиметься на перевірку лише одного разу. «Є формальне підтвердження від польської сторони щодо організації спільного митного контролю в чотирьох пунктах пропуску: Устилуг — Зосін, Смільниця — Кросценко, Грушів — Будомєж та Угринів — Долгобичув», — сказав заступник голови Державної митної служби України пан Тимофеєв. Він також додав, що опрацьовується питання спільного контролю на прикордонних залізничних переходах Ягодин — Дорогуск та Мостиськ — Пшемишль.

360 митників вивчили іноземну мову


Державна митна служба України на базі власного навчального центру в Хмельницькому навчила іноземним мовам 360 митників у рамках підготовки до Євро-2012. Про це у коментарі Інформаційному центру «Україна-2012» повідомив заступник голови Державної митної служби Ігор Тимофеєв. «У нашому Хмельницькому навчальному центрі цього року вже пройшли мовну перепідготовку 360 чоловік, наступного року підготуємо не менше фахівців», — сказав він. За його словами, окрім мовної підготовки у центрі, митники разом із фахівцями інших служб, задіяних до Євро, проходять базові навчання в університетах міст-учасників. Крім того, як поінформував Тимофеєв, під час єврочемпіонату планують активно задіяти випускників Академії митної служби України. Щороку академія готує майже 300 фахівців, які під час навчання отримують належну мовну підготовку. Держмитниця визначила необхідність у мовній підготовці людей, які працюватимуть в аеропортах чотирьох приймаючих міст. Основне мовне навантаження цих співробітників буде спрямоване на англійську, французьку, німецьку. Фахівці, які працюють на кордонах, переважно, вчитимуть мови суміжних держав. Як поінформував Тимофеєв, перед керівниками митниці поставлено завдання: розподіляти співробітників так, щоб у кожній зміні були люди, які спілкуються мовою суміжної країни.

Митну декларацію буде спрощено


Державна митна служба має намір спростити єдину митну декларацію. Для її розробки, радше за все, використовуватимуть, як основу, митну декларацію однієї з країн Європейського Союзу. Як повідомив заступник голови Державної митної служби України Ігор Тимофеєв, в основу нового документа ляже декларація європейських країн, що проводили в себе подібні масштабні футбольні турніри. «Робота щодо створення нової митної декларації триває, її завершення планується найближчими місяцями», — зазначив пан Тимофеєв.

Питанням спрощення митного контролю під час Євро-2012 займатиметься спеціально створений Організаційний комітет при Держмитслужбі. «Такий комітет було створено і з польської сторони, тому ми разом з нашими колегами по Євро проводимо регулярні перемовини щодо питань спрощення митного контролю під час чемпіонату, але так, щоб це не знизило рівень безпеки», — зазначив пан Тимофеєв. Держслужбовець також додав, що спільно з поляками буде розроблено пам'ятку щодо правил проходження митного контролю.

Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zolo86
все чики-пики
ABCD4321
Nesta09 — 17.12.2010 22:18
Были бы оранжевые недоумки у власти, еще 30 лет бы строили!!!
_____________________________________________________________
Понесло говном!А твои голубцы лутше?Может без политики обойдемся?Ну кто тебя трогал?
Nesta09
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ABCD4321
DWORKIN — 17.12.2010 17:26
______________________________________________________________
+100
DWORKIN
Эти три станции строили 30 лет. Наверное уже тогда было известно, что евро у нас будет.
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Crewell
Платная дорога?
Добкин как всегда.. . Ох и ПР.. ппц, задолбали.
Только им такая идея могла прийти в голову. Новый способ забирать бабло у населения.
Arius
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ABCD4321
"Три станції метро – готові"-спонтом сроили специально для ЕВРО.Ну и конечно же это ЗАСЛУГА нашего нынешнего правительства (какже без КПСС!).