Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1355
0

КОНОНОВ: «Приятно, когда твоих игроков вызывают в сборные»

В лагеря национальных команд из «Карпат» вызваны Артем Федецкий и Сандро Гурули

КОНОНОВ: «Приятно, когда твоих игроков вызывают в сборные»
Сьогодні у Європі відбудеться серія матчів національних збірних. У двох контрольних іграх, Швейцарія – Україна та Словенія – Грузія, цілком ймовірно візьмуть участь і гравці «Карпат». І якщо Артем Федецький у своєму активі має вже не один виступ у складі «синьо-жовтих», то для грузинського легіонера «зелено-білих» Сандро Гурулі поєдинок проти словенців може стати дебютом у складі головної команди своєї країни. Напередодні цих матчів головний тренер «Карпат» Олег Кононов з Інформаційним центром клубу поділився своїми думками щодо участі його підопічних за свої національні збірні. 
 
– Мені, як і будь-якому іншому тренеру, дуже приємно, коли гравців «Карпат» запрошують до національної збірної тої чи іншої країни. Адже це також є оцінкою роботи тренерського штабу того клубу, за який виступає даний футболіст. Зараз я особливо радий за Сашка Гурулі, якого вперше запрошено до збірної Грузії. Сподіваюся, що він проявить себе з якнайкращої сторони і в подальшому буде мати постійне місце у команді Кецбаї. До речі, у наш клуб прийшов виклик і з Федерації футболу Естонії на Сергія Зеньова. Естонці сьогодні грають з Ліхтенштейном. Однак через ушкодження Сергій залишився у Львові і наразі тренується за індивідуальною програмою. Як я вже казав на прес-конференції після матчу з «Кривбасом», відсоток ймовірності, що він в цьому році ще вийде на поле, є дуже маленьким.  
 
– «Карпати» в цьому сезоні зіграли вже 30 матчів. Тому логічно виникає питання, чи не надто втомленими гравці поїхали у свої збірні?
– Ні, фізично і Артем, і Сашко почуваються добре. До того ж Гурулі проти «Кривбасу» не грав, так що він зовсім свіжим полетів у збірну. Що ж стосується Федецького, то Артем в неділю отримав невеличке ушкодження і наприкінці гри навіть попросив замінити його. Втім, після матчу він сказав, що почувається нормально. А знаючи його бійцівський характер, не сумніваюся, що до поєдинку у Женеві він буде практично повністю готовий.
 
– А наскільки загалом важко такий тривалий період грати за таким щільним графіком? Та ще й коли доводиться виходити на поле за різні команди – то за клуб, то за збірну.
– Футболіст-професіонал повинен бути готовий грати таку велику кількість матчів. Тим паче, коли він хоче виступати на такому серйозному рівні, як Ліга Європи та національна збірна. До того ж у Європі два матчі на тиждень – це нормальна практика. Тому тут все залежить лише від гравця – наскільки правильно він все робить, щоб відновитися.  
 
– На гру проти Швейцарії до збірної України викликали лише Артема Федецького, хоча серед кандидатів з гравців «Карпат» значаться також Ігор Ощипко, Денис Кожанов та Ігор Худоб’як. З першим все зрозуміло – його прооперовано. А чому не запрошено двох останніх? Можливо, саме через велику кількість зіграних матчів за клуб?
– Це питання –до Юрія Калитвинцева та його помічників. Я можу лише сказати, що «Карпати» ні до кого не зверталися з проханням, аби через зайнятість у клубі наших гравців не викликали на цей поєдинок. Мені особисто ніхто з тренерів збірної стосовно наших гравців не телефонував. 
 
– А на вашу думку, нинішня спортивна форма Худоб’яка та Кожанова рівню збірної відповідає?
– Я ж не тренер збірної. А всі ми чудово знаємо, що лише головний тренер приймає рішення, хто з гравців йому потрібен. Адже за результат, навіть контрольного спарингу, в першу чергу відповідає саме він. Виходить, що Юрій Калитвинцев вирішив, що цього разу йому з гравців «Карпат» потрібен лише Артем Федецький.
 
www.fckarpaty.lviv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0
Другие виды | 10 мая 2024, 06:15 0
Украина – лидер. Турнирные таблицы ЧЕ по socca. Зафиксирован счет 18:0

Хорватия отгрузила в ворота Люксембурга 18 безответных мячей

Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов
Футбол | 10 мая 2024, 04:50 1
Невероятный рекорд. Игрок Реала в 7-й раз вышел в финал Лиги чемпионов

Тони Кроос участвовал в финалах дважды с Баварией и в 5-й раз с Реалом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.