Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 февраля 2023, 23:08
2307
3

ТИАГО: «Должен забивать как можно больше»

Бразильский форвард дебютировал за «Карпаты»

| Обновлено 11 февраля 2023, 23:08
2307
3
ТИАГО: «Должен забивать как можно больше»

У грі молодіжних команд запорізького «Металурга» та «Карпат» бразильський форвард Тіаго вперше одягнув зелено-білу футболку. І дебют видався більш ніж вдалим: провівши на полі лише перший тайм, новачок відкрив рахунок, а карпатівці перемогли з рахунком 2:0

Одразу по завершенні зустрічі Тіаго поділився своїми враженнями від гри з Інформаційним центром ФК «Карпати». Під час розмови бразилець «світився» від щастя.

– Дуже радий, що нарешті зумів вийти на поле і взяти участь в офіційному матчі за «Карпати». Нехай це гра молодіжних команд, але мені однаково приємно, що я приніс користь команді – забив гол. А найголовніше, ми продемонстрували непогану гру і виграли у доволі сильного суперника на його полі.

– Розуміння з партнерами на полі знаходив без проблем?
– З більшістю гравців, моїх нинішніх партнерів, я мало знайомий, але в принципі проблем не виникало. Тим більше, що в «Карпатах» основна команда і молодіжна тренуються і грають за однаковою схемою. Так що на полі в цьому плані у мене все було гаразд. Мені здалося, що й мене хлопці добре розуміли. Свідченням цього є й гол, який я забив. А були в мене й ще два хороших моменти…

– …але ти їх змарнував.
– В першій ситуації воротар суперника трохи розгубився і я отримав шанс добити м’яч головою у ворота з близької відстані. Коли бив, то здавалося, що м’яч вже у сітці. Адже до воріт був один метр, а можливо й менше. Втім, воротар в останній момент встиг підставити долоні і відбив м’яч у поле. А трохи згодом я прийняв м’яч і бив напівножицями. Ніби все робив правильно і до воріт було не далеко. Та й м’яч добре ліг на ногу, але пройшов трохи вище воріт. А був би гарний гол.

– Тим не менше з третьої спроби ти таки забив.
– Після передачі (головий пас зробив Ігор Тістик – Авт.) до м’яча кинулися я і захисник. Я зумів випередити суперника, а в останню мить побачив, що воротар вискакує назустріч. Тому миттєво прийняв рішення проштовхнути м’яч правою ногою (хоча в мене «робоча» ліва) повз нього. Адже в подібних ситуаціях головне не сила, а точність. Радий, що все вийшло так добре.

– Чому тебе замінили в перерві?
– Мені ще до матчу сказали, що я зіграю лише перші 45 хвилин. Думаю, що буду в запасі на грі основних складів.

– Сподіваєшся вийти на поле і в неділю?
– Якщо тренери довірять, то я готовий. Але рішення буду приймати не я. Для мене дуже важливо, що я нарешті відновився після травми і тепер мені треба якомога більше мати ігрової практики. Тому для мене дуже важливим є цей гол. Він додасть мені впевненості у собі. Адже я форвард і моє головне завдання на полі – забивати голи.

– Сьогодні ти грав на позиції центрального нападника. А на якому місці тобі грати найбільш комфортно?
– Я шульга. Тому можу діяти як в центрі, так і на лівому фланзі нападу. Але мені краще, коли ставлять в центр.

– Ти досить непогано розмовляєш російською.
– Я ж грав у Молдові, за «Шериф» з Тирасполя. Там російську і почав вчити. А ще мені в цьому питанні багато допомагає моя дівчина. Вона родом з Тирасполя, але за національністю українка. Звати її Наталя. А плани у мене серйозні. От закінчиться сезон і я у відпустку полечу з нею додому, в Бразилію. До речі, вона добре знає іспанську, а я їй допомагаю вчити португальську. Так що з моїми родичами та друзями в Бразилії вона зможе нормально спілкуватися. Але весілля буде трохи пізніше. Зараз у мене на першому місці футбол: треба пробитися, а потім і закріпитися в основному складі «Карпат». А для цього я повинен забивати якомога більше голів.

Офіційний сайт ФК Карпати

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 16
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Наставник Довбика и Цыганкова может возглавить легендарный клуб АПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 00:46 0
Наставник Довбика и Цыганкова может возглавить легендарный клуб АПЛ

Мичел может стать преемником Эрика тен Хага в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Gersima
Раньше надо было нужней.
patriot29
"Карпатам"як повітря потрібен форвард
overmario
ПОЧАТОК Є.ТАК ТРИМАТИ!!!