Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
2238
5

Кубок України вирушив на Закарпаття

Визначився володар Кубка України серед аматорських команд

Кубок України вирушив на Закарпаття

СЛОВХЛІБ (Слов'янськ) - БЕРЕГВІДЕЙК (Берегове) - 2:2 (0:1).
31 жовтня. 13.00. Слов'янськ. Стадіон «Хімік». 2000 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), О.Драчов (Київська обл.), С.Шлончак (Черкаси), О.Білокур (Донецьк).
Делегат ФФУ: О.Дігтяр (Полтава).
Словхліб: Гордієнко, Забрудайло, Васютін (Гасимов, 87), Шелєхов (Павлюк, 59), Боженков, Соколовський (Фоменко, 63), Дорошенко (Михайлов, 59), Шматько, Масловський (Швидкий, 46), Годвін, Мачулін (Фомич, 46).
Берегвідейк: Крашевський, Гриценко, Корнутяк (Гейцї, 90+3), Теплий, Гурка (Куделко, 90), Лукашук, Сергеєв, Саркіс (Бабяк, 85), Чонка, Сливка (Надь, 83), Калапач.
Голи: Годвін (65), Швидкий (82) — Сливка (44), Саркіс (46).
Попередження: Мачулін (13), Васютін (41) — Сливка (79), Сергеєв (85).
Перший матч — 0:2.

ФК «Словхліб» зупинився за крок від здобуття чергового трофею. Восьмиразовий чемпіон і володар Кубка Донецької області програв двоматчеве протистояння у фіналі Кубка України серед аматорських команд колективу СК «Берегвідейк» з Берегового Закарпатської області.

У неділю на стадіоні «Хімік» у Слов'янську відбулося справжнє свято футболу. Влаштували його учасники другого фінального матчу розіграшу Кубка України серед аматорів, які подарували двом тисячам глядачів і гостям міста незабутнє видовище.

Перед звітним поєдинком СК «Берегвідейк», який цього сезону достроково здобув звання чемпіона Закарпаття, мав солідну перевагу в два м'ячі після першого фінального матчу, що відбувся в Береговому 23 жовтня.

До матчу в Слов'янську гості поставилися дуже відповідально. Команда напередодні прибула до Донецька і навіть провела тренування на РСК «Олімпійський».

Відповідно готувався й ФК «Словхліб». Головною метою підопічних Юрія Скиданова було відновити фізичні кондиції гравців та психологічно налаштуватися на бій з «Берегвідейком».

Перші хвилини зустрічі показали наявність у футболістів ФК «Словхліб» величезного бажання перемогти. Зі стартових секунд вони постійно атакували, тож уже на сьомій хвилині чудову нагоду забити змарнував Ілля Дорошенко, не поціливши у ворота з 15 метрів. За 10 хвилин Годвін Чігбо, після стрімкого проходу правим флангом, навісив у штрафний майданчик гостей, звідки Олександр Мачулін пробив головою у воротаря. Після цього небезпечного моменту в грі настало деяке затишшя. Гравці «Берегвідейка» вміло захищалися, а господарям бракувало майстерності, щоби здолати цей захист.

Ключовий момент стався перед перервою. Гості заробили кутовий, і після розіграшу «стандарту» форвард Андрій Сливка забив м'яч. Радість гравців «Берегвідейка» була безмежною, що й зрозуміло — тепер «Словхлібу» потрібно було забивати вже чотири м'ячі.

«Мій гол зняв усі питання щодо переможця протистояння, — скаже після фінального свистка найкращий гравець у складі «Берегвідейка» Андрій Сливка. — А після того, як ми забили другий гол на початку другого тайму, команда трохи розслабилася, тож пропущені м'ячі вже нічого не вирішували».

Так, не встиг розпочатися другий тайм, як «Берегвідейк» провів стрімку атаку й забив другий, а загалом четвертий, м'яч у фінальній стадії Кубка України.

І тут потрібно віддати належне футболістам «Словхлібу». Розуміючи, що розраховувати на позитивний результат у протистоянні не варто, вони не опустили рук, а навпаки, заграли активніше. На 65-й хвилині Годвін Чігбо на правому фланзі обіграв кількох захисників, змістився у центр і невідпорно пробив у дев'ятку — 1:2. А за 15 хвилин Євген Швидкий потужно пробив по воротах гостей — 2:2.

З цим результатом матч і закінчився. А це означало, що володарем Кубка України з футболу серед аматорських команд 2010 року став СК «Берегвідейк» (Берегове).

Під час нагородження красень Кубок України гостям Донбасу вручив перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. Пам'ятний Кубок отримала й команда господарів. Відзначалися також кращі гравці в обох командах. У складі СК «Берегвідейк» таким виявився Андрій Сливка, у ФК «Словхліб» — Годвін Чігбо.

газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро
Футбол | 29 марта 2024, 04:12 1
ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро

Альберт Гудмундссон забил в ворота «сине-желтых» за Исландию в финале квалификации

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Между прочим на этом матче присутствовало 2 000 болельщиков.Это больше чем ходят на киевский Арсенал.
Shaddiks
У команды название какое-то...на голландский манер, без пол-литра и не выговорить сразу)))
Shaddiks
Это ж они будут в Кубке Украины 2010-11 выступать получается?
dimrom_dima96
бублики!!!
terentyev2010
Да, "Славхлеб", это вам не в высшей лиге чемпионата Донецкой области выигрывать с помощью судей.