Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
5784
15

Київ побудує «Діснейленд»

Новини Євро-2012

Київ побудує «Діснейленд»
Евро-2012

Київ побудує «Діснейленд»

Будівництво аналога «Діснейленда» планують запустити на початку 2011 року в київському Гідропарку, а на правому й лівому берегах Дніпра хочуть створити аквапарки. Спорудження парків розваг спричинило підвищення у столиці попиту на атракціони, повідомляє компанія Domobaza.info. Один з аквапарків буде розміщено на Оболоні, а другий — на Осокорках. Впровадити об'єкти в експлуатацію передбачається 2012 року.

Один з комплексів розташується на третьому поверсі великого торговельно-розважального центру, який міститься між станціями метро «Мінська» і «Героїв Дніпра». Як заявляють розробники проекту, аквапарк буде виконано в стилі твору Артура Конан-Дойля «Загублений світ».

За словами генерального директора торговельно-розважального центру Григорія Колодача, в дизайні об'єкта будуть присутні «динозаври», «пірати», навіть повітряні кулі, які почнуть літати під дахом, як в аквапарку Берліна. Тут передбачається відкрити 5 басейнів з глибиною до двох метрів, а також 15 гірок.

Планується, що розважальний об'єкт працюватиме цілодобово. Вартість квитків змінюватиметься в залежності від часу, дня тижня, а також тривалості перебування. Наприклад, у будні проведення дня в аквапарку в середньому обійдеться в 180-190 гривень з однієї особи.

На «озброєнні» — безпека Євро-2012

Служба Безпеки України спільно з міжнародними партнерами планують створити міжнародний штаб з організації безпеки під час Євро-2012. Про це у Брюсселі під час зустрічі з представниками ЗМІ заявив голова СБУ Валерій Хорошковський.

«Ми плануємо створити міжнародний координаційний штаб з безпеки. Така подія, як Євро-2012, є знаковою в Європі та у світовому контексті. Тож можна очікувати, що гострота питання щодо безпеки Євро-2012 набиратиме обертів», — наголосив Валерій Хорошковський.

За його словами, йдеться про збір та обмін інформацією між СБУ та спорідненими європейськими структурами, а також відпрацювання спільних попереджувальних дій. У цьому контексті Валерій Хорошковський нагадав, що недавно СБУ разом з польськими колегами провела в аеропорту «Бориспіль» навчання з визволення заручників, було також проведено кілька штабних навчань з міжнародними партнерами.

Голова СБУ зазначив, що його відомство найбільше цікавить досвід країн, які вже організовували подібні масштабні заходи. «Велику увагу ми приділяємо безпеці фанів і збираємо відповідну базу даних, аби підійти до чемпіонату повністю «озброєними», — резюмував пан Хорошковський.

До Харкова прибули зелені автобуси

Перші вісім автобусів львівського виробництва прибули до Харкова, їх придбано за лізинговим контрактом у рамках державної та міської цільових програм підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 .

Сучасні 100-місні автобуси вийдуть на маршрути вже до кінця року. До того ж часу їх чекає оформлення до комунальної власності та конкурс серед перевізників на право користуватися новими транспортними засобами.

«Автобуси всі будуть одного кольору — зеленого (колір прапора Харкова), на них буде нанесено логотип Євро-2012, який ухвалить УЄФА спеціально для нашого міста», — відзначив у коментарі журналістам в.о. міського голови Геннадій Кернес.

Нові автобуси обладнано майданчиком для посадки інвалідів і електронним табло. Також їх устатковано німецькими комплектуючими: двигуном, ходовою, мостом та коробкою. Водієві надано максимальну можливість оглядовості. Автобуси працюють на дизельному паливі, витрата — 24 літри на 100 км.

Як повідомив журналістам пан Кернес, для обслуговування львівських автобусів планується створити сервісний центр на базі одного з харківських перевізників. Уже проведено попередні переговори.

Нагадуємо: згідно з угодою між КП «Харківпас» та ТОВ «Львівські автобусні заводи» до Харкова мають надійти ще вісім автобусів марки ЛАЗ А-183. Загальна сума контракту — 24,6 млн. грн. Друга партія вже проходить тестування і найближчим часом прибуде до Харкова.

Окрім того, в рамках підготовки до Євро-2012 місто планує закупити ще 97 тролейбусів та 11 автобусів, з них один туристичний, на загальну суму 300 млн. 500 тис. грн.

Ольсен покине збірну Данії після Євро-2012

Головний тренер збірної Данії Мортен Ольсен оголосив, що покине свою посаду по завершенні Євро-2012. Саме тоді закінчується термін дії його угоди з Данським футбольним Союзом.

За словами фахівця, він заздалегідь повідомляє про своє рішення, аби в національної асоціації було вдосталь часу для пошуку нового тренера. «Це мій останній відбірний турнір. Я проінформував DBU, що не подовжуватиму контракт. Ситуація цілком буденна. Нині необхідно потрапити на Євро-2012. Важливо, щоб моєму наступнику дісталися хороші гравці та сильна команда», — заявив Ольсен.

Мортен Ольсен очолив національну збірну Данії у липні 2000 року, замінивши шведського спеціаліста Бу Йоханссона. За цей час 61-річний Ольсен виводив команду на Євро-2004 та на чемпіонати світу 2002 та 2010 років. Наразі «Банда Ольсена», як називають данську дружину, займає третє місце у квінтеті «Н».

Дороги ведуть у Європу


8 листопада поблизу Житомира було відкрито рух на 152-кілометровій ділянці державної міжнародної траси М-06 Київ — Чоп, будівництво якої триває у рамках підготовки країни до чемпіонату Європи.

Як інформує прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України, участь в урочистому відкритті взяли голова Державної служби автомобільних доріг Володимир Демішкан та голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук. Голова Укравтодору зазначив, що побудована транспортна розв'язка суттєво підвищить безпеку руху та забезпечить безперервний рух транспортних засобів.

Під час проведення ремонтних робіт на ділянці були застосовані новітні технології: верхні шари дорожнього одягу влаштовані з щебенево-мартикового асфальтобетону, що є стійкішим до руйнувань під впливом транспортного потоку й кліматичних умов, а його довготривалість підвищується в 2-3 рази. Шляхопровід збудовано з монолітних залізобетонних конструкцій, що також сприяє його довговічності.

Нормативний міжремонтний термін шляхопроводу становить 11 років. На розв'язці встановлено 2,5 кілометра освітлення, 7165 метрів огородження з полімерним покриттям, 116 дорожніх знаків.

Реконструкція терміналу «В» — в розпалі

У рамках модернізації Міжнародного аеропорту «Бориспіль» та його підготовки до проведення в Україні Євро-2012 активно проводиться реконструкція існуючого терміналу «В». Готовність об'єкту станом на початок листопада становить 78%.

Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України, на четвертому пусковому комплексі об'єкта майже повністю облаштовано фасад будівлі й змонтовано конструкції покрівлі. На 85% виконано оздоблення пасажирської галереї.

Також тривають роботи на пусковому комплексі № 5 — на 90% від загального обсягу робіт виконано облаштування вхідної групи. На об'єкті працюють 76 осіб і п'ять одиниць техніки.

Київський та львівський стадіони готові на 2/3

Готуючись до Євро-2012, Україна вже побудувала два стадіони. Ще стільки ж, з готовністю в 2/3, буде здано наступного року. Про це, виступаючи на 7-му засіданні Віденського економічного форуму, заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє офіційний портал КМУ.

Глава Уряду додав, що також проводиться реконструкція чотирьох аеропортів, а в поточному році буде здано в експлуатацію майже тисячу кілометрів хороших доріг.

Донецьк надасть 4 тренувальні центри

Для організації тренувального процесу команд-учасниць Євро-2012 Донецьк планує надати чотири тренувальні центри. У зв'язку з цим програмою підготовки столиці Донбасу до єврочемпіонату передбачено провести: ремонт спортивно-тренувальної бази «Кірша» ЗАТ «ФК «Шахтар», реконструкцію стадіону «Металург», підготовку комунального підприємства Регіональний спортивний комплекс «Олімпійський», реконструкцію навчально-тренувальної бази благодійного фонду «Олімпік». Завершити виконання робіт планується 2011 року.

Познанський стадіон спричиняє земні коливання?


Недавно реконструйований до Євро-2012 стадіон у Познані, можливо, під час футбольних матчів спричинятиме коливання у помешканнях жителів кількох багатоповерхівок, розташованих поблизу спортивної арени. Їхні мешканці, побоюючись за свою безпеку, звернулися по допомогу до місцевих пожежників і поліції.

Жителі кількох будинків поблизу стадіону в столиці Великопольського воєводства РП звернули увагу на незбагненні коливання побутових предметів у квартирах під час двох недавніх матчів Ліги Європи в Познані. Тоді місцева команда «Лех» за присутності понад 40 тисяч уболівальників грала з командами «Ред Бул» (Австрія) і «Манчестер Сіті» (Англія).

З огляду на скарги місцевих мешканців, інспектор будівельного контролю в Познані доручив спілці «Познань Євро-2012» провести сейсмографічні дослідження та встановити, чи ці підозри є реальними і чи впливають коливання на безпеку будинків та їхніх мешканців.

Стадіон до Євро-2012 у Познані є першою спортивною ареною в Польщі, яка після реконструкції вже готова для проведення футбольного турніру. Урочисте відкриття 41-тисячного стадіону в столиці Великопольського воєводства відбулося 21 вересня цього року.

УЄФА схвалює НСК «Олімпійський»


Виконавчий директор компанії UЕFА ЕVENTS SА Девід Тейлор вражений тією роботою, яку було проведено на реконструкції НСК «Олімпійський». Про це футбольний високопосадовець заявив під час візиту на головну київську арену Євро-2012.

«Я вражений тією роботою, яку було проведено на НСК «Олімпійський» за такий короткий період. Це щось надзвичайне. Коли стадіон буде завершено, ми всі ним дуже пишатимемося. Це буде дуже гарна споруда», — поділився своїми враженнями Девід Тейлор.

У рамках візиту до столиці України виконавчий директор UЕFА ЕVENTS  SА оглянув чашу НСК «Олімпійський», приділивши особливу увагу VІР-зоні арени, а також провів низку зустрічей з представниками української сторони з підготовки до Євро-2012.

Днями розпочнеться виробництво талісманів

Виробництво талісманів Євро-2012 розпочнеться після того, як його буде представлено 16 листопада у Варшаві, а також після широкого презентаційного туру, який пройде польськими та українськими містами єврочемпіонату. Про це повідомив директор Місцевого організаційного комітету «Євро-2012 Україна» Маркіян Лубківський.

Він нагадав, що в Україні офіційна презентація талісману Євро-2012 розпочнеться з 20 листопада — свято пройде всіма містами Євро-2012, починаючи зі Львова, далі — Донецьк, Харків і Київ. «Презентація талісману Євро-2012 проходитиме не просто з його візуалізацією на папері чи екрані. Це буде реальний персонаж, який рухатиметься так, як це роблять талісмани під час проведення футбольних матчів», — наголосив пан Лубківський.

Окрім цього, директор турніру Євро-2012 в Україні відзначив важливість старту промоційної кампанії України до Євро-2012, яка розпочалася вчора з презентації промо-ролика та логотипа нашої країни до Євро-2012. «Далі треба зробити, щоб цей логотип запрацював. Він повинен не просто існувати, а працювати на благо країни. З цим логотипом мають асоціювати Україну. Він має з'являтися у відео-, рекламній та сувенірній продукціях», — резюмував Маркіян Лубківський.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlekseyDK
Блин! А я верил , всегда верил что мы проведём ЕВРО отлично! А помниться все лялякали что не успеем, отстойно будет, вот увидите у нас будет самое лучшее ЕВРО которое было из всех!
rain_bow
Дмитрий Копий — 12.11.2010 11:35
rain_bow, дороги в Киеве не идеальны, но получше, чем в любом другом городе
======================
Я имел ввиду пробки на дорогах.
Tom Cave
Дмитрий Копий,спасибо за инфу.Интересно,посмотрим.Дримтаун сам по себе интересен своими пролетами,а тут ещё аквапарк.Гуд) Оболонь и петровка последнее время быстро застраиваются подобными трц и тц.
fairplay
Нагадуємо: згідно з угодою між КП «Харківпас» та ТОВ «Львівські автобусні заводи» до Харкова мають надійти ще вісім автобусів марки ЛАЗ А-183. Загальна сума контракту — 24,6 млн. грн. Друга партія вже проходить тестування і найближчим часом прибуде до Харкова.
--------------------------
Вот это реальная работа. Надеюсь это поможет львовскому заводу выжить
Дмитрий Копий
rain_bow, дороги в Киеве не идеальны, но получше, чем в любом другом городе ;)
Дмитрий Копий
Tom Cave, да, во второй линии. Говорят, что там будет мегакрутой аквапарк, что Терминал и рядом не стоит. Это наш сотрудник на одном из тренингов по маркетингу от владельца Дримтауна слышал.
rain_bow
Так весь Киев уже сейчас Диснейленд! Особенно дороги!
Tom Cave
Marchello_ - одно другому не мешает)
Marchello_
дороги
Marchello_
лучше бы жороги построили
Tom Cave
Один з комплексів розташується на третьому поверсі великого торговельно-розважального центру, який міститься між станціями метро «Мінська» і «Героїв Дніпра».- Это в Дримтауне я так понял? Файненько,мне до него 10 минут езды.Было бы неплохо.
kung_vv
Цирк (Евро) уедет - зато хоть клоуны останутся
TripleH
Да, радует что подготовка в разгаре!
Украина вперед!
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил