Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2718
3

Відставання ліквідоване!

Новини Євро-2012

Відставання ліквідоване!
Евро-2012

Експерти УЄФА на НСК «Олімпійський»

Упродовж двох днів, 8 та 9 листопада 2010 року, експертна комісія УЄФА зі стадіонів інспектувала Національний спортивний комплекс «Олімпійський». У рамках чергового робочого візиту експерти УЄФА ознайомилися з ходом реалізації проекту з будівництва футбольної арени в Києві.

8  листопада делегати від УЄФА, на чолі з головою департаменту Спілки європейських футбольних асоціацій зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером, відвідали київську арену, розглянувши, як триває будівництво НСК «Олімпійський» у рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012 .

9  листопада футбольні  високопосадовці провели зустріч з проектною командою НСК «Олімпійський» і проаналізували хід виконання будівельних робіт на об'єкті першочергової уваги УЄФА. Крім того, експерти розглянули низку питань, серед яких, зокрема, можливості евакуації, згідно з вимогами УЄФА, облаштування зони гостинності, Троїцької площі, прилеглої до НСК «Олімпійський» території тощо.


Нагадаємо, що на стадіоні повністю встановлено металоконструкцію для підтримки покриття над трибунами. Вона складається з 80 колон та двох компресійних кілець.

Триває монтаж вантової системи: на трибунах стадіону в спеціальні дерев'яні короби розкладаються ванти із з'єднанням усіх вузлів між собою. Наступним етапом має стати одночасний підйом вантової системи на 80 осях. А навесні 2011 року розпочнеться монтаж мембранного покриття.

У західній частині стадіону зведено п'ятиповерхову будівлю VІР-зони, в якій розмістяться новий медійний комплекс та приміщення для учасників змагань.

Завершено реконструкцію окружної дороги Харкова

У рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 завершено реконструкцію об'їзної автомобільної дороги навколо Харкова. Загальна протяжність автошляху — 82,7 кілометра.

Як інформує прес-служба «Укравтодору», капітальний ремонт дороги було розпочато 9 серпня 2010 року. За три місяці виконано величезний обсяг робіт. Укладено 270 тис. тон асфальтобетонної суміші, відремонтовано 20 мостів і шляхопроводів, 5 транспортних розв'язок, збудовано 7 додаткових смуг на підйомах, замінено 15 км огородження, встановлено 25 кілометрів бортового каменя та сучасні дорожні знаки.

У цілому на об'єкті працювало майже 500 одиниць техніки та 1500 робітників. Роботи виконувалися з використанням новітніх технологій, сучасних матеріалів і техніки, а їхня загальна вартість склала 494 млн. грн.

Рух на обході міста Харкова, що прийматиме матчі Євро-2012, буде відкрито у п'ятницю, 12 листопада.

Інспекція УЄФА у Львові

У середу з черговим інспекційним візитом Львів відвідала експертна комісія Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) на чолі з директором департаменту зі стадіонів і безпеки цієї організації Марком Тіммером. З представниками УЄФА зустрівся голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль, повідомляє прес-служба ЛОДА. Члени комісії ознайомилися зі станом будівництва стадіону, зустрілися з проектною командою, обговорили подальші дії будівельників на об'єкті.

У Варшаві змонтовано головний елемент стадіону

На головній футбольній арені Польщі до Євро-2012 — Національному стадіоні — змонтовано останній (третій) елемент шпиля. На початок грудня заплановано операцію з підняття над об'єктом тросів з прикріпленим до них шпилем.

За інформацією «Укрінформу», в конструкції шпиля передбачається місце для мембрани, яка розсуватиметься та накриватиме футбольний газон і трибуни стадіону з настанням негоди. Верхівка шпиля стане найвищою точкою Національного стадіону, яка розташується на висоті 112 м над рівнем Вісли. Нижня частина шпиля буде на висоті 40 м над поверхнею трав'яного газону. На ньому буде закріплено чотири великі екрани.

Національний стадіон у Варшаві, де 8 червня 2012 року розпочинатиметься турнір, вмістить 55 тис. глядачів. Будівництво об'єкту розпочалося в жовтні 2008 року і завершиться навесні 2011-го.

Офіційне відкриття спортивної арени планується на липень 2011 року. Вартість будівництва об'єкту становитиме понад 1,9 млрд. злотих (за нинішнім курсом — майже 680 млн. доларів США).

До речі, Національний стадіон у Варшаві, на якому заплановано проведення матчу-відкриття фінальної частини Євро-2012, має намір продати... своє ім'я. Найближчим часом планується оголошення конкурсу, в якому головна арена Польщі знайде собі «іменного» партнера. Очікується, що ціна імені «Народового» буде ще вищою, ніж гданської арени.

Єдина вимога, яка попередньо обговорюється, — щоб у назві стадіону було залишено слова «Народовий (тобто національний) стадіон», що відображатиме статус арени. Як відомо, нині стадіон перебуває в сфері управління Національного центру спорту, який є замовником будівництва арени.

Нагадуємо: раніше своє ім'я змінив ще один футбольний стадіон у Гданську, де відбуватимуться матчі Євро-2012. У найближчі п'ять років він називатиметься «РGЕ Арена Гданськ». Причому, право на цю назву було продано не задешево — за 35 млн. злотих (майже $13 млн.). У конкурсі перемогла польська енергетична компанія РGЕ Роlska Gruра Еnеrgеtусznа S.А. Колишня «Балтік Арена» носитиме «енергетичну» назву з 1 січня 2010 року до кінця 2014-го.

Згідно з домовленостями, титульний спонсор Гданського стадіону сплачуватиме гроші частинами: 2010 року РGЕ сплатить 5,2 млн. злотих ($1,9 млн.), в наступні чотири роки рівними частинами по більш ніж 7,4 млн. злотих (майже 2,7 млн. доларів США). За попередніми розрахунками, отримані кошти покриватимуть на 60% витрати з експлуатації об'єкту.

Равіль Сафіуллін: відставання повністю ліквідоване!

Україна на належному рівні проведе фінальну частину Євро-2012. Упевненість у цьому висловив міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

«Я вважаю, команда, на чолі з віце-прем'єр-міністром Борисом Колесниковим, довела свою ефективність за дуже короткий час. І не лише щодо НСК «Олімпійський». Ви бачите: будуються стадіони, дороги, відкриваються термінали аеропортів, тож у призначений час усе буде готово», — сказав міністр в інтерв'ю журналу «Олімпійська арена».

За словами Равіля Сафіулліна, українській владі вдалося за короткий період ліквідувати значне відставання на такому стратегічно важливому об'єкті чемпіонату, як НСК «Олімпійський».

«Чесно скажу, в березні цього року відставання від графіка в будівництві НСК «Олімпійський» — головної арени в Україні до Євро-2012 — складало 5-6 місяців. Тому не дивно, що, попри оптимістичні, заспокійливі заяви тодішнього керівництва спортом, УЄФА висловлювало занепокоєння й тривогу з приводу нашої підготовки до чемпіонату. Сьогодні відставання повністю ліквідоване», — наголосив Сафіуллін.

Як підкреслив «спортивний» міністр, наразі в керівництва УЄФА «не виникає жодних сумнівів щодо спроможності України гідно прийняти Євро-2012».


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
CTa6uJIu3aTop
Молодчаги))
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
_Petriot_
Ну дай Боже, щоб так і було..