Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
15727
55

Кого «на палю» з купи попелу?

Про кадровий потенціал київського «Динамо»

Кого «на палю» з купи попелу?

«Нам потрібен атакувальний хавбек і центральний захисник. Олега Лужного багато нюансів у комплектації команди нині не влаштовує. Водночас, деякі з гравців «Динамо», навіть з довгостроковими контрактами, в команді не залишаться. Ці виконавці не відповідають вимогам нашого клубу».

Ці слова президента «Динамо» відразу ж викликали купу розмов на тему «Чия ж голова опиниться на палі?» Спробуємо й ми покопирсатися в кадровому потенціалі колишнього беззмінного чемпіона.

Воротарі


Ось за рахунок кого можна зменшити фонд заробітної платні! Воротарів у киян ціла купа. Смішно це, звісно, лунає в контексті того, що ще кілька тижнів тому у воротах стояв нестабільний Бойко, а з лави на нього з надією дивився Артем Кичак. Та тут справа в епідемії травм. Насправді ж, голкіперів у «Динамо»... дев'ять (!), якщо вірити заявці на сайті прем'єр-ліги. Звісно, половина з них (Ткаченко, Тимофеєв, Рудько, Леванідов) грає за другу та дублюючу команди, але й воротарів з іменем у «Динамо» вистачає. Наразі номер один — Максим Коваль, який поки що грає відносно стабільно. Вилікувався Олександр Шовковський, якого, мабуть, уже незабаром чекає кар'єра в тренерському штабі команди. Після чергового «загулу» в дубль вирушив Денис Бойко, на якому, здається, вже поставили масну крапку: по-перше, нестабільний, по-друге, не товаришує з режимом. Станіслав Богуш, який теж на лікарняному, вже майже не сподівається на шанс через велику кількість конкурентів. На лаві нині сидить й Артем Кичак, про перспективи якого можна буде говорити лише тоді, коли побачимо його на полі в основному складі.

Вердикт: Коваль — № 1. Шовковський — № 2, Кичак — № З, Богуш — оренда, Бойко — на продаж.

Захист


Якщо брати з розрахунку, що норма — два футболісти на позицію, то маємо наступний розклад: праворуч — Данило Силва та Бетао; в центрі — Михалик, Хачериді, Алмейда; ліворуч — Несмачний, Попов, Каддурі, Маграо. Очевидно, що Ігор Михайлович має слушність: центральних захисників у нас лише троє, а якщо брати до уваги, що Тарас Михалик частенько грає на позиції опорного, то й взагалі двоє. Тобто чекаємо на придбання ще одного центрбека й гаряче сподіватимемося, що це буде не бразилець. Праворуч, начебто, все в нормі — дві людини на позицію, але питання тут в іншому — чи влаштовує їхня кваліфікація Лужного?

А ось кому доведеться попрощатися з командою, так це комусь із лівих захисників. Загалом, на мою думку, жоден із цієї четвірки не володіє достатньою кваліфікацією, щоби допомогти «Динамо» вийти на пристойний рівень. Несмачний вже «в літак» і давно не грає. Навряд чи цього «Фенікса» варто витягати з купи попелу, де йому цілком комфортно. Горан Попов — людина, котру привіз Валерій Газзаєв, та по тону висловлювань Олега Лужного зрозуміло, що не все, що робив Валерій Георгійович, йому подобалося. Що побачили вболівальники в Попові за час його перебування в «Динамо»? Та, загалом, нічого: багато, але марно бігає, позиційно помиляється, з м’ячем поводиться, наче в нього лихоманка. Може, він просто не встиг продемонструвати всі ті свої якості, за які Газзаєв привіз його до Києва? Не виключено.

Маграо з перших же своїх матчів показав, що потенціал у нього є, але вистачає й недоліків. По-перше (і це саме те, що поєднує його з колишнім Каддурі), абсолютна відсутність ігрової дисципліни, метушливість, але, водночас, велика працездатність. Такими ж словами можна охарактеризувати й Бадра, але помноживши все це на величезний досвід та універсальність (коли свого часу марокканцю довелося грати на позиції опорного, всі просто дивувалися, настільки гарно в нього це виходило).

Вердикт: Несмачного — на заслужений відпочинок. Андрій своєю відданістю «Динамо» заслужив пограти наприкінці кар'єри десь на Кіпрі — там легко й тепло. Попова — віддати у оренду, нехай доведе, що він вартий «Динамо». Маграо та Каддурі — конкуренти на позицію лівого бека.

Півзахист

За позицію опорного хава, за тактичної схеми 4-2-3-1, яку використовує київське «Динамо», мають конкурувати чотири гравці. Що ж ми (тобто Олег Лужний) маємо? Гравців середньої лінії, котрі можуть потенційно виконувати роль «хвилеріза» або опорного атакувального спрямування, у нас шестеро: Михалик, Вукоєвич, Юссуф, Гіоане, Єременко, Гармаш. Очевидно, що з кимось варто було б попрощатися. Пройдемося по прізвищах. Однозначно, Огнєн Вукоєвич — один із найкращих гравців команди та її лідер. Важко переоцінити й роль Тараса Михалика, який, щоправда, дуже залежний від загальнокомандного настрою. Інколи хлопець видає такі матчі, що мимоволі порівнюєш його з Клодом Макелеле (пригадуєте цього півоборонця збірної Франції та лондонського «Челсі»?), але бувають у нього й такі матчі, які краще проаналізувати і забути. Останній із чистих опорних — Айїла Юссуф, якому, начебто, 26 років. Потенціал у нього просто неймовірний (відразу ж згадується матч «Рома» — «Динамо», коли цей нігерієць просто «з'їв» Тотті), але подейкують, що футбол для нігерійця — лише засіб заробляння грошей. Тобто грати він особливо й не прагне. Сиджу, мовляв, собі на лаві, отримую зарплатню — добре. На жаль, за якихось п'ять років Юссуф вважатиметься ветераном, але він ще нічого не показав.

Інші троє хлопців теж можуть чудово грати в центрі поля, але більше приділяючи увагу атаці. В першу чергу, варто згадати Романа Єременка, який теж надзвичайно талановитий, але нестабільний, володіє чудовим останнім пасом. На початку сезону Газзаєв дав зрозуміти: після Ярмоленка другим його фаворитом буде Денис Гармаш, і, що найцікавіше, той виправдовував аванси, але десь із середини вересня дуже «здав», і після відставки Газзаєва остаточно сів на лаву запасних. Насамкінець, до цієї позиції припишу й румуна Тіберіо Гіоане, хоча більшого універсала знайти важко. Тібі — дуже позитивна людина й талановитий футболіст, але через важку хворобу його талант залишився не відкопаним.

Вердикт:
Вукоєвич, Михалик, Єременко та Гармаш — залишаються, хоча останнього можна було б кудись віддати в оренду й подивитися, як він із тієї багнюки виборсається. Перевірити, так би мовити, на характер, бо щось мені здається, що саме в цьому й проблема.
Юссуф? Продати його як такого, що не виправдав сподівань! А як іще можна характеризувати футболіста, котрий за сім років у команді в чемпіонатах України зіграв лише 94 матчі, хоча потенційно міг зіграти 210.
Гіоане — відпустити на батьківщину, і нехай там дограє спокійно. Ну немає вже користі від цього гравця, а у футболі сентиментам не місце!

Праворуч ситуація доволі важка. Здебільшого ми звикли бачити там Олега Гусєва, але він занадто легко травмується і часто грає на ін'єкціях, що не дає йому змоги продемонструвати той рівень гри, який був колись. Хоча, за оптимальних умов, саме Олег — те, що треба.

Весь минулий чемпіонат роль правого півоборонця виконував Андрій Шевченко і робив це досить непогано. Але є два «але». По-перше, Шева вже у віці й постійно їздить зі хворою спиною до Німеччини на процедури, тож зрозуміло, що 100 відсотків напруги ми від нього не можемо вимагати. По-друге, Андрій — чистий нападник, і, використовуючи його на позиції правого хава, команда багато чого втрачає і як з точки зору нападу, бо діапазон Шевченкових дій набагато ширший, ніж той, який дає обмежена бровка, так і з точки зору захисту — дуже вже важко уявити, як Шева повертається в оборону і стелиться у підкатах. Принаймні це несолідно.

Коли обидва динамівські старожили лікуються, їх більш-менш нормально заміняє Роман Єременко, але він все ж гравець середини поля.

Вердикт: тут варто робити якісь конкретні і морально важкі кроки. Серйозна команда, котра має перед собою високі завдання, не може робити ставку на двох хронічно хворих, хоч і дуже сильних, футболістів. Потрібно або когось купувати, або підтягувати з молодіжного складу. Наприклад, у матчі проти алчевської «Сталі» в другому таймі непогано грав Франк Теміле. Але у кого виникне бажання покричати «дайош Теміле в основу!», передивіться перший тайм. Я собі це як уявляю. Ти — молодий. Тренер довіряє тобі вийти на поле в основі, аби ти зміг себе зарекомендувати. Що має в такій ситуації робити футболіст? Правильно: багато бігати, старатися, стелитися у підкатах тощо. Натомість Франк пішов на повідку в досвідченіших футболістів і ходив разом із ними по полю пішки.

Величезні проблеми й ліворуч — тут фактично один Андрій Ярмоленко. Показати свій потенціал — на це часу в нього було досить, і, попри велику купу критики та навколофутбольних моментів, Андрій — один із найяскравіших гравців нинішнього «Динамо». Чи відповідає його рівень тим амбіціям, котрі апріорі мають стояти перед командою — не беруся судити. Факт — купувати когось треба, принаймні Ярмоленку на заміну.

Також ліворуч може зіграти Мілош Нінкович, але він «технар», а не «бігунок», а для флангового гравця обов'язкова швидкість. З цієї причини Мілоша я відправляю на позицію розігруючого.

Звісно, якщо будуть, наприклад, кадрові проблеми, то цілком можна в півзахист підтягнути Каддурі або Маграо, але це вже крайній варіант і, повторюся, серйозна команда має страхуватися від таких випадків за допомогою довгої лави запасних.

Вердикт: на обидва фланги треба придбати хоча б по одному футболісту, які б грали, а не лікувалися.

«Не знаю я футболіста на прізвище плеймейкер», — сказав якось Валерій Газзаєв і продав балуваного Саню Алієва до «Локомотива». Та, як-то кажуть, балакати — не мішки тягати. Алієва позбулися, а бодай пристойної кандидатури на позицію центрального атакувального хава не знайшли. З наявних у складі футболістів можна згадати Мілоша Нінковича, але чим далі в ліс, тим стає зрозумілішим, що серб — не гравець рівня київського «Динамо». Так, він — доволі технічний, інколи може навіть віддати непоганий пас, але на цьому «плюси» закінчуються. Починаються одні питання (риторичні, до слова): де стабільність останнього пасу (кілька разів на півроку це замало, як для такої зарплати), де сильний і точний удар із-за меж штрафного майданчика, де філігранний дриблінг та вміння взяти гру на себе, де лідерські якості??? Все це в Мілоша, на жаль, не проглядається.

Найкращим кандидатом, на всяк випадок, є той таки універсальний фін Роман Єременко, але про його нестабільність я вже писав. Улітку придбали аргентинця Факундо Бертольо, але поки що його гра бажає кращого. Щоправда, винна тут травма, й всі ми з нетерпінням очікуємо, коли ж настане весна, і Бертольо після зимових зборів, завруниться новими фарбами.

Ось і все. Звісно, якщо «Динамо» гратиме й надалі з одним нападником, то на роль відтягнутого форварда цілком може претендувати Артем Милевський, але він — форвард, і краще придбати когось нормального на цю позицію, ніж жертвувати талантами Артемки, які він може продемонструвати, граючи на вістрі.

Вердикт:
аби не проколотися з молодим Бертольо (хто знає, як він пройде виснажливі зимові збори?), краще когось купити.

Напад

Прізвищ тут багато. Користі, щоправда, мало. Є Милевський, але цей надзвичайно талановитий футболіст неймовірно нестабільний: коли він ловить кураж — його не зупинити, але частенько Артем лише підтюпцем пересувається полем і гнівно розводить руками. А потім, з горя, їде до нічного клубу, аби потопити своє роздратування в кількох філіжанках якогось напою.

Про Шевченка я вже говорив, а тому повторюватися не буду. Андре та Гільєрме поки безпробудно сидять на лаві запасних і що з них буде, покаже весна. Гадаю, впродовж зимових зборів Лужний зрозуміє, чи зможуть ці бразильці щось дати київському «Динамо». Залишаються ще двоє місцевих вихованців Кравець та Зозуля. Перший показав, що може грати ще за часів, коли Лужний вперше виконував обов'язки головного тренера — на жаль, травми так і не дали змоги Артему повністю продемонструвати свій потенціал. Зозуля поки що виходить на п'ять хвилин на заміну, хоча в матчах молодіжної збірної Роман показав себе з дуже хорошого боку, і Олег Романович обов'язково має надати йому шанс.

Вердикт:
час уже давати шанс молодим орлятам. Той же Зозуля цілком заслужив на нього. Купувати взимку нікого не треба.

Загальний висновок: узимку треба придбати центрального захисника, флангових півоборонців та плеймейкера.


Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Они готовы. В сборной Украины оценили Трубина, Бущана и Ризныка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:10 1
Они готовы. В сборной Украины оценили Трубина, Бущана и Ризныка

Худжамов уверен, что любой из них готов заменить Лунина

Комментарии 55
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kos_iks
"футбола"
kos_iks
все тут такие умные, на автора гонят ну просто спецы фцтбола мля...
dalnie
Автор статьи ИДИОТ!
Какой Нинкович техничный?????
Он с мячом, что лесоруб с бревном!
Автор! Ты знаешь УСАКОВСКИХ? Вот этио техника!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doc.Roberts
kylt_lichnosti — 24.11.2010 08:59
Ты аргументируй, аргументируй!
pavlo
Xороший украинский язык - давно не встречал...
ridenua
Откровенно говоря, состав настолько стремный, что говорить о хороших результатах не приходится. Нет, конечно возможен краткосрочный всплеск в результате смены тренера и т.п., но это не поменяет ситуацию кардинальным образом. За последнее десятилетие в результате бездарной работы селекционной служби, непонятных трансферов, патологического непонимания методов создания составляющих клуба хорошего уровня со стороны президента были утрачены традиции, авторитет и состав. Косметикой здесь не обойтись, нужны кардинальные изменения в составе и руководстве клуба на всех уровнях: от детской школы до тренера по физподготовке и президента. Суркис или жидит деньги или реально не понимает тупиковость избранного пути.
alessandro13
Динамо (Киев) - в топку!!!!!
Qarpysha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kylt_lichnosti
Doc.Roberts какой бред написал...
az83
Продать на Херенвен Попова и Алмейду.Уровень не соответсвует.Продать Милевского,тут другое: и клубу ,и Артему надо сменить друг друга ,чтоб освежить свою игру.С вратарями все понятно.Богуш и Бойко лишние.Коваль слишком перспективен,Сашо еще повоюет.Не стал бы так рьяно разгонять всех лишних:можно и вобще скатиться ниже плинтуса.Тот же Гиоане добротный игрок,Нинкович еще пригодится,так же ,как и Юссуф.Думаю,Гильерме надо отпускать,просто не его команда.Молодых латиноамериканцев пока придержать,все-таки деньги отвалили большие.Ну,и фланги,фланги.Гусев-это уровень Динамо 98-99,но с поправкой "Гусев здоровый".Ярмоленко-это загадка.С ним надо поработать,он неэффективно действует,если прибавит в реализации,то может стать сильным игроком.Шева уже отыграл даже на фоне нынешнего Динамо,увы.
Eva(Kiev)
... Шеву не упомянула спецом, т.к. моё маленькое ИМХО, что он уже должен на тренерские курсы идти, если, конечно, хочет себе тренерской карьеры, и жена согласится.
Eva(Kiev)
С чем-то согласна с автором, с чем-то - категорически нет.
Предлагаю автору и коллегам по форуму "пойти от противного", а именно :
1. КОГО БЫ ВЫ ОСТАВИЛИ В ДИНАМО ?
2. Кто, по вашему мнению, ЕЩЕ МОЖЕТ РАСКРЫТЬСЯ (на другой позиции, если получит больше игровой практики, избавится от травм и т.д.).
Моё вИдение :
1. Еременко, Михалик, Шовковский (форма на сегодня не известна), Вукоевич (правда, есть сомнения), Гусев (правда, на свой лучший уровень, боюсь, он уже не выйдет), Юссуф, Бетао (под очень большим вопросом).
2. Гильерме, Бертольо, Маграо (как полузащитник, никакой защиты !), Темиле, Данило Силва, Коваль, Богуш, Кравец, Зозуля (хотя КПД очень низкий), Ярмоленко (да сделайте вы его центральным напом, с его скоростью даже при его буратинности что-то да залетит !).
Надеюсь, никого не забыла.
Остальных - по арендам или продавать. От Милевского и других дедов и/или гламуров избавляться по причине "дедовщины" вне зависимости от их полезности на поле. Атмосфера в коллективе важнее.
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Doc.Roberts
Глюки...
Doc.Roberts
Автор статьи предлагает поставить Еременко плэймэйкером?
Это как минимум странно...
Согласен в том, что Нинкович, является разыгрывающим лишь номинально, никаких признаков такового не проявляя.
Нэсмачный: за всю свою карьеру, "смачным" был лишь в одной игре - ЧМ 2006.
По стилю игры Динамо, очень нужен рослый нападающий, умеющий забивать головой, Миля не в счет, он может и рослый, может и головой умеет забивать, но он не успевает добегать, когда фланговый вешает мяч, тут либо тактическая неграмотность, либо слишком оттягивается назад.
Вернемся к плеймейкеру, не только Газзай такого футболиста не знал, все, начиная с "Петушка" и заканчивая Лужным, мало того, что не знают футболиста с такой фамилией, они не подозревают о существовании такой позиции на поле!
ДИНАМО ИГРАЕТ БЕЗ РАЗЫГРЫВАЮЩЕГО И ЭТО МАРАЗМ!!!
Я бы гнал Вукоевича, никогда он мне не нравился, он как Слюсар, фолит постоянно, толку никакого, если за матч 2 раза мяч заберет, это прекрасно, но оба раза с фолом, хорошо, если второй фол не станет "краным"(постоянно подводит команду).
Защита - БЕДА!
Если в Бадруше(Каддури) я никогда не сомневался(просто многие путают его с футболистом по фамилии БРОВОЧНИК, но он, Бадруша, самый настоящий крайний защитник, а не фланговый бегунок, просто в Динамо есть плохая традиция, они ставят всех не на свои места, а потом не могут понять, почему же они нихрена не играют нормально), то остальные лажают много и часто.
Мыхалык+Хачик, это на сегодняшний день лцчший вариант(брать иностранца... лимит не дремлет!).
Бетао гнать к собачьим гениталиям! На правый брать парня, притом, в срочном порядке, но не спешить, а то можно как всегда, насмешить людей и скорее всего, до горючих слез(бо в ЕВРОКУБКАХ, ну очень абыдна за дэржаву).
Ярмола... жаль, но не соответствует, там нужен кто то, наподобие Дзенони, вездесущий(не ССУЩИЙ, а именно сущий) проныра, опытный, хитрый, с ногой-клюшкой, и вы бы увидели, как бы они с Бадром зажигали, когда все на своих местах.
Вукоевича продаем, вместо него становится Юссуф, деньги тратим с умом(считаю, что Динамо должно играть с одним опрником, а вместо второго - плеймейкер).
Подарить Несмачного, продать Бетао, продать к хренам Маграо, продать Нинковича, продать Андре, Темиле.
Начинать пускать в игру молодое Боливийское дарование, а то оно там покроется плесенью, и протухнет, там еще вроде наш, украинский темнокожий парень зажигал неплохо, но что то ни в сборной(Юн, Мол), ни в Динамо не был замечен, хочу глянуть, у него техника и пластика, просто обязаны быть в генах, Гильерме в основу!
И того, Купить на правый фланг полузащиты, но не на перспективу, а мужика надо брать, с опытом и смекалкой, на правый... только на замену Гусю, может кого подтянуть из молодых, те же - Боливия+наш негритенок(не считайте расистом, просто не помню фамилий).
На правый фланг защиты, тут сразу двоих, основа+запас(молодого перспекта).
В нападение, только если кого то, типа Клозе, или как был Коллер, брать дылду без навыка и чуйки... нахрен надо, такой есть миля, но он хоть отлично играет ногами и корпусом мяч кроет, может отдать роскошную передачу по низу, на короткую дистанцию.
Центр защиты, берем одного, но если брать, то только КЛАССНОГО, бо НЕ КЛАССНЫХ, у нас и так в достатке.
Итог:
Правый защитник - 2 шт.
Правый полузащитник - 1 шт.)На подмену Гусю).
Левый защитник - 1 шт.(На замену Бадру).
Левый полузащитник - 1 шт.(В основу, Ярмола в запасе).
Опорник - 1 шт.(На замену Юссуфу, хотя, можно чередовать - Юссуф, Еременко).
Нападающий - 1 шт.(Только если классно подкованная тактически, опытная, забивная дылда).
Фантазиста - 1 шт.(Основа, Бертольо будет на скамеечке пока).
Вот такое вот оно, мое скромное мнение.
Doc.Roberts
Автор статьи предлагает поставить Еременко плэймэйкером?
Это как минимум странно...
Согласен в том, что Нинкович, является разыгрывающим лишь номинально, никаких признаков такового не проявляя.
Нэсмачный: за всю свою карьеру, "смачным" был лишь в одной игре - ЧМ 2006.
По стилю игры Динамо, очень нужен рослый нападающий, умеющий забивать головой, Миля не в счет, он может и рослый, может и головой умеет забивать, но он не успевает добегать, когда фланговый вешает мяч, тут либо тактическая неграмотность, либо слишком оттягивается назад.
Вернемся к плеймейкеру, не только Газзай такого футболиста не знал, все, начиная с "Петушка" и заканчивая Лужным, мало того, что не знают футболиста с такой фамилией, они не подозревают о существовании такой позиции на поле!
ДИНАМО ИГРАЕТ БЕЗ РАЗЫГРЫВАЮЩЕГО И ЭТО МАРАЗМ!!!
Я бы гнал Вукоевича, никогда он мне не нравился, он как Слюсар, фолит постоянно, толку никакого, если за матч 2 раза мяч заберет, это прекрасно, но оба раза с фолом, хорошо, если второй фол не станет "краным"(постоянно подводит команду).
Защита - БЕДА!
Если в Бадруше(Каддури) я никогда не сомневался(просто многие путают его с футболистом по фамилии БРОВОЧНИК, но он, Бадруша, самый настоящий крайний защитник, а не фланговый бегунок, просто в Динамо есть плохая традиция, они ставят всех не на свои места, а потом не могут понять, почему же они нихрена не играют нормально), то остальные лажают много и часто.
Мыхалык+Хачик, это на сегодняшний день лцчший вариант(брать иностранца... лимит не дремлет!).
Бетао гнать к собачьим гениталиям! На правый брать парня, притом, в срочном порядке, но не спешить, а то можно как всегда, насмешить людей и скорее всего, до горючих слез(бо в ЕВРОКУБКАХ, ну очень абыдна за дэржаву).
Ярмола... жаль, но не соответствует, там нужен кто то, наподобие Дзенони, вездесущий(не ССУЩИЙ, а именно сущий) проныра, опытный, хитрый, с ногой-клюшкой, и вы бы увидели, как бы они с Бадром зажигали, когда все на своих местах.
Вукоевича продаем, вместо него становится Юссуф, деньги тратим с умом(считаю, что Динамо должно играть с одним опрником, а вместо второго - плеймейкер).
Подарить Несмачного, продать Бетао, продать к хренам Маграо, продать Нинковича, продать Андре, Темиле.
Начинать пускать в игру молодое Боливийское дарование, а то оно там покроется плесенью, и протухнет, там еще вроде наш, украинский темнокожий парень зажигал неплохо, но что то ни в сборной(Юн, Мол), ни в Динамо не был замечен, хочу глянуть, у него техника и пластика, просто обязаны быть в генах, Гильерме в основу!
И того, Купить на правый фланг полузащиты, но не на перспективу, а мужика надо брать, с опытом и смекалкой, на правый... только на замену Гусю, может кого подтянуть из молодых, те же - Боливия+наш негритенок(не считайте расистом, просто не помню фамилий).
На правый фланг защиты, тут сразу двоих, основа+запас(молодого перспекта).
В нападение, только если кого то, типа Клозе, или как был Коллер, брать дылду без навыка и чуйки... нахрен надо, такой есть миля, но он хоть отлично играет ногами и корпусом мяч кроет, может отдать роскошную передачу по низу, на короткую дистанцию.
Центр защиты, берем одного, но если брать, то только КЛАССНОГО, бо НЕ КЛАССНЫХ, у нас и так в достатке.
Итог:
Правый защитник - 2 шт.
Правый полузащитник - 1 шт.)На подмену Гусю).
Левый защитник - 1 шт.(На замену Бадру).
Левый полузащитник - 1 шт.(В основу, Ярмола в запасе).
Опорник - 1 шт.(На замену Юссуфу, хотя, можно чередовать - Юссуф, Еременко).
Нападающий - 1 шт.(Только если классно подкованная тактически, опытная, забивная дылда).
Фантазиста - 1 шт.(Основа, Бертольо будет на скамеечке пока).
Вот такое вот оно, мое скромное мнение.
Doc.Roberts
Автор статьи предлагает поставить Еременко плэймэйкером?
Это как минимум странно...
Согласен в том, что Нинкович, является разыгрывающим лишь номинально, никаких признаков такового не проявляя.
Нэсмачный: за всю свою карьеру, "смачным" был лишь в одной игре - ЧМ 2006.
По стилю игры Динамо, очень нужен рослый нападающий, умеющий забивать головой, Миля не в счет, он может и рослый, может и головой умеет забивать, но он не успевает добегать, когда фланговый вешает мяч, тут либо тактическая неграмотность, либо слишком оттягивается назад.
Вернемся к плеймейкеру, не только Газзай такого футболиста не знал, все, начиная с "Петушка" и заканчивая Лужным, мало того, что не знают футболиста с такой фамилией, они не подозревают о существовании такой позиции на поле!
ДИНАМО ИГРАЕТ БЕЗ РАЗЫГРЫВАЮЩЕГО И ЭТО МАРАЗМ!!!
Я бы гнал Вукоевича, никогда он мне не нравился, он как Слюсар, фолит постоянно, толку никакого, если за матч 2 раза мяч заберет, это прекрасно, но оба раза с фолом, хорошо, если второй фол не станет "краным"(постоянно подводит команду).
Защита - БЕДА!
Если в Бадруше(Каддури) я никогда не сомневался(просто многие путают его с футболистом по фамилии БРОВОЧНИК, но он, Бадруша, самый настоящий крайний защитник, а не фланговый бегунок, просто в Динамо есть плохая традиция, они ставят всех не на свои места, а потом не могут понять, почему же они нихрена не играют нормально), то остальные лажают много и часто.
Мыхалык+Хачик, это на сегодняшний день лцчший вариант(брать иностранца... лимит не дремлет!).
Бетао гнать к собачьим гениталиям! На правый брать парня, притом, в срочном порядке, но не спешить, а то можно как всегда, насмешить людей и скорее всего, до горючих слез(бо в ЕВРОКУБКАХ, ну очень абыдна за дэржаву).
Ярмола... жаль, но не соответствует, там нужен кто то, наподобие Дзенони, вездесущий(не ССУЩИЙ, а именно сущий) проныра, опытный, хитрый, с ногой-клюшкой, и вы бы увидели, как бы они с Бадром зажигали, когда все на своих местах.
Вукоевича продаем, вместо него становится Юссуф, деньги тратим с умом(считаю, что Динамо должно играть с одним опрником, а вместо второго - плеймейкер).
Подарить Несмачного, продать Бетао, продать к хренам Маграо, продать Нинковича, продать Андре, Темиле.
Начинать пускать в игру молодое Боливийское дарование, а то оно там покроется плесенью, и протухнет, там еще вроде наш, украинский темнокожий парень зажигал неплохо, но что то ни в сборной(Юн, Мол), ни в Динамо не был замечен, хочу глянуть, у него техника и пластика, просто обязаны быть в генах, Гильерме в основу!
И того, Купить на правый фланг полузащиты, но не на перспективу, а мужика надо брать, с опытом и смекалкой, на правый... только на замену Гусю, может кого подтянуть из молодых, те же - Боливия+наш негритенок(не считайте расистом, просто не помню фамилий).
На правый фланг защиты, тут сразу двоих, основа+запас(молодого перспекта).
В нападение, только если кого то, типа Клозе, или как был Коллер, брать дылду без навыка и чуйки... нахрен надо, такой есть миля, но он хоть отлично играет ногами и корпусом мяч кроет, может отдать роскошную передачу по низу, на короткую дистанцию.
Центр защиты, берем одного, но если брать, то только КЛАССНОГО, бо НЕ КЛАССНЫХ, у нас и так в достатке.
Итог:
Правый защитник - 2 шт.
Правый полузащитник - 1 шт.)На подмену Гусю).
Левый защитник - 1 шт.(На замену Бадру).
Левый полузащитник - 1 шт.(В основу, Ярмола в запасе).
Опорник - 1 шт.(На замену Юссуфу, хотя, можно чередовать - Юссуф, Еременко).
Нападающий - 1 шт.(Только если классно подкованная тактически, опытная, забивная дылда).
Фантазиста - 1 шт.(Основа, Бертольо будет на скамеечке пока).
Вот такое вот оно, мое скромное мнение.
Doc.Roberts
Не могу понять суть названия:
"Кого "на кол" из кучи пепла".
Что это значит? О_о
kylt_lichnosti
И че народ все время стеклянного Диакате вспоминает - он же не играл почти, а когда играл - то из под него голы постоянно были.
Маграо не брался как защитник - он там играл не от хорошей жизни. Бетао брался как центральный защитник - и тоже не прото так на правом фланге бегает.
yura_nik
В статье самоуверенности и апломба больше чем понимания.
Жаль что не привлекают футбольных специалистов или хотя бы толковых журналистов...