Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1825
1

Польща хоче спільний рекламний ролик із нами

Новини Євро-2012

Польща хоче спільний рекламний ролик із нами
Евро-2012

У Польщі пропонують скористатися промодосвідом України та створити спільний рекламний ролик для країн-господарів Євро-2012. Про це заявив глава польського Місцевого оргкомітету Євро-2012 Адам Олькович під час прес-конференції у Варшаві, присвяченій презентації талісманів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи планує Польща випустити іміджевий проект, подібний українському проморолику «Включи Україну», він відповів: «На жаль, ми поки не працювали над цією ідеєю. Подібні питання в компетенції держави. Але, гадаю, це тільки питання часу. Ми знайдемо оптимальний варіант, як представити нашу країну. Хоча, можливо, варто обмежитися спільним польсько-українським роликом. Все-таки УЄФА нас розглядає як єдине ціле».

Раніше ж представники Польщі вже висловлювали думки про те, що Україна випередила Польщу в промоційному напрямку. На конференції ПресЄвро, яка пройшла минулого тижня у Варшаві, польські експерти, зокрема, поставили українську промоцію у приклад Польщі, похваливши і проморолик, і туристичний логотип країни, підготовлені для рекламної кампанії до Євро-2012.

Тейлор задоволений підготовкою


Виконавчий директор UЕFА Девід Тейлор позитивно оцінює стан підготовки України та Польщі. Про це він сказав по завершенні офіційної презентації талісманів Євро-2012: «Подивіться навколо себе. Подивіться на стадіони та інфраструктуру. Прогрес помітний неозброєним оком. Усе йде в правильному напрямку».

За його словами, наразі у приймаючих міст немає очевидних проблем у підготовці до турніру. Втім, деякі з них мають звернути особливу увагу на розбудову аеропортів та готельну інфраструктуру.

«У Польщі, як і в Україні, докладають усіх зусиль для того, щоб 2012 року вітати фанатів з усієї Європи. Дуже важливим питанням є безпека, але в цьому аспекті обидві країни заслуговують на схвальні відгуки», — зазначив представник УЄФА.

Німці все-таки допомагають!

Координатор німецько-українського проекту «Підтримка української влади та міст до Євро-2012» Матіас Брандт заявив про готовність долучитись до розробки брендингової концепції Львова як міста, що приймає Євро-2012. На цьому він наголосив під час другої туристичної конференції «Перемагай з Левом!», що відбулась в обласному центрі.

З допомогою німецької сторони будуть створені центри спеціальної підготовки працівників сфери туризму. Львів'яни також візьмуть участь у міжнародній конференції з туризму в Берліні та представлятимуть Україну й Львів з промоцією до Євро-2012. Загалом же, Матіас Брандт похвалив промоцію міста і зазначив: «Львів іде у правильному напрямку в питанні брендингу».

Зараз розпочинається формування низки робочих груп, що проводитимуть опитування, організовуватимуть зустрічі і «круглі столи» за різними напрямами, вивчатимуть туристичний ринок. Результати ляжуть в основу майбутньої брендингової концепції. А вже у квітні наступного року відкриється тренінговий центр для працівників туристичної галузі.

Спільний проект «Підтримка української влади та міст до Євро-2012» реалізується під патронатом німецького уряду завдяки Німецькому товариству технічного співробітництва.

Львів — у міжнародній туристичній спілці!

Також під час конференції було оголошено про прийняття Львова до Асоціації Еuropean Сіtіеs Маrkеting. Отже, Львів став першим українським містом, що отримало членство у відомій туристичній спілці. Церемонія прийняття до європейської туристичної родини відбулася в межах Другої туристичної конференції «Перемагай з Левом!», повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Особливої актуальності вступ до ЕСМ набуває у зв'язку з проведенням у Львові Євро-2012. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, тепер у львів'ян з'явилася реальна можливість запросити до регіону потоки людей з цілого світу, привабити їх туристичним продуктом, який відрізняється від сотень подібних своєю самобутністю.

До Міжнародної туристичної асоціації «Еuropean Сіtіеs Маrkеting» входять лише 132 міста з 32 країн Європи. Завданням організації є збільшення потоку туристів за допомогою ефективного маркетингу. Вона систематично проводить навчання, зустрічі та конференції для своїх учасників.

179 відеокамер стежать за порядками

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України, начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк під час прес-конференції у прес-центрі «Україна-2012».

Станом на сьогодні в громадських місцях приймаючих міст встановлено 179 камер відеоспостереження. У Києві — 35 камер, Донецьку — 75, Харкові — 40, у Львові — 29. Перші з них було встановлено в межах реалізації програми «Безпечне місто» ГУМВС України в місті Києві на початку минулого року, коли було введено в експлуатацію автоматизовану систему централізованого управління нарядами міліції «ЦУНАМІ», яка й включає в себе підсистему відеоспостереження.

Начальник міліції підкреслив: «Встановлено 35 камер, що здійснюють контроль за багатолюдними місцями в центральній частині столиці. Відеоінформацію виведено на монітори чергових частин Головного управління і МВС України». Поки відеоспостереження не є потужним, адже в Парижі на громадську безпеку працюють 550 камер, у Лондоні — 360. Найбільш забезпеченим з точки зору відеоспостереження сьогодні є донецький стадіон, де встановлено 150 відеокамер, які дозволяють проглядати ситуацію на стадіоні ледь не щодо кожного вболівальника.

За словами генерал-майора, до початку проведення турніру кількість камер у приймаючих містах суттєво зросте. Зокрема, на НСК «Олімпійський», за словами керівника міліції, буде не менше відеокамер, ніж на «Донбас-Арені».

Проблемними фанатами займеться футбольний інформаційний пункт у МВС


У межах підготовки до Євро-2012 в Міністерстві внутрішніх справ України було створено сектор з питань безпеки міжнародних масових заходів на базі РА Укрбюро Інтерполу, який виконує функції Національного футбольного інформаційного пункту в МВС. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України, начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк.

За його словами, зазначений підрозділ практично укомплектований і здійснює обмін інформацією з такими ж пунктами у державах — членах Європейського Союзу стосовно проблемних уболівальників, готуватиме пропозиції щодо застосування превентивних заходів та подаватиме їх для реалізації у рамках підготовки до чемпіонату.

Також Віктор Ратушняк повідомив, що з 5 жовтня по 13 листопада цього року тривала інспекційна перевірка офіційних місць Євро-2012 з питань дотримання встановлених правил безпеки і правопорядку на чемпіонаті (62 об'єкти — у Києві, Севастополі, АР Крим, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській та Харківській областях). До складу міжвідомчої робочої групи входять представники МОК Євро-2012 Україна, МВС, МНС, СБУ. За результатами перевірок розробляються попередні розрахунки сил і засобів міліції, які забезпечуватимуть правопорядок навколо офіційних місць.

Органами внутрішніх справ у взаємодії з контролюючими та правоохоронними органами здійснюється супроводження використання коштів державного та місцевих бюджетів, виділених на виконання заходів у рамках підготовки до проведення ЄВРО-2012. За результатами вжитих заходів цього року підрозділи ДСБЕЗ викрили 65 злочинів, пов'язаних із використанням коштів, виділених на об'єкти, які готують до турніру. Найбільше злочинів учинено шляхом завищення обсягу виконання робіт та підроблення документів.

38 тисяч міліціонерів будуть «спік інгліш»!

Для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення Євро-2012 в Україні як мінімум 38 тисяч працівників міліції необхідно навчити розмовної англійської мови. Про це заявив під час прес-конференції у прес-центрі «Україна-2012» Віктор Ратушняк: «Недавно ми провели тести наших працівників, люди вже розмовляють англійською мовою, хоча й недосконало, але вже «трієчку» можна поставити. Тож у нас до січня є ще два місяці».

Віктор Ратушняк також додав, що «сам почав вчити англійську мову два дні тому», адже керівництво МВС також має тримати мовну планку.

За його словами, міліціонери приступили до навчання за спеціально розробленими програмами. Англійську планують опанувати приблизно за півроку в режимі навчання тричі на тиждень. У Києві, зокрема, одну годину щоденно англійську чергова частина студіює ще до початку зміни. «Міліціонери повинні вміти дати пояснення нашим гостям, куди рухатись, як рухатись, і, якщо людина звертається, мусять зрозуміти причину звернення», — сказав Віктор Ратушняк.

Посилено вчать англійську представники управління з питань Євро-2012 департаменту громадської безпеки МВС, оскільки в січні наступного року почнеться їхня підготовка за кордоном. За словами Ратушняка, вони відвідуватимуть матчі, прес-конференції в Англії та інших країнах Європи без перекладачів.

У системі спеціальних навчальних дисциплін передбачено курс лекцій та практичних занять із забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час проведення футбольних матчів. Найактивніші освітні програми з вивчення мов будуть запроваджені в 2011-2012 роках.

У січні 2011 року планується розпочати стажування працівників МВС, відповідальних за підготовку до Євро-2012, у приймаючих містах та в Міністерстві (по три особи від ГУМВС), за програмою УЄФА, що, в свою чергу, передбачає базове вивчення до цього терміну англійської мови.

Англія приїде у Польщу?

Суперником національної збірної Польщі у матчі-відкритті нового стадіону у Вроцлаві може стати команда Англії. Поєдинок має відбутися восени 2011 року, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Як зазначає видання, донедавна йшли розмови про те, що на відкритті вроцлавської євроарени «Кадра» зіграє з чемпіонами світу та Європи іспанцями. Втім, Польський футбольний союз до цього часу не отримав підтвердження приїзду іспанської команди.

Тоді Вроцлаву запропонували організувати зустріч з іншими суперниками, серед яких були команди Португалії та Англії. Міська влада разом з керівництвом Федерації футболу віддали перевагу підопічним Фабіо Капелло.

Нагадуємо: будівництво нового футбольного стадіону до Євро-2012 у Вроцлаві має завершитися в другій половині наступного року, а перший поєдинок тут планують зіграти вже у вересні 2011-го.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 26 апреля 2024, 12:51 5
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Стал известен первый клуб, который вышел из Чемпионшипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 апреля 2024, 01:00 0
Стал известен первый клуб, который вышел из Чемпионшипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» вернется в элитный дивизион Англии, «лисы» гарантировали как минимум 2-е место

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
PaukX2
это не наши гении, а америкосы нарисовали
Ворнер туды их Бразерс!!