Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2988
0

Іван БУБИС: «Якби то зберегти кістяк команди!»

Головний тренер моршинської «Скали» підвів підсумки осінньої частини сезону

Іван БУБИС: «Якби то зберегти кістяк команди!»
Иван Бубис

23 жовтня відбувся 14 тур першості серед команд другої ліги. Відтак усі колективи дивізіону пішли на зимову перерву. Цей сезон став другим поспіль для єдиного представника Львівщини — моршинської «Скали». І якщо перший чемпіонат для дебютанта став провальним, то наступний можна занести до активу моршинської команди. Про перипетії української першості, про саму команду та її лідерів, а також багато іншого розповів головний тренер «Скали» Іван Антонович Бубис.

-Яке завдання ставило керівництво клубу перед початком нового сезону?
— Керівництво клубу поставило чітке завдання — у кожній грі показувати динамічну, комбінаційну, атакувальну та результативну гру, з повною самовіддачею, й демонструвати такий футбол, який до вподоби нашим уболівальникам, які щоразу приходять на трибуни Стрийського центрального міського стадіону «Сокіл» і палко та завзято підтримують нашу команду.

— Іване Антоновичу, чи задоволені ви грою та результатом команди у першому колі?
— Грою своїх підлеглих задоволений, хоча не на всі 100 відсотків. Розумієте, ФК «Скала» — досить молодий колектив, у якому виступають гравці переважно 1992-1993 р.н. Більшість з них — випускники місцевої дитячо-юнацької футбольної академії. Звісно, в такому віці дуже важко чинити опір досвідченішим клубам. А задля результату потрібно, щоб у команді було кілька досвідчених футболістів. Саме тому власники клубу — Микола Іванович Кміть і Всеволод Омелянович Білас — вирішили запросити до нашої команди досвідченіших гравців, які вже встигли понюхати «пороху» на рівні команд майстрів. Це Василь Шпук, Тимур Рустамов, Ярослав Сухоцький, Віталій Дністрян і Михайло Басараб. І, як ви помітили, після першого кола ми були в першій шістці. Ось вам і результат.

— Хто наразі складає кістяк «Скали»?
—Усі згадані мною футболісти й склали кістяк нашої команди та згуртували навколо себе колектив. Усі вони ще молоді, 1988-1990 р.н., та амбітні виконавці, тож, як на мене, в них хороше ігрове майбутнє. Біля них досить швидко стала прогресувати наша молодь. Це, насамперед, сімнадцятирічні Олександр Чорноморець, Олександр Єрмаченко, Сергій Жиловець, Юрій Антонів, Дмитро Ширай, Вадим Олійнич і Назар Кміть. Перші троє з цього списку є гравцями різних юнацьких збірних України. Більшістю з них цікавляться наші провідні клуби прем'єр-ліги. До речі, зовсім недавно Олександр Чорноморець підписав контракт з донецьким «Металургом». З одного боку, це нас тішить, але з іншого — хочемо зберегти цей кістяк і вже наступного року виходити на вищий рівень гри.

— Чим можете пояснити невдалий старт вашої команди у другому колі?
— У нас були матчі, де в стартовому складі на поле виходило по 5-6 гравців 1993 р.н. Звідси і така нестабільність у грі та результатах. І якщо лідерам нашої групи «А» ми давали справжній бій на їхніх футбольних полях, то, на превеликий жаль, тернопільській «Ниві» за повної нашої ігрової та територіальної переваги впродовж усього матчу ми примудрилися двічі мінімально поступитися.

— Який, на ваш погляд, рівень другої ліги? Кого вважаєте претендентом на підвищення в класі?
— За всю другу лігу говорити не буду, бо не знаю можливостей команд групи «Б». А що стосується нашої групи, то скажу лише одне: рівень її команд є досить пристойним. Пригадуєте: минулого сезону з нашої групи «А» підвищились у класі чернівецька «Буковина» та вінницька «Нива». Після 19 турів у першій лізі ці команди посідають відповідно шосте та восьме місця, й зовсім небагато поступаються лідерам в очках. Ось вам і друга ліга. А головними претендентами з нашої групи на підвищення у класі, на мій погляд, є ФК «Енергія» (Нова Каховка), МФК «Миколаїв» та іллічівський «Бастіон». Непогані шанси є й у ФК «Суми» та чернігівської «Десни».

— Які матчі можете занести до активу, а які — до пасиву команди?
— До активу, насамперед, можу занести матчі проти ФК «Суми», ФК «Єдність», чернігівської «Десни» та хмельницького «Динамо», де ми здобули переконливі перемоги. Гідно грала наша команда проти лідера чемпіонату — новокаховської «Енергії», де лише на останній доданій хвилині господарі поля зуміли вирвати таку бажану для них перемогу. Непогану гру вдома продемонстрували наші футболісти проти «Бастіону» та «Чорноморця-2». До пасиву: домашню зустріч проти тернопільської «Ниви» та гостьову — проти МФК «Миколаїв».

— Хто є лідером атак «Скали»?
— Однозначно, це — 17-річний Олександр Єрмаченко, який у 12 матчах забив п'ять м'ячів. Та Віталій Дністрян і Василь Коропецький, які провели на один м'яч менше за свого одноклубника.

— Два місяці тому в Моршині відкрився новий футбольний стадіон. Розкажіть стисло про нього?
— Це сучасний стадіон європейського рівня, де проводять свої домашні матчі юнацькі команди ФК «Скала» у чемпіонаті дитячо-юнацької футбольної ліги України та друга команда «Скала» у першості Львівщини серед команд прем'єр-ліги. Стадіон відповідає всім європейським стандартам та може стати у майбутньому тренувальною базою для футбольних збірних під час проведення Євро-2012. Він розрахований на 1000 критих місць. Параметри футбольного поля відповідають європейським стандартам — 105x68. Варто лише зауважити, що якості газону могли б позаздрити гравці нашої української прем'єр-ліги. Крім того, у нас будується нова спортивно-технічна база. До нового року плануємо здати ще одне синтетичне поле стандартних розмірів. Укотре хочеться подякувати нашим власникам клубу — Кмітю Миколі Івановичу та Біласу Всеволоду Омеляновичу —  за ті відмінні умови, що вони створюють для ФК «Скала». А щодо нашої головної команди, то вона й надалі проводитиме свої домашні матчі на Стрийському центральному стадіоні «Сокіл».

— З цього сезону юнацькі команди ФК «Скала» виступають у вищій лізі ДЮФЛ України. Чи є перспективні футболісти, які невдовзі змогли б одягнути футболку головної команди в чемпіонаті України серед колективів другої ліги?
— Дуже великі надії як головний тренер ФК «Скала» покладаю на лідерів юнацької команди ФК «Скала» Микиту Зайченка та Павла Гребенюка. Саме цих п'ятнадцятирічних футболістів уже з весни 2011 року задіюватиму в матчах другої ліги. Є ще кілька молодих та перспективних гравців, які за два-три роки захищатимуть кольори футбольного клубу «Скала».

— На домашні матчі вашої команди приходить чимала кількість уболівальників. Що б вам хотілось їм побажати?
— Користуючись нагодою, хочу через вашу популярну газету передати їм усім велику подяку та земний уклін за те, що вони в нас є. Ми дуже вдячні нашим стрийським фанатам, а також усім прихильникам і вболівальникам футбольного клубу «Скала» за підтримку і віру в команду. Хочу зазначити, що з весни 2011 року наша доросла друголігова команда «Скала» представлятиме місто Стрий, а в Моршині й надалі базуватиметься наша дитячо-юнацька академія футболу, директором якої є Володимир Сергійович Рева. Сподіваюсь, що ви й надалі будете підтримувати свою улюблену команду та вболіватимете за неї!


Михайло ОЛІЙНИК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, почему Анчелотти скоро посадит Лунина на скамью запасных
Футбол | 30 апреля 2024, 10:06 5
Стало известно, почему Анчелотти скоро посадит Лунина на скамью запасных

Бельгийский вратарь Тибо Куртуа вернулся после травмы

5 самых успешных футболистов сборной Украины, дебютировавших при Фоменко
Футбол | 30 апреля 2024, 12:10 12
5 самых успешных футболистов сборной Украины, дебютировавших при Фоменко

Михаил Иванович дал «путевку в жизнь» многим культовым ныне игрокам «сине-желтых»…

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.