Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2503
2

Англійська мова - там і тут!

Новини Євро-2012

Англійська мова - там і тут!

Більшість львівських таксистів хотіли б вивчити англійську

71,2 відсотка львівських таксистів хотіли б серйозно вивчати англійську мову. Про це вони розповіли під час опитування соціологам Центру вивчення громадської думки Інституту міста ЛМР.

На переконання водіїв, знання іноземної мови забезпечить їм краще спілкування із зарубіжними туристами, кількість яких щороку збільшується, тож і підвищуються заробітки, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу міськради. А з наближенням Євро-2012 іноземці можуть скласти левову частку клієнтів таксі.

Як зазначила керівник Центру вивчення громадської думки Мар'яна Малачівська, серед сфер позитивних змін за останні 5 років таксисти відзначили якість доріг, благоустрій та освітлення вулиць, відновлення пам'яток архітектури, безпеку в місті, що, безсумнівно, теж є результатом підготовки Львова до Євро-2012.

Водночас, водії вважають, що у сфері таксоперевезень міська влада мусила б, насамперед, упорядкувати стоянки та місця паркування таксі, створити єдиний диспетчерський центр, впровадити доступне соціальне таксі.

Усі хулігани опиняться в єдиній електронній базі

Інтегровану концепцію забезпечення безпеки та правопорядку під час Євро-2012 в Україні передано на затвердження Кабінету міністрів держави. Як зазначив учора в Укрінформі на прес-конференції в Інформаційному центрі «Україна-2012» заступник міністра внутрішніх справ України — начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк, концепцію було доопрацьовано МВС спільно з Нацагентством Євро-2012 з урахуванням понад 50 зауважень з боку УЄФА.

За словами В.Ратушняка, починаючи з квітня, МВС «в авральному режимі» мусило наздоганяти те, що було згаяне за останні півтора-два роки. І відомству це вдалося, запевнив він.

Віце-міністр також поінформував, що наші правоохоронці «пішли далі своїх польських та німецьких колег»: у структурі департаменту громадської безпеки МВС створено управління з питань Євро-2012, призначено першого заступника начальника департаменту, який по всій Україні контролює процес підготовки до заходу.

Окрім того, як передає кореспондент Укрінформу, в чотирьох областях, міста яких приймають турнір, а також у Закарпатській області, впровадили посади заступників начальника управління. На місцях ці керівники відповідатимуть за охорону громадського порядку та будуть присутні у штабах, які перебуватимуть у самій чаші стадіону, підкреслив посадовець. «Уразі будь-яких подій на стадіоні, згідно з вимогами УЄФА, тільки ця людина ухвалюватиме рішення, чи застосовувати силу відповідно там чи в іншому місці, де сталася надзвичайна подія, або не застосовувати. Ця людина ухвалюватиме рішення і даватиме вказівки правоохоронним силам, які нестимуть службу поза чашею стадіону, згідно з європейськими правилами», — зазначив В.Ратушняк.

Єдину електронну базу хуліганів буде створено до початку проведення в Україні Євро-2012. До неї вноситимуться дані про порушників правопорядку з усієї Європи, яких не допускають на громадські заходи.

Про це повідомив під час прес-конференції в Інформаційному центрі «Україна-2012» в Укрінформі.

«З однієї держави в іншу їздять багато проблемних уболівальників. Імена цих правопорушників буде занесено до єдиної бази даних, і при в'їзді в Україну їх відстежуватимуть прикордонники. Людей, які порушують громадський порядок, ми не впускатимемо в країну», — сказав він.

Заступник міністра внутрішніх справ уточнив: відповідно до статті 173 частини третьої Кодексу України про адміністративні правопорушення, хуліганами вважаються особи, які скоїли дрібний злочин або з'явилися у нетверезому вигляді на стадіоні. «Тобто це правопорушення, що стосуються громадських місць. Людину, яка з'явиться на стадіоні у нетверезому вигляді, буде внесено до бази хуліганів. Наша база даних збиратиметься з усіх міст країни», — зазначив В.Ратушняк.

Він додав, що потім «ми свою базу передамо до єдиної, щоб і в інших державах на неї відповідно реагували».

На будівництві термінала аеропорту «Донецьк» стартували роботи з оздоблення споруди

На будівництві терміналу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Донецьк» розпочалися роботи з монтажу віконних вітражів. Про це повідомив директор ТОВ «Альтком-Інвестбуд» (генеральний підрядник будівництва) Володимир Ткаченко.

За його словами, будівельники вже розпочали оздоблення фасаду будівлі термінала. Крім того, розпочато роботи зі встановлення металоконструкцій, необхідних для монтажу покрівлі. Тривають роботи з прокладення комунікацій і облаштування підлоги будівлі.

За словами Володимира Ткаченка, розпочато роботи зі зведення під'їзної естакади до майбутнього термінала. Зокрема, генеральний підрядник розпочав бурові роботи на дільниці.

Розпочала підготовку східна регіональна митниця

Східна регіональна митниця розпочала підготовку до роботи в умовах Євро-2012.

«В умовах підготовки проведення Євро-2012 перед нами стоїть завдання швидше й організованіше реагувати на факти порушення права власності УЄФА», — повідомила начальник сектора з питань захисту прав інтелектуальної власності митниці Олена Халанська.

За її словами, в Україні вже зафіксовано випадки незаконного використання символіки Євро-2012. Так, у Харкові конфісковано велику партію паперу вітчизняного виробництва з логотипом Євро, що призначався для вивозу за межі країни. Крім того, як повідомила Олена Халанська, в Східній митниці визначено відповідальних осіб, які безпосередньо задіяні в цій проблематиці, а загальне керівництво покладено на першого заступника керівника митниці.

Для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення Євро-2012 в Україні як мінімум 38 тисяч працівників міліції необхідно навчити розмовної англійської мови. Про це заступник міністра внутрішніх справ України — начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк сказав під час прес-конференції у прес-центрі «Україна-2012».

За його словами, вже розроблено відповідні програми та підготовлені словники. «Міліціонери повинні вміти дати пояснення нашим гостям, куди рухатись, як рухатись, і якщо людина звертається, то вони мусять зрозуміти причину звернення», — сказав В.Ратушняк.

Окрім того, посилено вчать англійську мову представники управління з питань Євро-2012 департаменту громадської безпеки МВС, оскільки в січні наступного року почнеться їхня підготовка за кордоном. В.Ратушняк зазначив, що вони відвідуватимуть матчі, прес-конференції в Англії та інших країнах Європи без перекладачів.

«Ми провели тести наших працівників, вони вже розмовляють англійською мовою, хоча недосконало, але вже «трієчку» можна поставити, у нас до січня є ще 2 місяці», — сказав заступник міністра внутрішніх справ України.

Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Снова кресты. Хавбек Шахтера серьезно травмировал колено
Футбол | 19 апреля 2024, 10:37 1
Снова кресты. Хавбек Шахтера серьезно травмировал колено

Майкон сейчас выступает в Бразилии на правах аренды

Серия А обеспечила себе 5 мест в Лиге чемпионов на следующий сезон
Футбол | 19 апреля 2024, 07:23 4
Серия А обеспечила себе 5 мест в Лиге чемпионов на следующий сезон

Италия точно не опустится ниже второго места по итогам сезона

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Десна (Чернігів)
Да дороги в нас дійсно, ужос ((((( Аби хоч головні до ладу привели. Навіть страшно уявити що далі буде, транспорту все більшає і більшає
yuravk
"Як зазначила керівник Центру вивчення громадської думки Мар'яна Малачівська, серед сфер позитивних змін за останні 5 років таксисти відзначили якість доріг..."
)) Восени був у Львові (після туристичної подорожі до Праги і проїзду по Польщі, де справді на дорогах кипить робота) - люди, якщо дороги Львову покращилися, то що там було до цього? Страшно уявити. Це не Європа і не дороги, а пагорби. Як там їздять водії, важко уявити (аси!!!). Це совок (як і в більшій частині Києва, щоправда).