Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1963
0

Наближаються «гарячі» дні

Новини Євро-2012

Наближаються «гарячі» дні

На дороги Львівщини — 4,1 млрд. грн.

У Львівській області до Євро-2012 планують збудувати та відремонтувати автодороги на суму 4 млрд. 139,8 млн. грн., з яких на нову автомагістраль Львів — Краковець витратити 3 млрд. 410,73 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі ЛОДА, за Державною програмою підготовки та проведення в Україні Євро-2012 в області на ремонт та реконструкцію автодоріг уже витратили понад 34,5 млн. грн.

Зокрема, на початок грудня 2010 року в області проведено ремонт доріг:

— Львів — Рава Руська (на ділянці с.Львів — с.Гряда) на суму 5 млн. грн.;
—Львів — Краковець (на ділянці с, Рясне-Руське — с.Страдч) на 12 млн. грн.;
— Львів — Шегині (на ділянці с.Зимна Вода — м.Городок) на 10 млн. грн.;
— Турка — Трускавець — Дрогобич — Пісочна (на ділянці м.Трускавець — м.Дрогобич) на суму 7,5 млн. грн.

Також цього року розпочалися роботи з пониження проїзної частини автомобільної дороги Львів—Пустомити—Меденичі у зв'язку з реконструкцією аеродрому МА «Львів», який готують до Євро.

На дорогах Львівщини провели роботи з фрезування існуючого покриття, вирівняли асфальтобетонне покриття, встановили бортові камені, нанесли розмітки й розширили проїзну частину на певних ділянках.

Держава допомагатиме туризму


Із реалізацією адміністративної реформи та реорганізацією міністерств держава створить європейські умови для розвитку туристичного напрямку. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України — міністр інфраструктури Борис Колесников. За його словами, держава готова надавати вітчизняним компаніям, що працюють на ринку туризму, належну підтримку.

«Держава готова вітчизняним компаніям, які будують сучасні готелі, частково компенсувати витрати. Це європейський стандарт, і це буде належним внеском держави у розвиток галузі»,— сказав він.

У найближчих планах — відкриття консолідованого українського державного агентства в Москві, повідомляє Урядовий портал.

«Ми працюємо над тим, щоб усі українські туристичні компанії мали можливість бути представленими там і продавати свої послуги на російському ринку,— сказав Борис Колесников. — Ми вважаємо російський ринок найперспективнішим і таким, що не потребує спеціальної підготовки, адже Україна й Росія перебувають фактично в рівних умовах».

Президент УЄФА проти відео повторів


Президент УЄФА Мішель Платіні вкотре висловився проти використання відеоповторів для допомоги арбітрам в ухваленні важливих рішень під час футбольних матчів. Про це очільник європейського футболу заявив в інтерв'ю французькому телеканалу ТF1.

Шеф УЄФА висловив задоволення експериментом з використання додаткових арбітрів. «Це еволюція. За 125 років не було жодних змін у суддівстві. Я намагаюся втілити їх у життя», — наголосив Мішель Платіні.

За його словами, робота бригад з п'яти рефері повністю виправдала себе в матчах Ліги Європи та Ліги чемпіонів. «Для тих, кому не подобається ця система, я хочу сказати: правило футболу полягає в тому, що рішення на полі ухвалює арбітр, а не якийсь хлопець в телевізійній студії. Як і раніше, я проти використання відео», — сказав президент УЄФА.

Нагадаємо, під час свого останнього засідання у Празі члени Виконкому УЄФА затвердили рішення про звернення до Міжнародного Союзу футбольних асоціацій (ІFАВ) щодо залучення додаткових арбітрів на матчах фінальної частини Євро-2012.

Ставка Харкова на відомі імена

Основний акцент при розробці туристичних маршрутів до чемпіонату Євро-2012 Харків зробив на відомі українські імена — письменника Миколу Гоголя та філософа Григорія Сковороду. Два туристично-екскурсійні маршрути, які пропонуватимуть гостям турніру, проклали у сусідній Полтавщині, де народилися українські класики.

За гоголівським маршрутом туристам покажуть понад 20 місць, пов'язаних із життям і діяльністю відомого письменника, його родини, з героями його творів та з часом, в якому вони жили. Зокрема, гостям покажуть Державний літературно-меморіальний музей-заповідник Гоголя, історико-краєзнавчий музей та ландшафтний парк у селі Диканька.

Також туристам запропонують здійснити візит до садиби Івана Котляревського та Свято-Успенського кафедрального собору, полтавського Хрестовоздвиженського жіночого монастиря, Спасо-Преображенської церкви, оглянути будівлю Інституту шляхетних дівчат, пам'ятник миргородським козакам тощо.

Другий маршрут передбачає подорож на батьківщину Григорія Сковороди. Туристам запропонують відвідати національний літературно-меморіальний музей великого українського філософа, завітати до будинку, де він жив та помер, оглянути парк, філософську алею, могилу та пам'ятник Сковороди.

Нагадаємо, загалом, у Харкові розробили 13 туристичних маршрутів до Євро-2012. Туристам запропонують оглянути Харків літературний, мистецький та археологічний, православні святині міста, а також маршрути за тематикою «Полтавська битва» та «Поляки у Харкові».

Донецьк готує третю тренувальну базу


До Євро-2012 у Великоанадольському лісі на Донеччині з'явиться спортивна база. Про це повідомив начальник управління з підготовки до Євро-2012 донецької міськради Сергій Рєпін.

За його словами, вже розроблено проект цього спортивного об'єкта, який стане третьою тренувальною базою для команд-учасниць фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Донецьку.

Нагадаємо, ще двома спортивно-тренувальними центрами, згідно з міською програмою підготовки до Євро-2012, мають стати чинні бази футбольних клубів «Шахтар» і «Металург», які відповідають усім вимогам УЄФА.

У польських фан-зонах продаватимуть пиво


Міністерство внутрішніх справ (МSWiА) Польщі хоче дозволити організаторам Євро-2012 продаж у фан-зонах напоїв з низьким вмістом алкоголю. Мова, насамперед, про пиво, оскільки одним з офіційних спонсорів UЕFА ЕURО 2012 виступає відома пивна компанія.

Як пояснив під час прес-конференції заступник голови МSWiА Адам Рапацькі, наразі польськими законами заборонено реалізацію алкогольних напоїв під час проведення масових заходів. «Ми розглянемо питання впровадження певних правил у фан-зонах, які функціонуватимуть під час фінальної стадії чемпіонату Європи. Ми хочемо надати організаторам можливість продавати пиво з низьким вмістом алкоголю», — сказав Рапацькі.

За його словами, на Євро-2004 в Португалії і Євро-2008 в Австрії та Швейцарії вболівальники вживали пиво і «це нікому не заважало».

Українці — гостинні, поляки — компетентні


Українці вважають поляків компетентнішими, а себе, порівняно з ними, гостиннішими. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування населення України «Сприйняття Польщі і поляків в Україні», яке презентували в Києві.

«Риси, пов'язані з компетентністю, українці частіше приписують полякам. Але якщо говорити про моральність, то ніхто не буває гостиннішим за українців», — підсумувала результати опитування експерт Інституту публічних справ Йоана Конечна-Саламатіна.

Дослідження засвідчило, що українці позитивно оцінюють Польщу й поляків, вважають їх дружніми, дуже схожими на себе й не відчувають небезпеки з їхнього боку. Найчастіше образ поляка українці пов'язують з економічним успіхом Польщі та вступом її до ЄС.

Також опитування засвідчило, що українці дуже добре оцінюють україно-польську співпрацю міст і фірм, і, водночас, не надто радісно поставилися б до поляків-керівників.

Окрім того, з'ясувалося, що після 1991 року кожен десятий українець був у Польщі та кожен четвертий українець, певною мірою, володіє польською мовою.

Загальнонаціональне опитування є частиною проекту, який фінансується Міністерством закордонних справ Польщі в рамках регулярної програми Сприяння поширенню знань про Польщу. Його провели у вересні-жовтні 2010 року, опитавши 2 тисячі респондентів старших 18 років.

Як повідомлялось раніше, на конференції «Сусіди чи зловмисники: явище дискримінації іноземців у Польщі» у Варшаві йшлося про те, що поляки останніми роками почали краще ставитися до українців й інших іноземців з країн Східної Європи.

Харків буде готовий до Євро на 100%

Харків буде на 100% готовий до проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи. Впевненість у цьому висловив генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський.

За його словами, будівництво основних об'єктив інфраструктури міста до футбольної першості відбувається швидкими темпами.

«Нині будується другий термінал аеропорту, а старий закрито на реконструкцію. Він буде просто красень! База готова. Футбольна академія, де проживатимуть функціонери УЄФА, також. На будівництві готелю зводиться вже третій поверх», — повідомив Ярославський.

Він наголосив на тому, що об'єкти Євро-2012, за які відповідає держава, також перебувають в активній фазі підготовки до турніру.

УЄФА похвалила Україну та Польщу

Члени Виконкому УЄФА, засідання якого недавно завершилося у Празі, позитивно оцінили стан підготовки України і Польщі до Євро-2012. Як зазначив генеральний секретар Європейського футбольного союзу Джанні Інфантіно, два з чотирьох стадіонів в Україні — в Харкові та Донецьку — вже готові.

«Робота в чотирьох містах України йде добре. Київ і Львів укладаються в графік, попри деякі проблеми з аеропортами, які будуть реконструйовані. Проекти багатообіцяючі, й усе буде готове вчасно», — заявив Інфантіно.

Водночас, за його словами, в УЄФА задоволені й Польщею. «Ми трохи відстаємо від ідеального графіку щодо вирішення питань із забезпеченням безпеки та з транспортної логістики, але в цілому ми на правильному шляху», — сказав генсек УЄФА.

Джанні Інфантіно також висловив упевненість у тому, що УЄФА у співпраці з урядами обох країн вчасно підготується до турніру.

До європідготовки долучився Червоний Хрест

У рамках підготовки до Євро-2012 Донецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України відкрила Центр з навчання населення прийомам надання першої долікарської допомоги. Про це повідомила заступник голови обласної організації Ольга Заплатинська.

Мета Центру — навчити надавати гостям Євро-2012 першу долікарську допомогу до прибуття «швидкої». Заняття проводить у міру набору груп лікар-реаніматолог, підготовлений на семінарі Міжнародного комітету Червоного Хреста, який має спеціальний сертифікат. Усього до весни 2012 року планується навчити майже тисячу волонтерів.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Испанский гранд продаст вундеркинда, чтобы позволить себе трансфер Довбика
Футбол | 18 мая 2024, 07:12 0
Испанский гранд продаст вундеркинда, чтобы позволить себе трансфер Довбика

«Атлетико» – один из главных претендентов на трансфер украинца

Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри
Бокс | 18 мая 2024, 05:51 0
Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.