Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1385
1

Сергій НЕСТЕРЕНКО: «Ми пішли правильним шляхом»

Розмова з президентом ново каховської «Енергії»

Сергій НЕСТЕРЕНКО: «Ми пішли правильним шляхом»
Энергия - Черноморец-2

- Сергію Вікторовичу, такий вдалий виступ «Енергії», мабуть, для вас став несподіванкою?
—Звісно, ні. Але завдяки старанням гравців і тренера команда пішла на перерву на першому місці. Дебютного року ми розраховували десь на п'яте місце. Спочатку дуже хвилювалися. Пам'ятаємо першу гру в Тернополі, де зіграли внічию. Ми раділи. Всі нас вітали. Нині наші вболівальники вже звикли. І коли ми в заключному матчі першого кола зіграли унічию 2:2, вони вже заговорили: а чого це ми не перемогли? Але ж команда ще молода, і не завжди ми можемо перемагати. До хорошого звикають швидко. Але щодо підсумків, то в них велику працю було вкладено головним тренером Сергієм Шевцовим і гравцями команди. Я переконаний: ми пішли правильним шляхом, підібравши до команди кістяк з вихованців Херсонщини. Бо тільки місцеві футболісти можуть захищати її спортивну честь самовіддано, повністю віддаючись на ігровому полі, адже за ними спостерігають їхні друзі, знайомі, рідні. Тому вони і викладаються під час гри повністю. Хоча ми ще не досягли високого рівня професіоналізму, до хороших профі нам ще далеко. Хотілося б подякувати особливо меру Нової Каховки Володимирові Коваленку, бо мені самому без підтримки не потягнути команду.Але саме завдяки йому було відремонтовано стадіон у Новій Каховці, тож тепер він найкращий з усіх спортспоруд нашої області. Тут і пластмасові сидіння на половині стадіону. Тепер будемо їх ставити і в інших секторах.  Відремонтували роздягальні, інші кімнати, щоб відповідали вимогам, необхідним для проведення подібних змагань. Дякуємо і міськраді, що підтримала нас. Спочатку думали, буцімто це мильна бульбашка, але ми довели своєю грою протилежне, і думаю, що їм усім приємно нині бачити матчі за участю нашої команди. Особливо хотів би відзначити колектив підприємства «Південьмлин» торговельної марки «Мірошник», яка дуже багато зробила для футболістів нашої команди. Я розумію, що вони могли б отримувати більше платні, десь більше якихось пільг. Але коли я даю гроші на команду, то раджуся на нарадах з начальниками цехів, з колективом. Вони кажуть, що це цікаво і нормально. Підтримують. І головне, що футболісти не ганьблять наш робітничий колектив. Я пам'ятаю ті часи, коли вони приходили отримувати платню на заводи, і їм було соромно, коли програвали. Десь так у нас і тепер. Гравці спілкуються з робітниками. Колектив їх знає. Наші працівники їздять на ігри. Загалом я задоволений.

—А як ви вважаєте, чи потрібно підсилювати команду?

—Гравців дуже багато. Але наш принцип підбору; хлопці з Херсонщини — передусім. Хочеться, щоб діти, які займаються у футбольних школах нашої області, мали куди йти. Немає проміжної команди, в якій можна зрости у справжніх майстрів. Можна було б набрати взагалі всю команду з варягів. Але потрібно, в першу чергу, шукати серед своїх. Звісно, на деякі позиції варто запрошувати, як кажуть нині, легіонерів. Але вони повинні грати на дві голови вище за тих наших, хто є в команді. Ще й для цього потрібно дуже багато коштів. А враховуючи, що спонсорів не так і багато, краще виховувати своїх місцевих футболістів.

—Перше коло завершилося. Нині настали зимові канікули, під час яких ви будете налаштовуватися на першу лігу чи ні? Адже у команди дуже зручна позиція?

—Усі тепер хочуть нас бачити в першій лізі. Для цього потрібно проаналізувати вже зіграний відрізок чемпіонату та гру кожного футболіста. Ще раз порозмовляти з керівництвом Нової Каховки, отримати підтримку від керівництва Херсонщини, підшукати ще додатково спонсорів. Дуже багато залежатиме від цього. Хоча ми запланували вже серйозно готуватися до другого кола. Проведемо хороші збори у три-чотири етапи. І намагатимемося утримати перше місце, хоча з кожним матчем дедалі важче доводиться це робити. Суперники серйозно вже сприймають нас і грають у кожному матчі з повною самовіддачею.


Олександр КРУПІЦА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Goal Machine. Жирона смакует 18-й гол Довбика в Ла Лиге 2023/24
Футбол | 25 апреля 2024, 06:04 0
ВИДЕО. Goal Machine. Жирона смакует 18-й гол Довбика в Ла Лиге 2023/24

Артем отличился в матче 32-го тура против «Кадиса» (4:1)

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Mouscron
Это конечно хорошо, что Н.Каховка собралась в первую лигу. Только не с первого места. МФК-Николаев во втором круге покажет свою силу, тем более что Каховка приедет к нам в гости. Я думаю первую игру никто не забыл, в которой МФК просто засудили.