Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1509
1

Чоловічі «атрибути» часто виявляють у душі…

Спортсмени з Африки досі відважуються на ризиковані авантюри зі «зміною» статі

Чоловічі «атрибути» часто виявляють у душі…
Салімата Сімпоре

Двох гравців жіночої збірної Екваторіальної Гвінеї підозрюють у тому, що вони… чоловіки. Цей гендерний скандал розгорівся на жіночому футбольному Кубку Африки. Футболістки Салімата (на фото) і Білігуйса Сімпоре викликали підозри своєю надмірною атлетичністю… Не так давно мав місце інший подібний скандал. Бігунка з ПАР Каспер Семеня, чемпіонка світу на дистанції 800 метрів, урешті-решт довела свою приналежність до жіночої статі, здавши на вимогу Міжнародної федерації легкої атлетики гендерний тест. З’ясувалося, що у Семені просто втричі більше від норми чоловічого гормону – тестостерону… В Європі подібні скандали вже не трапляються. Але представники Азії та Африки ще відважуються на ризиковані авантюри…

У сезоні 2004 року, напередодні Олімпійських ігор в Афінах, у Зімбабве з’явилася здібна 18-річна Самукелізо Сітоле. Дивувала різнобічністю талантів: швидко бігала, далеко стрибала, добре штовхала ядро та метала спис. Юна зірка на Південноафриканських іграх у Мавританії здобула п’ять золотих нагород: у бігу на 100 і 200 м, потрійному стрибку, метанні списа та штовханні ядра. Самукелізо стала найбільшою олімпійською надією Зімбабве.

І тоді пролунав грім! Популярну спортсменку «продали» її ж колеги по збірній. Спостерігаючи за нею у душі, виявили, що вона – справжнісінький чоловік з усіма «атрибутами»...

Виник скандал, Самукелізо змушена була відповідати вже на запитання не журналістів, а слідчих поліції. «Звісно, я жінка, – стверджувала Сітоле. – Тільки народилася як з жіночими, так і з чоловічими статевими органами, але останні з віком почали зникати. І на змаганнях в Мавританії я була жінкою». Більше того, вона жінка, бо начебто має… місячні. І вагітна… Слідство зайшло в глухий кут.

Спортивний журналіст Фануель Вірірі після гучних перемог Самукелізо не раз брав у неї інтерв’ю. І вже тоді розгледів у ній чоловічі риси – низький голос, пристойну мускулатуру і навіть ознаки гоління бороди. Вірірі поїхав у Силобелу, селище, звідки походила юна зірка. В місцевій школі журналіста очікувало справжнє відкриття: так, сказали йому, у нашій школі була дівчинка з таким іменем, але вона мало цікавилася спортом, і до того ж на два роки молодша за ту Самукелізо, з якою журналіст розмовляв.

Виявилося, що два роки тому вчитель фізкультури звернувся до справжньої, «неспортивної» Самукелізо з незвичним проханням: йому, мовляв, потрібно її свідоцтво про народження, щоб замовити їй закордонний паспорт. Батьки дівчинки зраділи і охоче поділилися документом, після чого вчитель виїхав і про нього більше не чули…

Остаточно аферистку (чи афериста?) вивів на чисту воду поліцейський з містечка Квекве. Побачивши фото чемпіонки в газеті, він зі здивуванням вигукнув: «Та це ж Фадзай Фузані – хлопчина з мого села!».

Врешті-решт, слідчі органи, ґрунтуючись на результатах медичного обстеження, оголосили: у «спортсменки» виявили один-єдиний статевий орган – чоловічий, а все жіноче «причандалля» було вміло виконаним муляжем… І тоді олімпійська надія Зімбабве Самукелізо Сітоле (вона ж Фадзай Фузані) потрапила за ґрати – на три з половиною роки.

Іван ЯРЕМКО, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dinamomashina
ужасти)))