Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 февраля 2024, 10:41
2893
4

Перемога через 21 рік

Завершився футбольний сезон у Рівненській області

| Обновлено 13 февраля 2024, 10:41
2893
4
Перемога через 21 рік

Футбольний сезон у Рівненській області завершився фінальними матчами «Ліги чемпіонів» — Кубка області серед переможців районних (міських) змагань. Найкраще з завданням упоралися здолбунівська «Волинь» та оржівський «Факел», які дійшли до фіналу. У двох вирішальних поєдинках сильнішими виявилися оржівські футболісти — спершу перемогли на виїзді (1:0), а потім і вдома (2:1).

До останнього туру тримав у напруженні учасників та вболівальників чемпіонат області з футболу в першій лізі. Лише матчі заключного туру визначили переможця та призерів турніру. Рівненський «Хімік» (46 очок) по-чемпіонськи завершив змагання, здолавши на виїзді команду Гоща-АМАКО» (33). «Хіміки» довго йшли до цього успіху — чемпіоном області стали вперше з 1989 року. Другим фінішував оржівський «ОДЕК» (43 пункти). Замкнула чільну трійку рівненська «Славія» (34).

Враженнями про нинішній сезон ділиться голова Рівненської обласної федерації футболу Володимир Поліщук:

—Сезон ми почали у складних умовах. Формування бюджету вплинуло на формування команд. На жаль, з цих причин довелося зменшити їхню кількість у першій та другій лігах з 12 до 10. Приємно, що на якість змагань це не вплинуло. Чемпіонат у першій лізі пройшов у напруженій та цікавій боротьбі. За перемогу змагалися до останніх турів 5-6 команд. Про непередбачуваність ігор свідчить те, що чемпіон визначився в останньому турі. Ми вже очікували на «золотий матч», але знову обійшлося.

«Хімік» цілком заслужено став переможцем. У другому колі команда здобула вісім перемог і в одному матчі зіграла внічию. Приємно, що на ВАТ «Рівнеазоті» повернулися обличчям до команди, і це дало свої плоди.

Оржівський «ОДЕК» фінішував на другому місці: підніжку їм на фініші поставив сарненський «Маяк», який вдома здолав оржівців, забивши м'яч на останніх хвилинах. На такий результат вплинули виступи «ОДЕКа» в чемпіонаті та Кубку України серед аматорів.

Сарненський «Маяк» — потужна команда, однак вона втратила шанси на чемпіонство після неочікуваного зриву на старті другого кола. У Сарнах піклуються про команду, добре працюють з молоддю. «Гоща-АМАКО», найбезкомпромісніша команда (нуль нічиїх), в останньому турі поступилася чемпіону, і бронза вислизнула з її рук. У районі серйозний підхід до команд. Якби ще довели до належного стану стадіон — взагалі було б добре.

Минулорічний чемпіон, рівненська «Славія», не змогла захистити свій титул. Команда вікова, тож на пристойному рівні пройти весь шлях їй не вдалося. Як негатив відзначу велику кількість конфліктів із суддями.

Невдало виступив кузнецовський «Ізотоп-РАЕС» — сьоме місце не для нього. Чому так сталося — невідомо. «Енергія» з Володимирця — молода команда, закріпилася і в першій лізі. Березнівський «Случ» на початку сезону спробував боротися. Відчувши, що це йому не вдасться, відмовився від приїжджих гравців і зосередився на вихованні своїх.

Невдахами сезону стали радивилівський «Сокіл» та здолбунівський «Волинь-Цемент». «Сокіл» — молода команда. Створює багато небезпечних моментів, а реалізовує мало. Не вистачає досвіду. Проте в центральній для себе грі в Здолбунові гравці змогли на останній хвилині зрівняти рахунок. Радивилів залишається у першій лізі, адже «Сокіл» з Садового відмовився від перехідних матчів. «Волинь-Цемент» з незрозумілих причин виступив так погано. Команда з такими традиціями залишає першу лігу. Сподіваюся, що молоде покоління поверне команду у вищий дивізіон. Та й перспективи є — друге місце у чемпіонаті серед юнаків це доводить.

Підсумкова таблиця (перша ліга)

1 ХІМІК (Рівне - 46
2.ОДЕК (Оржів) - 43
3.МАЯК (Сарни) - 34
4. ГОЩА-АМАКО (Гоща) - 33
5.СЛАВІЯ (Рівне) - 29
6.СЛУЧ (Березне) - 24
7.ІЗОТОП-РАЕС (Кузнецовськ) - 23
8.ЕНЕРГІЯ (Володимирець) - 18
9.СОКІЛ (Радивилів) - 6
10.ВОЛИНЬ-ЦЕМЕНТ (Здопбунів) - 2*

3 команди «Волинь-Цемент» згідно з регламентом змагань (п.3.14) знято 1 очко за неявку команди юнаків на гру в Кузнецовськ 24.10.2010 р.

У другій лізі «РОКО-Городок» з першого туру захопив лідерство й не віддав його нікому. Крім першого місця, переможець отримав право виступати у першій лізі області. На другому фінішував «Сокіл» з Садового (33 пункти). Третє місце здобув рівненський «Водник» (28). Нічия студентів у завершальному матчі дозволила їм опинитися у трійці призерів.

Підсумкова таблиця (друга ліга)

1.РОКО-ГОРОДОК (Городок) - 41
2.СОКІЛ (Садове) - 33
3.ВОДНИК (Рівне) - 28
4.ФІАЛКА (Зоря) - 28
5.АВАНГАРД (Дядьковичі) - 27
6.ПОЛІССЯ (Рокитне) - 25
7.ФК СМИГА - 22
8.ГОРИНЬ (Дубровиця) - 17
9.МЛИНКОВ (Млинів) - 16
10.ГОРИЗОНТ (Костопіль) – 15

У фіналі Кубка області з футболу серед юнаків, який відбувся у Березному, зустрілися рівненський «Хімік» та сарненський «Маяк». Вигравши 2:0, футболісти сарненського «Маяка» вдруге поспіль здобули приз. Переможцями чемпіонату Рівненщини з футболу серед юнаків стала команда «ДЮСШ-Верес» (Рівне) — 41 очко. Другим фінішував здолбунівський колектив «Волинь-Цемент» (37 пунктів). На кінцівку їм не вистачило сил. Упродовж усього турніру здолбунівці очолювали турнірну таблицю й лише в останніх турах їх обійшов «ДЮСШ-Верес». Третім фінішував сарненський «Маяк» (36). Найкращим бомбардиром став Роман Цілюков («Волинь-Цемент») — 19 голів.

Підсумкова таблиця (юнаки)

1.ДЮСШ ВЕРЕС (Рівне) - 41
2.ВОЛИНЬ-ЦЕМЕНТ (Здолбунів) - 37
3.МАЯК (Сарни) - 36
4.ОДЕК (Оржів) - 25
5.СЛУЧ(Березне) - 23
6.І30Т0П-РАЕС (Кузнецовськ) - 22
7 СОКІЛ (Радивипів) - 21
8. ХІМІК (Рівне) - 18
9. ФК ГОЩА - 17
10.ЕНЕРГІЯ (Володимирець) – 15

У 20-му чемпіонаті Рівненської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України з футболу перемогу святкував ФК «Малинське». Чемпіоном області серед ветеранів став «Авангард-ПАС» (Рівне), який у фіналі здолав команду Рівненського району.


Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. На чем ездит украинский легионер в Лондоне? Пришлось продать авто
Футбол | 28 марта 2024, 22:31 0
ВИДЕО. На чем ездит украинский легионер в Лондоне? Пришлось продать авто

Егор Ярмолюк приобрел BMW M5 в Британии, но не смог получить страховку

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
serfek2
Полісся,!! Давай у Європу!))))XD
Rash_8
Я підтримую такі статті. Треба висвітлювати першості всіх областей.
Limb
"Полісся" (Рокитне) - ощетинся! Верим в команду!
matahata
Оччень интересно, а где первенство жмеринского раена этого года????