Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
11177
94

Мирон Маркевич - лучший тренер Украины!

Наставник «Металлиста» стал лучшим по итогам голосования журналистов

Мирон Маркевич - лучший тренер Украины!

Сподіваємося, що вдала смуга Мирона Богдановича, яка, безсумнівно, є наслідком його тренерського таланту та копіткої праці, триватиме вічно. Та все ж вважаємо, що третє поспіль здобуття цього титулу (що повторює рекорд Олега Блохіна) є наслідком хорошої тенденції.

Ще за часів роботи у львівських «Карпатах» пан Маркевич зарекомендував себе як тренер, здатний створити сильну й конкурентоздатну команду. Не вистачало єдиного — місця, де можна було б утілити всі задуми в життя.

І ось доля підкинула Мирону Богдановичу щасливий квиточок у вигляді пана Ярославського, котрий, надихнувшись ентузіазмом свого колеги-бізнесмена Рината Ахметова, вирішив створити в Україні ще один потужний футбольний клуб на противагу двом вітчизняним гегемонам із другої та третьої (неформальної) столиць України. Не буду згадувати, як гартувалася сталь. Вочевидь, хтось із моїх колег це вже робив у попередніх випадках тріумфу Маркевича. Поговоримо краще про моє дискусійне або й навіть суперечливе висловлювання щодо певної інерційності перемоги головного тренера «Металіста».

Недаремно я акцентую увагу на нинішній посаді уродженця Львівщини, адже переконаний: аби до уваги бралися тільки матчі за участю харківського «Металіста», то перемога, якби й сталася, то навряд чи була б такою впевненою. Велику роль (я б навіть сказав — фундаментальну!) відіграло призначення Мирона Богдановича на посаду головного тренера збірної України. Чимось воно нагадало мені своєрідну «Помаранчеву революцію». Перший, сміливий крок українців, спрямований на демократизацію нашого суспільства, закінчився банальним розкраданням народних грошей тими, за кого люди мерзли на Майдані. Так само банально закінчилася й епопея сходження «народного кандидата» на посаду тренера ЗбУ Мирона Маркевича.

Тривалі публіцистичні збудження незалежних українських ЗМІ (серед яких «УФ» відігравав головну роль, адже фактично і є єдиним з-поміж друкованих видань, котрі не співають осанни нашим керманичам) закінчилися перемогою. А саме — вперше на посаду головного тренера збірної України призначили фахівця не з динамівської системи. Всі тоді заспокоїлися й навіть почали говорити про «епоху відлиги». Мовляв, Григорія Михайловича на демократію потягнуло. Але… Виявилося, що то був лише гарненький фантик од несмачної цукерки підвального виробництва. Минуло не так багато часу, і Мирона Богдановича його ж руками з цієї посади прибрали.

Цей технічний фінт із боку керівництва ФФУ оцінили всі. Вбитими виявилися відразу два зайці: і вболівальники, котрі вимагали «справжнього тренера», а не «володаря конспектів», — їм тимчасово позакривали роти, і Мирон Богданович, котрий тепер точно не розглядатиметься в якості тренера національної дружини. (Та й навіщо? Он скільки динамівців безробітних — і головного з них обрати можна, й цілий штаб помічників).

До чого я все це веду? Наша прадавня слов’янська любов до скривджених та знедолених, певним чином, і спричинила перемогу Маркевича, адже, якщо дивитися на його досягнення об’єктивно, то все далеко не так однозначно.

Початок 2010 року розпочався для харків’ян без єврокубків (ще восени 2009 року вони поступилися австрійському «Штурму», котрий потім у групі посів останнє місце серед доволі посередніх учасників). Навесні підопічні Маркевича грали лише в чемпіонаті України. Не будемо детально зупинятися на поєдинках із «сірою масою» — це не показник. «Динамо» й «Шахтарю» підопічні Богдановича програли (причому киянам — аж 0:3). Другу половину року «Металіст» непогано відіграв у Європі й ледь не провалив виступ у чемпіонаті України — п’ять поразок удома компенсувалися лише за рахунок вдалої гри на виїзді.

Тож можна констатувати, що саме перебування Маркевича на посаді головного тренера збірної України і спричинило його перемогу в нашому референдумі. А ось Павло Яковенко, котрий вивів молодіжку на чемпіонат Європи вдруге в історії, залишився лише другим… Напередодні Новорічних свят вітаємо Мирона Богдановича з перемогою і бажаємо того, що бажали на початку цього матеріалу — вічної щасливої смуги!

Олександр ОЗІРНИЙ


Найкращі тренери України 2010 року

1. М. Маркевич («Металіст») – 235 очок (57 перших місць + 29 других + 6 третіх)
2. П. Яковенко (молодіжна збірна України) – 161 (30+30+11)
3. В. Кварцяний («Волинь») – 77 (6+18+23)
4. С. Ковалець («Оболонь») – 28 (1+6+13)
5. Ю. Калитвинцев (національна збірна України) – 24 (2+3+12)
6. М. Павлов («Ворскла») – 24 (1+4+13)
7. С. Пучков («Таврія») – 13 (0+3+7)
8. Ю. Бакалов («Арсенал») – 6 (1+1+1)
9. О. Лужний («Динамо») – 6 (0+2+2)
10. О. Лещинський («Севастополь») – 4 (1+0+1)
11. В. Безсонов («Дніпро») – 4 (0+2+0)
12. І. Наконечний («Чорноморець») – 3 (1+0+0)
13. Ю. Максимов («Кривбас») – 3 (0+0+3)
14. О. Протасов («Ростов» (Р.) – 3 (0+0+3)
15. О. Головко (юнацька збірна України) – 2 (0+1+0)
16. В. Петров («Таврія») – 2 (0+1+0)
17. Ю. Коваль («Зоря») – 1 (0+0+1)
18. О. Лутков («Металург» З.) – 1 (0+0+1)
19. О. Федорчук («Нива» В.) – 1 (0+0+1)
20. В. Шаран («Олександрія») – 1 (0+0+1)
21. В. Яремченко («Шахтар-дубль») – 1 (0+0+1)

Газета Украинский футбол

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 94
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Etan
Маркевич в этом году вывел свою команду в евровесну. Тоже самое вобшем то сделал Лужный только в более слабой группе. Больше из украинских тренеров этого не сделал никто. Так что спор о первом месте среди тренеров вообше ни о чем. Выбирать то и не из кого.
Sirius_kh
Preobrazhenskiy
Кто тогда заслужил это место больше? Я конечно понимаю, осквернили честь Динамо своим присутствием в турнирной таблице, но это же не повод поливать грязью Маркевича везде и всюду
lemonst
ну якщо рахувати українських тренерів то Маркевич звичайно поза конкуренцією
Avgvin
Qarpysha — 14.12.2010 16:20
Уважаемый, я не из Киева. Пишу со стороны нейтрального болельщика. В Европе болею за все укр.клубы. А то, какое будущее ждёт Динамо (и Металл в том числе) поживём-увидим.
Qarpysha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Preobrazhenskiy
Сделали себе культ, и поклоняются ему. Во где оплот коммунизма)
Preobrazhenskiy
Qarpysha — 14.12.2010 15:04
тешьте себя надеждами и вспоминайте свое былое прошлое..
------------------------
Ты о чем, мы о настоящем. О прошлом говорить не имеет смысла, поскольку у вас его, прошлого, просто НЕТ.
Avgvin
Qarpysha — 14.12.2010 15:04
Так у Вас и "прошлого" то особо и нет )(1/8 ЛЕ) И в настоящем, как ни печально Вам это признать, Динамо даже в нынешнем его паршивом состоянии не слабее (а то и посильнее) будет
Avgvin
Smeenfey — 14.12.2010 12:11 - Хорошо, расскажи теперь, чем запомнился Маркевич в 2010 году? Взял с Металлом бронзу и вышел в 1/16 ЛЕ? Вот когда он возьмёт хотя бы серебро в ЧУ...
Qarpysha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Preobrazhenskiy
Qarpysha — 14.12.2010 14:56
Да и вы бы не кипятились, Покорители Молдавской Республики..
-------------------------
Покорители или нет, но сильнее Металиста и по личным встречам и по турнирной таблице. Маркевичеманы))))))))))
ABCD4321
Только зато,что бросил сборную и облил её грязью (фактически плюнув на фанов и на честь страны) я НИКОГДА БЫ НЕВКЛЮЧИЛ ЕГО В СПИСОК ЛУТШИХ ТРЕНЕРОВ.Он сказал,что у СбУ не будущего А У НЕГО НЕТ ЧЕСТИ!
Qarpysha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Preobrazhenskiy
Veteran80 — 14.12.2010 13:13
Это какой средний уровень ПСВ- лидера чемпа, представитель которого - Аякс, "опускает" ..-кратного чемпа Украины??!! Чего-то не складывается в теории относительности - какой же тогда уровень ЧУкра?
------------------------------
Вы бы уже молчали, опущенные Штурмом.
Preobrazhenskiy
Smeenfey — 14.12.2010 13:21
гагагага! )))))))))))) Я под столом!!!!!
ПСВ на первом месте в чемпионате Голандии, Аякс на 4ом
Динамо-Аякс 2:3
--------------------------
Оттуда и не вылазь, готовься к ПСВ. Посмотрим какой итоговый счет будет в двухматчевом противостоянии.
Preobrazhenskiy
Smeenfey — 14.12.2010 13:10

Странно это то, что ты не знаешь, что во всём мире не важно от формы проведения чемпионатов есть подобные рейтинги. Хотя нет, что тут странного, что ты не знаешь!
--------------------------
Это именно тот случай, когда нужно думать своей головой, и мир может согласиться.
Preobrazhenskiy
Smeenfey — 14.12.2010 13:13
Вот так, человек целый год работает-работает, выигрывает матчи, а судят о нём по ОДНОЙ игре в конце года, которая не имеет большого значения!! Не правда ли интеллектуальный, объективный и логичный подход, достойный профессора! )))))))))))))))))))))))))))))))))
--------------------------
Ты истеришь как девка, а тасуешь факты как кидала. Назови мне хоть один выигранный турнир Маркевича не то что за год, а за всю его карьеру?????????????????? А то, что он выигрывал матчи, но не соревнования, так значит другие выигрывали больше. А последняя игра будет очередным подтверждением его уровня.
ABCD4321
Только зато,что бросил сборную и облил её грязью (фактически плюнув на фанов и на честь страны) я НИКОГДА БЫ НЕВКЛЮЧИЛ ЕГО В СПИСОК ЛУТШИХ ТРЕНЕРОВ.Он сказал,что у СбУ не будущего А У НЕГО НЕТ ЧЕСТИ!
CTa6uJIu3aTop
Mactator — 13.12.2010 19:14

Как болела Металлиста второе место отдал бы Газзаеву
======================================================
Газзаева на 1 место!!! Он для Металла, Днепра и Шахты сделал больше чем Мирон, Бес и Луч соответственно!!!)))
Smeenfey
Preobrazhenskiy
в матче с командой ниже среднего уровня.
------------------------------------------------
гагагага! )))))))))))) Я под столом!!!!!
ПСВ на первом месте в чемпионате Голандии, Аякс на 4ом
Динамо-Аякс 2:3