Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1091
0

ШЕВЦОВ:«Не обіцяю, що гратимемо як Барселона, але спробуємо»

«Енергія» з Нової Каховки розпочала підготовку до другого кола змагань

ШЕВЦОВ:«Не обіцяю, що гратимемо як Барселона, але спробуємо»
Энергия - Черноморец-2

Гравці ФК «Енергія», недавно вийшовши з відпустки, розпочали підготовку до другого кола змагань. Про те, як проходять тренування, прес-службі клубу розповів головний тренер команди Сергій Шевцов.

—Сергію Анатолійовичу, розкажіть про плани зимової підготовки команди?
— 7 грудня розпочався перший етап підготовки. Він триватиме до 25 числа, після чого футболісти матимуть невеликі новорічні канікули. Впродовж цього етапу ми проведемо п'ять ігор зимового чемпіонату Миколаївської області, між якими проходитимуть також тренування. На заняттях особливу увагу звернемо на фізичну підготовку. Після Новорічних свят тренування та чемпіонат поновляться. У такому режимі працюватимемо до кінця січня. Потім вирушаємо до Симферополя на 12-денний збір, під час якого візьмемо участь у Кубку «Кримтеплиці». До речі, нас запросили як володарів бронзових нагород минулого турніру. Традиційно, це дуже сильні за складом учасників змагання, тому участь буде корисною для нас.

—Уболівальникам було б також цікаво почути, який же настрій у команди після відпустки, зважаючи на відомі фінансові негаразди в клубі.

— Після відпустки хлопці вийшли в доброму гуморі: помітно, що скучили за футболом. Як справжні професіонали, вони спокійно розпочали тренування.

—Стало відомо, що до тренувань команда приступила не в тому складі, в якому ми бачили її до перерви. Це так?
—Так, справді. До першого етапу підготовки ми не викликали Віталія Горбачова та Олега Турського. Щодо першого, то ми розраховуємо на нього, але пізніше. В 17-річному віці важко конкурувати за місце в команді. Гадаю, йому треба ще трохи зачекати, набратися ігрової практики, розуміння футболу. З Олегом ситуація інакша. На мою думку, у 29 років гравець мусить бути кориснішим на футбольному полі. Я йому подякував за співпрацю, побажав подальших успіхів і, сподіваюсь, ми розлучилися із взаємоповагою та порозумінням.

—Чи плануються ще якісь зміни в команді?

— Так. Я перебуваю в постійному пошуку гравців, котрі б змогли підсилити гру нашої команди. Це нелегко, адже однією з прерогатив клубу є залучення футболістів із Херсонщини. Та все ж таки кілька гравців будуть на оглядинах.
Щодо організації гри: під час зимового періоду ми награємо кілька нових тактичних схем, щоб команда була непередбачуваною для суперників і могла змінювати тактику по ходу гри. Позаяк я полюбляю атакувальний, «романтичний» футбол, радше за все, це будуть схеми з трьома нападниками. Не обіцяю, що гратимемо як «Барселона», але спробуємо.

Р.S. Перший матч зимового чемпіонату Миколаївської області підопічні Сергія Шевцова зіграли з «Інгулом» — 2:2.
Енергія: Холоша (Касперович, 40), Швей, Дитятьєв, Ленський (Кирик, 40), Кучеревський (Михайлов, 53), Смирнов, Цой (Бічевой 50), Гурін, Колесник (Білоусов, 40), Нікіщенко (Філіппов, 40), Манасян (Фальковський, 40).
Голи: Манасян (8, 37) — Юскевич (16,80).

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жуниор Мораес хочет вернуться в Европу. Он отверг 5 предложений за 15 дней
Футбол | 25 апреля 2024, 11:44 11
Жуниор Мораес хочет вернуться в Европу. Он отверг 5 предложений за 15 дней

Экс-форвард «Динамо» и «Шахтера» не планирует оставаться играть в Бразилии

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.