Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1384
0

Іван МАРУЩАК: «Сил у гравців майже немає...»

Головний тренер «Фенікса-Іллічівця» планує в міжсезоння повністю перебудувати команду

Іван МАРУЩАК: «Сил у гравців майже немає...»
Иван Марущак

Новий-старий наставник кримської команди знову очолив «Фенікс-Іллічівець», який опинився за крок від зникнення. Нині основне завдання - дочекатися зими. Тоді-то й має у клубі змінитися ледь не все...

—Іване Петровичу, після гри зі «Львовом» ви сказали, що в клубі все розвалено. Наскільки змінюється ситуація із часом?
—З кожним днем усе поступово змінюється на краще. І нині основна проблема та, що ми не можемо заявити нікого з футболістів — важко нині знайти українських гравців, яких не було заграно за ту чи іншу команду впродовж  останніх трьох місяців. Тому в нашому колективі нині виступають колишні адміністратори різних команд, дитячі тренери... Залишилося дві гри до зимової перерви, і ми всі розуміємо, що потрібно вибігати, витерпіти, а далі вже будемо готуватися до весняної частини чемпіонату.

—Чи вистачить сил гравцям, які є у вашому розпорядженні, достойно закінчити перше коло чемпіонату?

—Дуже важко сказати. Якщо об'єктивно, то сил у них практично немає. Є емоції та велике бажання, тому в двох наступних іграх чекатиму від гравців лише розкриття їхніх внутрішніх резервів, другого дихання, снаги... Можливо, на емоціях нам і вдасться достойно зіграти.

—У суботу на вас чекає зустріч із «Зіркою». Чи можна говорити про якісь завдання набирати очки для ваших підопічних. Чи нині завдання одне — витримати?

—Завдання буде якраз набирати очки, тим паче в боротьбі з безпосереднім конкурентом — «Зіркою». Ми опинилися в такій ситуації, що потрібно на кожну гру виходити, як на останній бій. Догравати ми не будемо, готуємося до боротьби, хоч як би нам скрутно не було. Це буде психологічне випробування для «Фенікса».

—Якщо в грі проти запорізького «Металурга» на Кубок країни були, за вашими словами, емоції, то чи поразка від «Львова» стала показником реальних можливостей нинішнього «Фенікса»?

—Про рівень «Фенікса» нині й говорити не хочеться. Бо на даному етапі його як такого немає. Проти «Металурга» справді були самі емоції, адже навіть група здоров'я гратиме з завзяттям, адже всі ми — живі люди. Крім того, команда прем'єр-ліги стала для гравців серйозним подразником. А в грі проти «Львова» нам ще більш-менш удавалося грати в першому таймі, а в другій сорокап'ятихвилинці у нас практично шансів не було. Повірте, рівень «Львова» набагато вищий не лише за рівень нашої команди, а й багатьох інших у першості. Загалом, результат у Львові виявився об'єктивним, хоча, може, награли ми й не на 6:1.

—Чи плануєте ви взимку залишити в команді її нинішніх гравців?

—Наразі ведуться переговори майже з десятьма іменитими кандидатами, яких ми хочемо взимку бачити в команді. Все буде змінюватися повністю: від гравців до загальної структури клубу. Хоча, деякі речі змінюються вже нині. У нинішніх же футболістів є ще вагомий шанс заявити про себе, щоб потім продовжити співпрацю з нами. Таким чином, два тижні, які ми працюємо з командою, використовуємо для того, щоб придивитися один до одного та зрозуміти, наскільки цікаво нам буде й надалі займатися спільною справою.

газета «Украънський футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо
Футбол | 25 апреля 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо

Главный тренер «Ливерпуля» прокомментировал поражение от «Эвертона» (0:2)

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.