Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2200
1

Восьминіг помер? Хай живе восьминіг!

Новини Євро-2012

Восьминіг помер? Хай живе восьминіг!
Евро-2012

Євро-2012 отримало восьминога-прогнозиста

У німецькому містечку Оберхаузен було урочисто представлено спадкоємця всесвітньо відомого восьминога Пауля. Церемонія транслювалася в ефірі національного телебачення.

Молодого восьминога Пауля ІI названо на честь його попередника, який прославився вмінням безпомилково прогнозувати результати футбольних матчів. Зокрема, восьминіг-оракул угадав, як закінчаться всі поєдинки національної збірної Німеччини на чемпіонаті світу-2010 у ПАР.

«Ми отримали Пауля II з містечка неподалік Монпельє, що на півдні Франції, — повідомив один із працівників океанаріуму. Планується, що Пауль II робитиме прогнози на матчі Євро-2012, які прийматимуть Україна та Польща, а також ЧС-2014 у Бразилії.

Павло Яковенко: мрію, щоб мої підопічні зіграли на Євро-2012

Наставник молодіжної збірної України, яка наступного літа зіграє у фінальній частині молодіжного Євро-2011, рекомендував би тренерові головної команди країни Юрію Калитвинцеву запросити до лав збірної усіх своїх вихованців.

Про це Павло Яковенко сказав у коментарі офіційному сайту УЄФА. За словами фахівця, всі його підопічні є дуже обдарованими футболістами.

«Я б порекомендував головному тренеру національної збірної взяти всіх наших гравців. Вони всі — надзвичайно талановиті. Я мрію, щоб вони не лише успішно виступили на молодіжному Євро-2011 в Данії, а й щоб чимало з них захищали честь країни на домашньому Євро-2012», — сказав Яковенко.

Нагадуємо: молодіжна збірна України здобула путівку на молодіжний чемпіонат Європи 2011 року, здолавши у плей-офф однолітків із Нідерландів (3:1 та 0:2).

Матчі фінальної частини Євро-2011 відбудуться з 11 по 25 червня 2011 року в чотирьох данських містах — Ольборзі, Віборзі, Хернінгу та Орхусі. Жеребкування турніру відбудеться 9 листопада поточного року.

ТUI Travel розвиватиме туристичний Львів

Компанія ТUI Тrаvеl, яка є офіційним оператором УЄФА, допоможе Львову розвивати туристичну інфраструктуру. Сприятиме кооперуванню зусиль над підвищенням туристичної привабливості міста Лева Меморандум про співпрацю, який підписали компанія та міськрада.

Нагадуємо: ТUI ТrаvеІ займається розміщенням членів УЄФА та вболівальників у містах, які прийматимуть ігри Євро-2012. Компанія запропонувала львів'янам допомогу в розвитку туристичної інфраструктури. Партнерство з ТUI ТravеІ стане першим досвідом для міста Лева в співпраці з туристичною компанією такого рівня, а відтак — значним кроком у популяризації туристичного Львова у світі.

За словами директора департаменту Євро-2012 львівської міськради Олега Засадного, така співпраця є дуже важливою, позаяк туристичні й промоційні заходи, які планує місто на наступні 1,5 року, будуть підтримані західними туроператорами. Це буде прямий канал розповсюдження інформації про те, що відбувається у Львові, та прямий канал продажу туристичних послуг.

Буде створено сайти для гостей Євро-2012

Українські міста, які приймають Євро-2012, розробляють локальні інформаційні веб-портали, які міститимуть усю інформацію, необхідну вболівальникам і гостям чемпіонату. Про це заявив заступник міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Сергій Глущенко, виступаючи на Міжнародній конференції «Fаns' Еmbassies — Fаn Ноsting аt UЕFА EURО 2012», що відбулася в Гданську (Польща).

Конференція зібрала понад 100 представників спортивних товариств та державних відомств з України, Польщі, Німеччини, Франції, Швейцарії, Австрії та Англії.

«Нині всі міста України, які прийматимуть Євро-2012, розробляють інформаційні веб-портали для вболівальників та гостей міста, де буде розміщено всю необхідну інформацію. Одним із найкращих, на мою думку, на сьогодні є Львівський інформаційний портал», — зазначив заступник міністра.

Серед ключових питань, які виносилися на обговорення конференції, були питання координації дій футбольних уболівальників у Європі, організації фан-посольств, фан-зон, створення інформаційних порталів для вболівальників, забезпечення безпеки спортивних форумів і вирішення проблем боротьби з расизмом.

На конференції вирішувалися питання популяризації держав України та Польщі як господинь турніру шляхом безпосереднього спілкування з уболівальниками та потенційними туристами, що бажають відвідати ці держави під час проведення Євро-2012.

Завершено будівництво третьої черги дороги в обхід Донецька


Завершено будівництво третьої черги дороги в обхід Донецька (ділянка дороги Знам'янка—Луганськ—Ізварине). Як повідомляється, відповідно до плану, сьогодні, у рамках робочої поїздки в Донецьку область, у церемонії відкриття ділянки дороги планується участь Президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, з 2007 року за цільовою програмою Євро-2012 здійснюється будівництво третьої черги дороги в обхід м. Донецька за північним напрямком від діючої об'їзної автодороги до с.Піски за параметрами 1-6 категорії загальною довжиною 12,3 км. Вартість робіт — 4858669 тис. грн.

Довжина півкільця становить 12 кілометрів. Траса має 4-смуговий рух, по дві смуги в кожен бік, ширина проїжджої частини — 22 метри.

Нова автодорога — це дорога першої категорії, тобто, перш за все, це — посилена конструкція дорожнього «одягу». Верхній шар дорожнього полотна виконано з щебенево-мастикового асфальтобетону. Саме це покриття в Донецьку укладено на Красноармійському та Ясинуватському шосе, на центральних вулицях міста. Цей вид покриття має вищі міцні та експлуатаційні характеристики. Наприклад, покриття дороги, виконане з щебенево-мастикового асфальтобетону, стійкіше до руйнувань під впливом транспортного потоку й кліматичних умов, а його довговічність підвищується в 2-3 рази, — повідомив начальник БУ-1 ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком» Олександр Валуйкін.

Будівництво цієї ділянки об'їзної дороги дасть змогу знизити вартість перевезення вантажів, зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод, рівень шуму і загазованість атмосферного повітря, поліпшити санітарний та екологічний стан довкілля, а також створити зручні умови для пересування вболівальників до місця проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.


Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.