Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
5572
8

Німеччина хоче грати в Україні

Новини Євро-2012

Німеччина хоче грати в Україні

Поляки отримають преміальні за спаринги

Футболісти національної команди Польщі отримуватимуть преміальні за перемоги в товариських матчах у рамках підготовки до Євро-2012 над збірними, що входять до ТОП-20 рейтингу ФІФА. Про це повідомив президент Польського футбольного Союзу (РZРN) Гжегож Лято.

За його словами, преміальні за здобутки у таких поєдинках складатимуть 400 тисяч злотих (130 тисяч доларів) на команду. «Я підтверджую, що будуть бонуси за перемогу в престижних товариських матчах. За добру та ефективну гру з серйозними суперниками потрібно винагороджувати», — сказав шеф РZРN.

Цього року «біло-червоні» здобули перемогу над збірною Кот-д'Івуару, яка в рейтинг-листі ФІФА посідає 19-у позицію.

Для туристів — майже сотня маршрутів

В Україні для гостей Євро-2012 розробили 97 туристично-екскурсійних маршрутів, які охоплюють понад 825 об'єктів історичної, національної та культурної спадщини українського народу.

Зокрема, в Києві підготовлено 36 маршрутів (включають 264 об'єкти), у Львові — З0 (328 об'єктів), у Харкові — 13 (146 об'єктів) та в Донецьку — 18 (87 об'єктів).

Екскурсійні маршрути вже опублікували у путівниках, буклетах та каталогах і впродовж року розповсюджували на українських і міжнародних виставках. Відтак туристичну Україну, як господарку Євро-2012, побачили вже в Японії, Великій Британії, Іспанії, Росії, Казахстані й Польщі.

Ближче до чемпіонату путівники та буклети планують також надати у готелі, на стадіони й інші місця, де перебуватимуть гості приймаючих міст.

Окрім того, перелік маршрутів оприлюднили на сайті Мінкультури, щоб туроператори могли заздалегідь підготувати подорожі для єврогостей.

Чаша львівського стадіону майже готова

На будівництві стадіону до Євро-2012 у Львові тривають активні роботи зі створення чаші арени. Як повідомили у прес-службі компанії «Альтком», про це розповів директор з будівництва об'єкту Василь Огородник.

За його словами, триває зведення монолітних конструкцій, а також устрій майданчиків для монтажу металоконструкцій покрівлі. Вже змонтовано третій і четвертий блоки металоконструкції покрівлі з південно-східного боку.

Окрім того, Василь Огородник повідомив, що триває спорудження адміністративної будівлі. На даному етапі тут здійснюється устрій перегородок, установка вентиляції, проведення опалювання й освітлення. Повністю змонтовано котельну, тож нині будівельники виконують її обв'язку, яку планується завершити до кінця року.

Директор з будівництва львівської євроарени заявив, що готовність першого ярусу стадіону наразі складає 100%, а другого — 70%. Роботи на об'єкті ведуться цілодобово.

На єврооб'єктах Львова канікул не буде

Об'єкти Євро-2012 будуватимуть без перерви на час Різдвяно-Новорічних свят. Про це розповів директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний. За його словами, вихідним для будівельників буде лише 7 січня. «Вихідним днем буде Різдво. Є обсяги робіт, які можна відкласти, проте в основному робота з будівництва триватиме і 8, і 9 січня», — повідомив Засадний.

Він також заявив, що до березня наступного року буде встановлено дах євроарени у Львові. «До нового року плануємо завершити бетонні роботи на стадіоні, встановити всі складки посадових рядів. Роботи з монтажу даху над ареною вестимуться впродовж кількох наступних місяців і завершаться до березня», — пояснив директор департаменту Євро-2012 Львівської міськради.

Олег Засадний також повідомив, що до кінця грудня цього року планують закрити периметр терміналу аеропорту, щоб після нового року приступити до робіт з оздоблення та встановлення обладнання.

Використаємо досвід ЧЄ-2000

Українські та польські функціонери Євро-2012 побували з робочим візитом у Голландії, де впродовж чотирьох днів переймали досвід підготовки соціальної інфраструктури в голландських фахівців, що займалися організацією спільного з Бельгією футбольного єврочемпіонату 2000 року.

До складу української делегації ввійшли представники центральних органів влади, відповідальних за підготовку до турніру, а також представники приймаючих міст, керівники НСК «Олімпійський», бізнес-структури, залучені до облаштування об'єктів Євро-2012.

У ході візиту українська делегація взяла участь у кількох семінарах з теми будівництва, оснащення та управління об'єктами соціальної інфраструктури, а також з організації безпеки та правопорядку масових заходів. Гості відвідали стадіон «Амстердам-Арена» в день проведення на ньому матчу Ліги чемпіонів, де вранці ознайомилися з попередньою підготовкою до проведення заходу, а ввечері, під час самого поєдинку, — з функціонуванням служб управління стадіоном.

Окрім того, українські та польські функціонери відвідали офіси та заводи голландських компаній-виробників високотехнологічного обладнання, які залучено до підготовки об'єктів Євро-2012, зокрема компаній Vаndеrlаndе Іndustrіеs (системи обробки багажу в аеропортах) і Nеdар N.V. (системи контролю санкціонованого доступу).

Харківські готелі майже готові

Харків на 91% виконав умови УЄФА з підготовки готелів для гостей чемпіонату Євро-2012. За даними Харківської міської ради УЄФА вже законтрактувало 2517 номерів для розміщення цільових груп при вимозі у 2765.

Існуючий дефіцит міська влада планує покрити 2011 року за рахунок 15 готелів, які будуються й розширять номерний фонд на 1392. Загалом, Харків планує залучити до європідготовки 69 готелів, розрахованих на 4132 номери.

Нова посада Колесникова

Куратора підготовки України до Євро-2012 Бориса Колесникова призначено Віце-прем'єр-міністром України — Міністром інфраструктури України. Про це йдеться в Указі Президента України № 1107/2010 від 9 грудня 2010 року.

Перед цим Глава держави своїм Указом № 1085/2010 від 9 грудня з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади провів реорганізацію Міністерств Кабінету Міністрів України, скоротивши їхню кількість з 20 до 16. Відповідно до цього Указу, в підпорядкування Віце-прем'єр-міністра України — Міністра інфраструктури України — увійшли Державна авіаційна служба України, Державна автотранспортна служба України, Державна служба автомобільних доріг України, Державна служба зв'язку України, Державна служба морського та річкового транспорту України, а також Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів.

Харків відремонтував 27 доріг

У Харкові впорядковано 27 доріг на вулицях міста загальною протяжністю 34,1 км у межах підготовки до Євро-2012. Зокрема, за даними Харківської міської державної адміністрації, наразі виконано три дороги в районі стадіону ОСК «Металіст» з 54 (28,2 км), шість доріг на в'їздах і виїздах із міста з 20 (64,6 км) та 18 з 78 доріг (98,9 км), які поєднують об'єкти Євро-2012.

Водночас, у місті виконується робота по 35 об'єктах завдовжки 34,3 км. Загалом, у Харкові до єврочемпіонату будують, здійснюють реконструкцію та капітальний ремонт 152 об'єктів вулично-дорожньої мережі міста, завдовжки 191,8 км.

Нагадуємо: 12 листопада 2010 року в межах підготовки до турніру було відкрито об'їзну дорогу навколо Харкова завдовжки 82,7 км.

«Бундестім» на Євро хоче грати в Україні

Національна збірна Німеччини з імовірністю у 50% матчі фінальної частини Євро-2012 проводитиме у Львові та Харкові. Про це під час засідання круглого столу «Стратегія розвитку туризму» в Харкові заявив старший консультант Німецького товариства технічного співробітництва (Gеrmаn ТесhnsсаІ Соореrаtіоn, GТZ) Матіас Брандт.

За його словами, якщо «Манншафт» вийде на Євро-2012, то вона може потрапити до групи «В», матчі якої проводитимуться на харківському ОСК «Металіст» та на львівській євроарені. «Якщо збірна Німеччини займе перше місце у своїй відбірковій групі, то шанси на те, що на Євро-2012 вона гратиме саме в Харкові та Львові, становлять 50%, а решта 50% припадають на польські міста Познань і Гданськ», — пояснив Брандт, зазначивши, що волів би, аби німецька збірна грала саме у Харкові.

Нагадуємо: «Бундестім» наразі впевнено лідирує у відбірній групі «А», маючи максимальну кількість очок після чотирьох поєдинків.

Як повідомлялося раніше, генеральний менеджер німецької збірної Олівер Бірхофф планує найближчим часом відвідати Україну. Метою його візиту стане ознайомлення з українськими тренувальними центрами для команд-учасниць Євро-2012.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
JimmyS
шансы 50% либо выйдет либо нет , и шанс базироваться в Харькове такой же, по той же причине
DYNAMOsDNEPRA
Ну, в то что Германия не выйдет на Евро не верит даже самый отчаянный пессимист-германофоб. Согласно www.castrolfootball.com, шансы на выход у команды равны больше остальных команд и равны 99,9%. Даже у Испании меньше - 99,7%.
milanello
1. Spain 43880
2. Holland 42271
3. Germany 40108
4. England 33855
academynow
Вот если бы сложилось! Я с 82 года болею за сборную Германии на всех чемпионатах. Очень хотелось бы увидеть их в Харькове, да еще и хорошей игре.
Fleury
Какие нах маршруты - всем известно, что этих "туристов" кроме футбола может заинтересовать только пиво и девки...
MacGyver
Надо было проводить часть игр в Симферополе, а еще лучше - в Ялте. Пусть туристы увидят Крым, надо же хоть как-то завлечь туда народ. Когда будет еще такая возможность? Упор надо сделать на отсутствие акул в Черном море )) Заодно можно было бы привести в нормальное состояние ЮБК. Но видимо, никому это не надо.
gri_ngo
Короче, Испания или Германия. Лучше испанцы - чемпионы Европы и Мира все таки.
gri_ngo
В Харькове может будут базироваться:
1. Испания (как чемпионы Европы, если пройдут отбор)
2. Германия (как имеющая наивысший рейтинг в Европе). Якщо збірна Німеччини займе перше місце у своїй відбірковій групі (кто бы сомневался).