Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1264
2

Гэри Спид назначен главным тренером сборной Уэльса

Первым матчем свежеиспеченного тренера станет поединок с Ирландией

Гэри Спид назначен главным тренером сборной Уэльса
Гэри Спид
Гері Спіда призначили новим головним тренером збірної Уельсу. Колишній капітан валлійців зазначив, що від такої пропозиції йому було важко відмовитися.
 
Новим головним тренером національної збірної Уельсу призначили її колишнього капітана Гері Спіда, що донедавна був наставником англійського «Шеффілд Юнайтед». До нього валлійців очолював Джон Тошак, який у вересні пішов у відставку.
 
Презентація Спіда, котрий провів яскраву кар'єру гравця, захищаючи кольори, зокрема, «Лідса», «Евертона» та «Ньюкасла», відбулася на сьогоднішній прес-конференції у Кардіффі. Він підписав контракт на три з половиною роки.
 
«Коли тебе запрошують очолити рідну збірну, таку пропозицію важко відхилити. Це серйозне завдання. Я вдячний за довіру і спробую досягти успіху з Уельсом, показуючи стабільність на міжнародній арені», - зазначив 41-річний фахівець.
 
Керівник Футбольної асоціації Уельсу (ФАУ) Джонатан Форд додав: «Ми мали на меті підшукати тренера, який найліпше підходитиме збірній. Певен, що нам це вдалося». Спід провів 18 матчів на чолі «Шеффілд Юнайтед», котрий наразі посідає 20-е місце в другому англійському дивізіоні.
 
Спід відіграв за Уельс 85 поєдинків, 44 з них провівши з капітанською пов'язкою. Міжнародну кар'єру екс-хавбек завершив у 2004 році, а бутси на цвях повісив у листопаді 2008-го. Тренер дебютує на чолі валлійців у лютому в товариській зустрічі з Ірландією в Дубліні. А 26 березня відбудеться його офіційний дебют - у домашньому поєдинку групи G кваліфікації ЄВРО-2012 проти Англії. Уельс перебуває на споді групи, не набравши жодного очка у трьох матчах.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DYNAMOsDNEPRA
Я скажу даже больше. Спид станет великим тренером, если выведет Уельс на ЕВРО-2012! Пока, по данным www.castrolfootball.com, шансы Уельса на выход из группы равны 0,1% из 100%.
Doc.Roberts
Удачи Гари!
Классный был футболист, уверен, станет классным тренером!