Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
5599
2

Узимку в країні може поменшати на один професіональний клуб

Новини зі станів команд першої ліги

Узимку в країні може поменшати на один професіональний клуб

Причина невдач «Дністра» — різна функціональна готовність гравців

Віце-президент «Дністра» Олег Самсонов підбив підсумки виступів овідіопольського клубу, поділившись враженнями з офіційним сайтом команди: «Звичайно, від першої частини сезону залишився неприємний осад у вигляді нинішнього місця в турнірній таблиці, особливо, враховуючи підбір гравців, які виступають за «Дністер», — сказав Олег Васильович. — Але тому є об'єктивні причини. Так, ми зміцнили склад сильними та досвідченими футболістами, як-от Сергій Білозір, Анатолій Опря та Олександр Косирін, але вони прийшли по ходу сезону і перебували в різній функціональній готовності. Однак, очевидно, що це — кваліфіковані гравці, котрі пройшли прем'єр-лігу, і я впевнений, що вони, пройшовши з командою зимові збори, покажуть гідний результат, і «Дністер» надолужить згаяне в другій частині сезону».

Сказав своє слово і президент «Дністра»: виявляється, клуб може припинити існування

Андрій Продаєвич, президент футбольного клубу з Овідіополя, зазначив у розмові з прес-службою клубу, що багато в чому його команді просто не щастило:

«Враження від першої частини сезону досить подвійні, — ділиться враженнями Андрій Валентинович. — 3 одного боку, радує кількість команд, які прагнуть у прем'єр-лігу, адже звідси й боротьба в кожному турі. Тим більше, ці колективи реально хочуть вийти до еліти, а це означає, що чим ближче гряде кінцівка першості, тим цікавіше буде на все це дивитися. З іншого боку, не дуже приємно те, яке місце ми посідаємо на тлі цих команд. Хоча, слід зазначити, що з командами верхньої частини таблиці ми грали краще. Але факт залишається фактом: ми не на своєму місці, я так вважаю. Нас чекають ще багато матчів, будемо виправлятися...

До всього тренерського штабу на чолі з Андрієм Пархоменком у мене немає претензій. Його кредит довіри, як і раніше, дорівнює ста відсоткам. Просто потрібно розуміти, що є низка об'єктивних і суб'єктивних причин, через які ми перебуваємо внизу турнірної таблиці, на них тренер вплинути не може, адже він не чарівник... З фінансами в клубі, на жаль, усе так само не дуже добре. «Дністер», який привчив уболівальників і фахівців у всій країні до того, що дає бій у кожному матчі й гідно бореться з будь-яким суперником, може зникнути з футбольної карти країни.

Ви знаєте, перед матчем «Дністер» — «Чорноморець» у клуб надходило багато телефонних дзвінків. Один з уболівальників, почувши, що квитків на матч більше немає, а телетрансляції не буде, щиро засмутився, сказавши, що атмосфера до цього поєдинку до болю нагадала йому настрій одеської публіки, що панував навколо знаменитих дербі «Чорноморець» — СКА! Це приємно. Але тоді були інші часи, а сьогодні, попри те, що в регіоні з'явився клуб, який може на рівних грати з будь-якими командами країни, ми все ще не можемо повноцінно сподіватися на допомогу з боку місцевої та обласної влади. Складається враження, що всіх хвилюють лише проблеми одного окремо взятого клубу з обласного центру, ніби більше спорту в області не існує. У грудні відбудеться рада акціонерів клубу, де ми будемо думати, як жити далі. Основне наше завдання — зберегти самобутній клуб для регіону. Нині мене найбільше хвилює питання існування команди в цілому. Якщо ми втратимо ще одного інвестора, то другої частини сезону може для нас і не бути. У «Дністра» справді критична ситуація. Не хотілося б ухвалювати радикальних рішень, але можливі всі варіанти. Хоча, повторюся, збори акціонерів усе вирішать у грудні. Будемо сподіватися на краще».

«Кримтеплиця» оголосила графік підготовки


Став відомий графік роботи кримського клубу взимку, — повідомляє офіційний сайт клубу. Вперше команда збереться до Нового року. Збір пройде з 19 по 25 грудня. Завершиться він контрольним поєдинком. За попередньою домовленістю, суперником кримчан буде ПФК «Олександрія».

Різдвяні канікули для футболістів «Кримтеплиці» завершаться 10 січня. Команда збереться на «Спорт КТ Арені», де гравці пройдуть медобстеження й працюватимуть п'ять днів. З 15 по 25 січня гравці проведуть навчально-тренувальний збір в Євпаторії.

З 28 січня по 8 лютого команда візьме участь у Кубку «Кримтеплиці» (докладніше про склад учасників традиційного турніру стане відомо трохи пізніше). У середині лютого «тепличники» вирушать на збір до Туреччини. Там команда пробуде з 13 по 26 число.

Заключну тренувальну сесію «Кримтеплиця» проведе вже навесні. З 2 по 13 березня молодіжненці тренуватимуться у Феодосії. На всіх зборах «тепличники» проведуть контрольні матчі. Відповідні дати, місце проведення та суперники стануть відомі згодом.

Шаран поділився враженнями від виконаної роботи


Підбив підсумки виступів своєї команди й головний тренер ПФК «Олександрія» Володимир Шаран, який поспілкувався з офіційним сайтом клубу:

«Коли в лютому нинішнього року я з моїми помічниками прийняв ПФК «Олександрія», то для мене команда була «терра інкогніто». Тільки деяких футболістів ми знали за іменами та в обличчя.

Перший же контрольний матч з динамівцями Києва показав, що команда, з точки зору фізичної підготовки, була дуже слабкою. Видно було неозброєним оком тактичну безграмотність у лінії оборони. Розпочався наш збір у Туреччині, і мої побоювання справдилися. Тому, що ми безапеляційно програли перший контрольний матч прем'єр-лігівській «Таврії» — 0:3. І разом зі своїми помічниками ми сконцентрували свої дії на побудові фундаменту команди, а фундамент — це оборона. Як показала друга частина 19-ї першості, крім провальних матчів удома зі «Сталлю» та на виїзді з «Кримтеплицею», ми демонстрували добротний, комбінаційний і, головне, результативний футбол. Уболівальники пішли на трибуни, жваво нас підтримували. А це давало підстави вірити, що ми знаходимося на правильному шляху.

Враховуючи ці позитивні фактори, президентом клубу в новій 20-й першості було поставлено завдання: здобути перемогу в літньо-осінній частині змагань. Ми мали виконати це завдання, тому що, з точки зору розбудови інфраструктури клубу, технічних і побутових умов, клубу можуть позаздрити багато колективів з прем'єр-ліги.

Виступи команди в першому колі можемо занести в «актив», тому, що ми грали конструктивно, творчо, результативно. Хоча й у списках бомбардирів ліги немає жодного прізвища з нашої команди. Але це свідчення того, що від кожного з виконавців можна очікувати активних та результативних дій у завершальній стадії атаки. До «пасиву» можна записати провальну гру з чернівецькою «Буковиною», після якої ми достатньо серйозно розмовляли з футболістами і, до їхньої честі, вони зробили правильні висновки. Щодо програшу від «Сталі» та «Закарпяття», то в цих матчах команда не поступалася суперникам, а в деяких моментах їх переважала. Нас тішить те, що по результату і по грі ми є лідерами в першій лізі, і це дає нам підстави працювати ще краще, підсилювати гру, щоб виправдати ті надії та сподівання, які покладають на нас президент клубу та наші палкі вболівальники... Загалом же, я радий, що нам удалося створити хороший мікроклімат і порозуміння в нашій футбольній дружині. З усіма гравцями я знаходжу спільну мову, переймаюсь їхніми проблемами, переживаю разом з ними хвилини радості від перемог і миттєвості тимчасових футбольних поразок».

«Олександрія» розпочне підготовку в грудні

Лідер першої ліги збереться в Олександрії 19 грудня вже в підсиленому складі і, розбившись на дві групи, проведе перший навчально-тренувальний збір, — сказав Володимир Шаран прес-службі клубу. Одна з груп залишиться в Олександрії, працюючи в манежі та на стадіоні «Олімп», а друга, складена головним чином з новобранців команди, 23 грудня  вирушить до Алушти, де проведе два-три спаринги, щоб переглянути потенційних новачків, які проведуть головний тренувальний збір у Туреччині. 27 грудня команда роз'їдеться на невеличкі новорічні канікули, щоб зі святковим настроєм зібратися в Олександрії 9 січня, а вже 12 числа вирушити до Туреччини. «З певною частиною гравців доведеться розпрощатися, подякувавши їм за той внесок, який вони зробили в розбудову гри команди. Але нам треба підсилюватись в усіх ланках, щоб вирішувати найскладніші завдання. Я переконаний, що це нам вдасться, бо для команди створено ідеальні умови і ми повинні ними скористатися сповна», — сказав тренер.

«Закарпаття»: крім Туреччини та Криму, додасться ще й Угорщина

До запланованих раніше трьох навчально-тренувальних зборів напередодні кримського циклу підготовки додасться ще один збір в угорському Дебрецені, — повідомляє офіційний сайт клубу. Саме на базі чемпіона Угорщини ФК «Дебрецен» з 28 лютого по 12 березня проведуть збір підопічні Ігоря Гамули. Нагадаємо, що починаються збори в Ужгороді 20 січня. Вже з перших днів лютого ужгородці вирушать до сонячної Туреччини, де пройде другий цикл підготовки команди. Ця стадія стане основною. Саме тут команда зіграє більшість контрольних поєдинків. Третій — в Угорщині, а завершальний навчально-тренувальний збір пройде в Криму. Саме на Кримському півострові команда 20 березня зіграє перший матч весняної частини першості-2010/2011 з ялтинською «Перлиною».


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Свитолина с баранкой разгромила экс-5-ю ракетку на крупном турнире в Риме
Теннис | 10 мая 2024, 19:05 11
Свитолина с баранкой разгромила экс-5-ю ракетку на крупном турнире в Риме

Элина в двух сетах разобралась с Сарой Эррани в 1/32 финала соревнований WTA 1000

ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне
Футбол | 11 мая 2024, 02:23 0
ВИДЕО. Интер в статусе чемпиона Италии отгрузил 5 мячей в ворота Фрозиноне

У гостей забили: Фраттези, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартинес и Тюрам

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vtl08
держитесь
vova0372
«Дністер», який привчив уболівальників і фахівців у всій країні до того, що дає бій у кожному матчі й гідно бореться з будь-яким суперником, може зникнути з футбольної карти країни.
=============================================================
Продаевич получил немалый "кусочек" земли, типа под застройку стадиона и всякой другой инфраструктуры, вот теперь ему клуб больше и не нужен.
Верните Хасан Гаруныча который жил этой командой. Пускай себе играют во второй лиге и не летают в облаках.