Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2150
1

Знову звітуємо

Новини Євро-2012

Знову звітуємо

Виконком УЄФА у Празі обговорить хід підготовки до Євро-2012

У Празі (Чехія) 9-10 грудня відбудеться чергове засідання Виконавчого комітету Союзу європейських футбольних асоціацій під головуванням президента УЄФА Мішеля Платіні.

На зустрічі в Маrrіоt Ноtеl заслуховуватимуть звіти голів різних комітетів, які збиралися недавно в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні. Порядок денний празького засідання також включає черговий звіт про хід підготовки до фінального турніру чемпіонату Європи-2012, який відбудеться в Україні та Польщі, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Члени виконкому обговорять програму і план роботи чергового XXXV Конгресу УЄФА, який відбудеться у Парижі (Франція) 22 березня 2011 року.

Як дістатися на Євро-2012 Дніпром?

Державна адміністрація морського і річкового транспорту в межах підготовки до Євро-2012 підтримує ідею організації рейсів із європейськими футбольними вболівальниками та туристами до Києва по Дніпру. Буде розроблений план дій, згідно з яким буде розглянута можливість довгострокового швартування суден біля спеціально обладнаних причалів у Києві з метою використання їх як готельних комплексів для пасажирів на час проведення Євро-2012.

Відповідної домовленості було досягнуто минулого четверга, 2 грудня, під час зустрічі фахівців Укрморрічфлоту з експертом Німецького товариства технічного співробітництва в Україні Ульріхом Бекером.

Під час зустрічі німецький експерт висловив сподівання, що до транспортування Дніпром туристів можна буде залучити не лише європейські судноплавні компанії, а й український пасажирський флот.

У свою чергу, заступник голови Укрморрічфлоту Борис Козир наголосив, що європейцям буде надано всебічну підтримку з боку державних органів, які відповідають за експлуатацію причалів, пасажирські перевезення та безпеку судноплавства внутрішніми водними шляхами.

Нагадуємо: раніше міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко визначив низку пріоритетних завдань, спрямованих на відкриття внутрішніх водних шляхів для заходу іноземних суден. Нині для проходу іноземних суден Дніпром необхідно отримати тимчасовий разовий дозвіл від Укрморрічфлоту. Оскільки між урядами Німеччини та України підписано угоду про судноплавство у внутрішніх водних шляхах, такий дозвіл німецьким судновласникам не потрібен, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Львів заклав майно, щоб купити євроавтобуси ЛАЗ


2 грудня 81 депутат Львівської міської ради підтримав ухвалу «Про передачу в іпотеку ВАТ «Державний ощадний банк України» майна територіальної громади міста Львова» у зв'язку з відкриттям кредитної лінії для Львова у сумі 275 млн. грн. на закупівлю у ЛАЗу 92 автобусів та 60 тролейбусів, повідомляє zахіd.nеt.

Наразі йдеться про передачу тих приміщень, які орендує у міста «Ощадбанк», щоб уже цього року розпочати процес отримання позики на транспортні засоби.

Як зазначено в ухвалі, нерухоме майно «передається в якості забезпечення виконання зобов'язання з повернення першої частини траншу — 25,2 млн. грн., зобов'язань з виплати відсотків, комісій та інших платежів відповідно до кредитного договору». Термін повернення першої частини траншу — 365 календарних днів з часу отримання кредитних коштів.

12 серпня 2010 року 50 депутатів Львівської міської ради підтримали ухвалу, яка передбачає здійснення запозичення до міського бюджету на закупівлю автобусів і тролейбусів у межах підготовки до Євро-2012. Запозичення заплановано здійснити у формі кредитної лінії — на суму 275 млн грн. Дата погашення кредиту — З0 грудня 2014 року. Відсоткова ставка за кредит становитиме 14,8%. Погашення основної суми кредиту, комісій та інших платежів за кредитним договором здійснюється за рахунок коштів міського бюджету Львова. Сплата відсотків здійснюється у терміни, встановлені кредитним договором: 7,4% — за рахунок коштів бюджету міста, 7,4% — за рахунок коштів Національного агентства з питань підготовки до Євро-2012 (тобто за кошти держбюджету).

Місто має закупити за ці кошти 92 автобуси та 60 тролейбусів. Усі необхідні платежі проводитиме департамент фінансової політики Львівської міськради. Кошти на погашення кредиту мають бути закладені у бюджетах міста на 2010-2014 роки.

Освітлення на вулицях вмикатимуть через GРRS

У містах-господарях Євро-2012 почали встановлювати автоматизоване вуличне освітлення. Проект реалізується на замовлення ЗАТ «Укрсвітло» у рамках підготовки до чемпіонату.

Автоматизоване управління вуличним світлом здійснюватиметься за допомогою бездротових технологій: ліхтарі вмикаються і вимикаються згідно з установленим розкладом.

У шафи вуличного освітлення встановлено термінали з SІМ-картами. Команди передаються мобільною мережею з використанням технології ЕDGЕ/GРRS. Так світло на автоматизованих вуличних ділянках увімкнеться менш ніж за одну хвилину, а не за 20-30 хвилин, як зазвичай.

Раніше міським освітленням керували за допомогою дротів, фотоелементів або механічного годинника. Системи автоматизованого управління світлом також планують ввести в Дніпропетровську, Симферополі, Черкасах і Ялті.

У Львові завершують адмінбудівлю стадіону


На львівському стадіоні, який будують до фінальної частини Євро-2012, розпочалося зведення останнього поверху адміністративної споруди. Наразі будівельники ведуть бетонні роботи зі зведення колон та ліфтових шахт п'ятого поверху будівлі.

Як повідомили у прес-службі ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові», на цьому рівні знаходитимуться \/ІР-ложі, ресторан і адміністративні приміщення.

Паралельно з роботами на п'ятому поверсі, будівельники закінчують перекриття на четвертому поверсі споруди, а також зводять внутрішні перегородки та проводять підготовчі роботи для прокладання мереж.

За словами генерального директора дирекції Володимира Шадріна, каркас адміністративної будівлі буде готовий у січні, а повністю завершити корпус будівельники мають у червні наступного року.

Окрім \/ІР-зони, в адміністративній споруді львівського стадіону знаходитимуться приміщення для футбольних команд, а також конференц-зал, прес-центр, телестудії, квиткові каси, офісні та технічні приміщення.

У рамках підготовки до Євро-2012 донецькі медики провели тренувальний семінар


У Донецьку пройшов навчально-тренувальний семінар з питань реагування установ охорони здоров'я області щодо медичного забезпечення заходів під час проведення в Україні фінальної частини Євро-2012: «Про оцінку організації медичної допомоги потерпілим під час модельованої надзвичайної ситуації в базових лікувальних установах». Про це повідомляє центр пропаганди ГУ МНС області. У семінарі взяли участь співробітники медустанов обласного центру і лікарі медслужби МНС.

Відповідно до теми семінару, учасники розглядали способи сортування потерпілих по лікувальних установах міста в максимально короткий час із найбільшою ефективністю в діагностиці та наданні допомоги. У теорії та на практиці відпрацьовувалися моделі ситуацій масового травмування людей, одиничних випадків раптового загострення серцево-судинного захворювання і спортивної травми. Крім того, всі служби, задіяні в семінарі, перевіряли навички взаємодії, способи передачі інформації про пригоду, удосконалювали алгоритм дій.

Олександрівська лікарня Києва обслуговуватиме Євро-2012

Олександрівська клінічна лікарня Києва обслуговуватиме Євро-2012. Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов. «Лікарня стане учасником обслуговування цього процесу», — сказав він.

За його словами, до чемпіонату в медичному закладі проведуть капітальний ремонт і замінять зношене лікарняне професійне та побутове устаткування. Як зазначив О. Попов, київська влада почне вирішувати питання з фінансування ремонту та реконструкції лікарні вже у грудні.

2010-й - рік позитивних зрушень у підготовці Харкова

2010-го року відбулися суттєві позитивні зрушення у фінансуванні підготовки об'єктів Євро-2012 на Харківщині. Про це у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За його словами, в поточному році з державного бюджету надійшло 566 мільйонів гривень на будівництво різних об'єктів інфраструктури до єврочемпіонату. З обласного і міського бюджетів було виділено майже 212 мільйонів гривень на об'єкти охорони здоров'я, культури, комунального господарства.

У той же час, підкреслив Юрій Сапронов, необхідно більше уваги приділяти організаційним питанням.
«Приділяючи увагу будівництву та реконструкції об'єктів спортивної, дорожньо-транспортної, готельної інфраструктури, сьогодні на порядок денний слід винести питання, пов'язані зі створенням максимально ефективної системи оперативного управління цими об'єктами. І це завдання на найближчий час має стати пріоритетним для нас», — підкреслив

Донецьк голосує за девіз та логотип міста

У Донецьку визначили по три слогани та логотипи, які братимуть участь в інтернет-голосуванні на найкращий девіз та бренд столиці Донбасу. Слогани та логотипи, що вийшли до фіналу конкурсу, визначила конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники кількох міських управлінь. Головним критерієм відбору стало відображення іміджу Донецька як перспективного міста, що розвивається, яке вже відійшло від звання тільки промислового чи бізнес-центру.

Для голосування за найкращий девіз Донецька конкурсна комісія визначила такі слогани:

1. Донецьк — арена доблесті та слави!
2. Якщо десь і є футбольний рай — то це наш Донецький край!
3.Ореn уоur mіnd — ореn Dоnеtsk!

На львівському стадіоні «зими не буде»

Узимку будівництво львівського стадіону до Євро-2012 відбуватиметься у звичному темпі. Про це повідомив генеральний директор ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові» Володимир Шадрін.

Під час підготовки до зимового періоду на будівництві стадіону встановили тимчасове теплопостачання. Це дозволить прокласти інженерні мережі всередині адміністративного корпусу: системи водопостачання, водовідведення, вентиляції.

Окрім того, у зимовий період продовжиться монтаж металоконструкцій даху та благоустрій під трибунами чаші стадіону. Зокрема, буде викладено спеціальну плитку, технічні характеристики якої дозволяють розміщення автотранспорту.

Узимку також розпочнуться підготовчі роботи з облаштування футбольного поля, а вже навесні наступного року проводитиметься влаштування газону нової арени.


Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна сумма отступных за Довбика. Интересуются два топ-клуба
Футбол | 03 мая 2024, 18:04 1
Стала известна сумма отступных за Довбика. Интересуются два топ-клуба

«Атлетико» и «Челси» – фавориты на трансфер нападающего

Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1
Футбол | 03 мая 2024, 19:52 8
Шахтер интересуется полузащитником Днепра-1

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vovchyk_sh
Нарив в інтернеті:
Нічна 3D панорама з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові, 06.12.2010: http://daily.lviv.ua/?page=3D_euro
Нічний фоторепортаж з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові, 06.12.2010: http://daily.lviv.ua/?page=euro_photo&subpage=06_12_2010