Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1281
2

Игорь ХУДОБЯК: «Стыдно, что у нас нет ни одной победы»

Завтра «Карпаты» проведут свой последний поединок в Лиге Европы сезона 2010/2011

Игорь ХУДОБЯК: «Стыдно, что у нас нет ни одной победы»
Игорь Худобяк
Завтра «Карпати» зіграють свій останній матч у 2010 році. Багато хто вважає, що гра з ПСЖ для «зелено-білих» не має жодного значення. Адже за будь-якого результату свої виступи у Лізі Європи вони припиняють. Утім, з цим абсолютно не згідний один з лідерів нашої команди Ігор Худоб’як.
 
– Коли ми летіли до Туреччини, багато хто казав, що не розуміє, для чого нам це потрібно. Мовляв, навіщо готуватися до матчу, який нічого не вирішує в турнірному плані і до того ж є останнім перед відпусткою. Коли їх послухати, то виходить, що у нас немає жодної мотивації на гру з ПСЖ.
 
– А якщо відверто, в тебе вона є?
– Чи є в мене мотивація на гру з ПСЖ? Однозначно є! Дуже хочу виграти цей матч.
 
– Чому?
– Та соромно закінчувати груповий турнір без жодної перемоги. Так, група у нас дуже сильна. Але навіть таким суперникам негоже програвати всі матчі. До того ж це буде остання наша домашня гра в році і загалом заключний матч перед зимовою перервою. Тому дуже хочеться зробити подарунок нашим уболівальникам на свята. Та й собі також добре буде підняти трохи настрій перед відпусткою.  
 
– Цієї осені «Карпати» зіграли дуже багато матчів. А тебе ще й викликали у збірну. Напевне, втома у тебе, як і в інших гравців команди, накопичилася чимала.
– Ми добре попрацювали на зимових зборах на початку року, а потім і влітку. Та й лікарі наші робили все, щоб ми встигали відновлюватися між іграми, за що ми їм дуже вдячні. Ну й три дні відпочинку після матчу в Дортмунді були доречними. Тому навіть зараз, коли залишився останній матч, фізично почуваюся досить добре. А от морально трохи гірше – поразки у Лізі Європи десь не дають спокою, залишають неприємний слід у душі. Це ще одна причина, чому обов’язково потрібно добре зіграти з ПСЖ. Так, усі говорять про те, що ми набираємося досвіду. Але поки що надто він болючий. Хочеться, щоб він був не лише з присмаком гіркоти поразок.
 
– Я так розумію, що футболом ти наразі ще не перенаситився?
– Абсолютно ні. Знаєте, мені навіть дуже подобається грати через кожних два-три дні. Не думаю, що буду оригінальним, коли скажу, що грати мені більше подобається, ніж тренуватися.
 
– Але хіба такий графік ігор не втомлює?
– Спочатку було трохи важко. Напевне, через те, що незвично. Але поступово ми втягнулися, і стало нормально.
 
– Яка гра у Лізі Європи була найважчою?
– Думаю, у Севільї. І справа не лише в рахунку 0:4. Просто іспанці в тій грі піймали кураж, і нам було дуже важко їм протидіяти. Вони класно в тій грі контролювали м’яч, відібрати його у них було майже неможливо.
 
– А яку команду з групи ти вважаєш найсильнішою?
– Група у нас насправді дуже сильна, всі команди європейського рівня. Однак напевне виділю все таки «Боруссію». Саме як команда вона найкраща, бо індивідуально і в ПСЖ, і в «Севільї» є також чимало дуже сильних гравців. А от командна гра найкраще поставлена у німців.
 
– Чого бракує «Карпатам» у порівнянні з суперниками по групі?
– Усього потроху. Але напевне найбільше – це психології: впевненості в собі під час гри. Звідси й всі наші недоліки – неточні переді, проблеми зі створенням та завершенням атак і безглузді, можна сказати, просто таки дитячі помилки в обороні, коли ми самі собі привозимо голи.  
 
– У першій грі з «Боруссією» «Карпати» забили аж три голи, а потім чотири «сухих» матчі поспіль.
– Хороші моменти у нас були в кожній грі. Можливо, за винятком останнього матчу в Дортмунді. Чому не реалізували? Знову ж таки скажу про психологію, про все ту ж таки впевненість. Коли ти не віриш в себе, в те, що ти заб’єш, то забити насправді стає майже неможливо.
 
– Що потрібно робити, щоб вийти на рівень провідних команд Європи?
– Спочатку хочу сказати, що незважаючи навіть на поразки у Лізі Європи, я вважаю, прогрес у нашій грі є. В усякому разі, в чемпіонаті України ми граємо досить непогано, і результат у нас тут є. Хоча ще не так давно багато хто не вірив у те, що ми можемо здобути путівку в єврокубки. Так само і в Європі – не все одразу. Але для прогресу потрібно, щоб не лише команда, а й клуб розвивався в усіх напрямах. Необхідно підсилювати склад, проводити відповідну селекцію, покращувати умови для тренувань та відновлення тощо.   
 
– І останнє запитання. Ти сказав, що дуже хочеш виграти у ПСЖ. Тож за рахунок чого «Карпати» можуть обіграти парижан?
– У нас повинна бути більша, ніж у них, мотивація. Можливо, вони привезуть не найсильніший склад. Адже завдання виходу з групи ПСЖ вже виконав. Але ми на це не повинні орієнтуватися. Для нас головне, показати свою командну гру і проявити при цьому повну самовіддачу. Тоді можна буде сподіватися на перемогу.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AndriyStudent
Успіхів, молодці!
blackstyle13
Позорище!)