Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1680
0

ГОНЧАРЕНКО: «Я б не називав Бенфіку явним фаворитом»

Головний тренер львівського «Тайму» про стан команди напередодні матчів елітного раунду Кубку УЄФА

ГОНЧАРЕНКО: «Я б не називав Бенфіку явним фаворитом»

В понеділок делегація львівського «Тайму», транзитом через Бєлград, вирушила в сербське місто Крагуєвац. Там у четвер 25 листопада, нагадаємо, «червоно-чорні» розпочнуть боротьбу в елітному раунді Кубка УЄФА. Незадовго до виїзду головний тренер «Тайму» Станіслав Гончаренко відповів на запитання клубної прес-служби. 

- В Сербію «Тайм» їде в оптимальному складі, кадрових проблем не має?
- На сьогодні так. Потрібно зауважити, що Олександр Кондратюк та Сергій Якунін мали проблеми зі здоров’ям (мікротравми, рецидиви). Тому вони не в повному обсязі пройшли курс тренувань. В них деякий час були пониженні навантаження. Усі інші пройшли повноцінну підготовку і виїздять у повній готовності.

- Наскільки мені відомо, проблем із записами ігор суперників у вас не було. Що можете сказати про першого опонента – сербський «Економац»?
- Справді, із інформацією проблем в нас не було по усіх трьох клубах. Гравці отримали по одному екземпляру їхніх ігор, уже в Сербії, на теоретичному занятті ми усіх суперників проаналізуємо. Стосовно ж «Економацу», то це дуже технічна команда, за яку грають двоє бразильці. Крім того, сербам допомагатимуть рідні трибуни. В залі вміщається три тисячі уболівальників. Впродовж матчів глядачі здіймають неймовірний галас, це нас трохи насторожує. Але в наших гравців є великий досвід, тому, думаю, вони впораються із тиском трибун. Гра із сербами буде не простою, тим паче, що з ними ми зіграємо перший матч елітного раунду. Мабуть, «Економац» розраховує у стартовому матчі нас зненацька обіграти. Ми це розуміємо, а тому готові до їхньої агресії.

- Як ви ставитеся до того, що в Європі усі команди із серйозними завданнями залучають бразильців? Третій суперник «Тайму» по елітному раунду - хорватський «Націонал» теж має бразильців.
- Нас це не лякає. Не усі бразильці однакові. Бразильці із «Економацу» та «Націоналу» не такого класу, як грають їхні земляки в Росії чи Іспанії. Хоча потрібно визнати, що вони доповнюють свої команди, пропонують новий стиль, відзначаються технікою. Це, звісно, приносить нашим суперникам певні плюси. Але ми на це не реагуємо. Бразильці хоч і технічні та вправі, але не найвищого рівня.

- Погоджуєтеся з думкою, що в нашій групі є один явний фаворит – «Бенфіка» та ще три команди із приблизно однаковими шансами на успіх?
- Футбол – непередбачуваний. Насправді, «Бенфіка» є фаворитом. Хоча б тому, що португальці є чинними володарями Кубка УЄФА. Це швидка, вправна монолітна команда із специфічним стилем. Такого стилю гри більше ні в кого не має. Дуже цікава команда. Але я б не називав «Бенфіку» явним фаворитом. Ми їх не боїмося і знаємо, як проти них грати. «Бенфіка» вдома одна команда, а на виїзді - інша. Серби краще налаштовані. Їх мотивує зал, уболівальники. Тому я би не казав, що португальці явні фаворити. Хоча із чотирьох команд в них найбільше шансів посісти перше місце.

- А аутсайдер в нашій групі є?
- Ні, не має. Потрібно бути чесним. Можна поїхати і повернутися із першим місцем, а можна і з останнім. Усі мають практично однакові шанси на успіх. В певних моментах усе вирішуватиме якась родзинка, прихована деталь.
 
Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.