Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
11153
63

Александрия и Львов идут вровень, Закарпатье дышит в спину

Состоялись матчи 18 тура Первой лиги Украины

Александрия и Львов идут вровень, Закарпатье дышит в спину
СТАЛЬ — ЧОРНОМОРЕЦЬ — 1:1 (0:0).
31 жовтня. 15.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 3200 глядачів.
Судді: Г.Махно (Кіровоград), Ю.Волков (Симферополь), А.Шамека (Маріуполь).
Делегат ФФУ: М.Тихонов (Донецьк).
Одеса: Паст, Гришко, Портильо, Бабич, Владов (Тащі, 90+2), Бобко, Трусевич, Де Матос, Ребенок, Васін (Балашов, 88), Політило (Дорош, 70). Запасні: Ширяєв, Буряк, Балабанов, Зубейко. Тренер: Ігор Наконечний.
Алчевськ: Ситало, Білий, Назаренко, Налигач, Чеботаєв, Одинцов (Локтіонов, 79), Колесниченко, Гавриш, Колінз (Палагнюк, 59), Окана-Стазі, Шевченко. Запасні: Тельнов, Янченко, Гордя, Сікорський, Мироненко. Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Бобко (68) — Шевченко (66).

Попередження: Ребенок (24), Бабич (35) — Шевченко (61), Гавриш (71), Білий (85).

Перший удар по воротах у матчі завдав одесит Політило, — повідомляє офіційний сайт одеситів. На 3-й хвилині зустрічі після передачі Ребенка півзахисник «Чорноморця» пробив по цілі з лінії штрафного майданчика — голкіпер «Сталі» зумів дістати м’яч у нижньому куті. Наступного загострення в поєдинку сусідів по турнірній таблиці довелося чекати майже півтайму. Все той же Політило цілком міг розраховувати на успіх, але йому знову завадив воротар господарів поля, який парирував удар Сергія з гострого кута після перспективної передачі Васіна.

Ближче до перерви активізувалися алчевці. Портильо і Паст змогли нейтралізувати вихід Одинцова на ударну позицію в штрафному «моряків». Воротар господарів парирував на кутовий небезпечний «постріл» Окана-Стазі з середньої дистанції.

У другій половині гри команди деякий час атакували безуспішно. Лише на 60-й хвилині виник небезпечний момент: Шевченко опинився сам на сам з Пастом. Але голкіпер «моряків» самовіддано кинувся в ноги супернику і завадив точному удару. Незабаром після прострілу Гришка Налигач ледь не поцілив власні ворота, але удар прийшовся прямо в руки Ситалу.

У середині тайму суперники обмінялися голами впродовж 120 секунд. Спочатку Шевченко, отримавши пас у штрафному, в боротьбі з Портильо зумів перекинути м’яч через Паста — 0:1. У наступній атаці Ребенок з лівого флангу прострілив у район 11-метрової позначки, а Бобко невідпорно пробив без обробки в нижній кут — 1:1.

Ігор Наконечний: «Ми готувалися до важкої гри. Знали, що «Сталь» зараз на підйомі і недавно обіграла лідера першої ліги, а також команду прем'єр-ліги в Кубку. Навіть не знаю, що думати: нічия — це плюс для нас чи мінус…»
Анатолій Волобуєв: «Якщо чесно, засмучені і я, і команда. Такий «Чорноморець» ми мусили обіграти — це чесно і обєктивно».
 
ГЕЛІОС — НИВА — 0:0.
31 жовтня. 13.30. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 150 глядачів.
Судді: В.Дяденко (Кіровоград), В.Федан (Олександрія), А.Ганжелюк (Керч).
Делегат ФФУ: Р.Дадов (Київ).
Харків: Качоренко, Лобойко (Шегда, 82), Даудов (Радіонов, 89), Тарасенко (Гаді, 70), Сумцов (Соломаха, 72), Євстафієв, Буличов, Платонов, Фоменко, Борзенко, Акименко. Запасні: Зарубін, Ізвеков, Волошин. Тренер: Роман Покора.
Вінниця: Гайдаржи, Гергелюк, Воронін, Варченко, Пилявський, Найко, Бовтрук, Герасимець (Лук’янець, 46), Климов (Кушка, 56), Качур, Прохоров. Запасні: Чангелія, Веретинський, Пивовар, Адаменко, Кругляк. Тренер: Олег Федорчук.

Попередження: Герасимець (41), Кушка (89).

Зустріч розпочалася під диктовку господарів поля, перед якими, можна не сумніватися, стояло лише одне завдання — перемога. Не випадково саме у володіннях гостей з Вінниці й виник перший у матчі момент.

Гравці «Ниви» спробували відповісти неабияким сплеском активності, але гостроти їхнім діям на передовій бракувало. Як наслідок під променями теплого осіннього сонця команди грали жваво, з настроєм і надто креативно, — повідомляє офіційний сайт харків’ян. Однак, у «сонячних» тільки епізодично проглядалася командна гра, зате з надлишком захоплювалися індивідуальними діями то Акименко, то Тарасенко, то Фоменко. Щодо вінничан, то вони, навпаки, брати своє намагалися спільними зусиллями, та тільки родзинок у вигляді індивідуальних «соло» їм не вистачало.

Після відпочинку суперники відновили поєдинок жвавими випадами. Було ясно, що нулі першого тайму ні господарів, ні гостей не влаштовують.

Та лише заключні хвилини поєдинку пройшли під знаком відкритого футболу. М’яч у центрі поля абсолютно не затримувався. Втім, знайти собі притулок у сітці чиїхось воріт того вечора йому не судилося — «суха» нічия.
 
ДНІСТЕР — БУКОВИНА — 2:1 (1:0).
30 жовтня. 15.00. Овідіополь. Стадіон «Дністер» імені Віктора Дукова. 500 глядачів.
Судді: О.Павлюк (Київ), І.Куценко (Бровари), М.Чертоляс (Херсон).
Делегат ФФУ: В.Фощій (Черкаси).
Овідіополь: Паламарчук, Немчанинов (Платунов, 84), С.Галюза, Білозор, Хромих (Булганін, 87), Лещук, Опря, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (В.Продан, 67), Полтавець, Лобан (Кошка, 77).
Запасні: Афанасьєв, Зубков, Поспєлов. Тренер: Андрій Пархоменко.
Чернівці: Чурилов, Циколія, Олефір, П.Іванов (Керчу, 32), Басов, Гунчак, Дорош, Рудченко (Степанков, 30, Коробкін, 83), Сантрапинських, Маковійчук (Пислар, 80), Донець (Блажко, 71).
Запасні: Преснаков, Климус. Тренер: Вадим Заяць.
Голи: Полтавець (26, пен.), Опря (70) — Пислар (88).

Попередження: Полтавець (27), Лещук (90+1) — Рудченко (25), Керчу (45+2), Дорош (57), Степанков (75).

Після стартового затишшя ініціативою поступово заволоділи господарі поля. В середині тайму після довготривалої атаки господарів Рудченко сфолив на Полтавці, і сам потерпілий взявся виконувати одинадцятиметровий. Удар у лівий кут воріт став результативним, адже Чурилов стрибнув у правий. У кінці тайму господарі мали ще дві непогані нагоди збільшити свою перевагу, але Полтавцю не вдалося цього зробити.

Другий тайм знову розпочався з атак господарів, але забити вдруге їм вдалося лише на 70-й хвилині гри. Після вкидання ауту Антон Хромих на лівому фланзі відпасував на Немчанинова, який з глибини поля спрямував шкіряного у воротарський майданчик. Анатолій Опря на швидкості виграв боротьбу в Керчу і в один дотик перекинув м’яч через голкіпера Чурилова, який вийшов назустріч Анатолію — 2:0.

Наприкінці гри гості відквитали один гол. Подача Гунчаком штрафного з правого кута карного майданчика завершилася тим, що Пислар на дальній стійці в боротьбі з захисниками потужним ударом головою метрів з п’яти вгатив сферу в кут воріт Паламарчука — 2:1.

Андрій Пархоменко: «Перш за все, я задоволений мотивацією хлопців. Перед матчем я їм сказав: «Хоч як би склалася гра, дійте розкуто. Що б не трапилося, які б помилки не сталися, я нікого не засуджуватиму». Гра у нас є давно, а результат мусив прийти…»
Вадим Заяць: «Дністер» цілком заслужено відібрав у нас пять очок із шести можливих у чемпіонаті. Це не лестощі, а моя думка. Не знаю, чому «Дністер» перебуває на такому низькому місці в турнірній таблиці. Це, як кажуть, їхні проблеми. У нас своїх вистачає».
 
ЗАКАРПАТТЯ — ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ — 2:1 (1:0).
30 жовтня. 14.00. Ужгород. Стадіон «Авангард». 3200 глядачів.
Судді: О.Іванов (Донецьк), В.Александренко (Вінниця), Р.Кисельов (Суми).
Делегат ФФУ: А.Кескюла (Павлоград).
Ужгород: Бабенко, Лень, Лисицин, Шендрик, Свиридов (Целих, 80), Невуче (Нойок, 90), Бойко, Бобаль (В.Микуляк, 67), Штурко, Хауші, Комарницький (Гибалюк, 46, Малиш, 78). Запасні: Надь, Заставний. Тренер: Ігор Гамула.
Олександрія: Паньків, Маринчук (Прийомов, 46), Чередниченко, Казанюк, (Бідловський, 83), Довгий, Іващенко (Таргамадзе, 46), Запорожан, Шупик (Кабанов, 75), Ксьонз, Грицук (Зейналов, 85), Гаврюшов. Запасні: Овсієнко, Мельник. Тренер: Володимир Шаран.
Голи: М.Бобаль (35, пен.), Целих (82) — Таргамадзе (65).

Попередження: Невуче (29), Бабенко (74), Лисицин (90+5) — Довгий (14), Таргамадзе (57).

15 стартових хвилин гри пройшли за значної переваги олександрійців, які більше цінували контроль над м’ячем, здійснюючи паси від гравця до гравця, загострюючи гру в центрі поля.

 Перша серйозна загроза біля воріт Паньківа сталася на 20-й хвилині гри, коли Невуче, перебуваючи у штрафному майданчику суперника, після передачі справа пробив у перекладину. Забили ж господарі так: після розіграшу кутового хтось із гостей збив у своєму штрафному Невуче. Суддя вказав на одинадцятиметрову позначку. Бобаль потужно пробив у правий нижній кут воріт Паньківа, — повідомляє офіційний сайт гостей.

Пропущений з пенальті гол змусив активізувати дії на полі та активніше діяти саме в нападі, але здебільшого гра надалі проходила в середині поля. Та все ж на 65-й хвилині Таргамадзе, який вийшов на заміну, встановив статус-кво, класно пробивши по воротах Бабенка.

Здавалося, цей гол стане переломним у ході матчу, але на 82-й хвилині господарям вдалося розіграти комбінацію, яка завершилася взяттям воріт у виконанні ветерана Целиха. Гості не змогли відігратися, хоч як намагалися це зробити.

Ігор Гамула: «Ми не мали права втрачати очки у попередньому матчі з «Буковиною». Але так сталося — це футбол. А сьогодні до нас завітав лідер — хороша команда, а нам відступати практично вже нема куди. Хоча мали кадрові проблеми… Але все ж налаштовував хлопців лише на перемогу».
Володимир Шаран: «Усі прекрасно бачили, що ми приїхали сюди за перемогою. Отже, коли зрівняли рахунок, у другому таймі переграли «Закарпаття». Але, на жаль… Гадаю, закономірним результатом мала би бути нічия. Претензій до хлопців не маю, бо в другому таймі показали футбол, який ми хочемо бачити від команди».
Підготував Анатолій ВОЛКОВ.
 
ЗІРКА — ПРИКАРПАТТЯ — 3:2 (2:2).
31 жовтня. 14.00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 1500 глядачів.
Судді: В.Бондар (Харків), В.Жарий (Павлоград), С.Ковальских (Симферополь).
Делегат ФФУ: С.Качкаров (Київ).
Кіровоград: Товт, Стоян, Пінчук, Остроушко, Ситник, Сирота (Давидов, 67), Луценко, Чорномаз (Белошапка, 88), Порошин (Погребняк, 83), Скляр, Кочура (Галенко, 46). Тренер: Анатолій Бузник.
Івано-Франківськ: Іконников, Барчук (Мельничук, 46), Боровков, Логінов, Ковалюк, Бут (Стоцький, 83), Згура, Деркач, Цкарозія (Микуляк, 88), Іванишин, Онисько. Тренер: Сергій Пташник.
Голи: Ситник (26, 34, пен., 70, пен.) — Онисько (41, 45).

Попередження: Пінчук (76) — Іванишин (6), Барчук (23), Боровков (31), Деркач (65), Логінов (70), Цкарозія (78).

Перші півгодини глядачі бачили беззаперечну перевагу кіровоградців, безліч голевих моментів, виходи сам на сам із голкіпером, удари з кількох метрів, пресинг… Тільки не забитий м’яч. Рахунок відкрив Ситник, ударом головою замкнувши передачу Кочури. Невдовзі після першого голу кіровоградці святкували свій успіх удруге. Здавалося, буде розгром.

Та господарі, мабуть, вирішили відкласти справи на другий тайм. Гравці «Прикарпаття» цим сповна скористалися. Впродовж останньої в першому таймі п’ятихвилинки гості подали три кутових. Двічі, наче під копірку, ударами головою відзначився Онисько. Ще раз, після удару Цкарозії, круглого з лінії воріт виніс захисник.

По перерві «Зірка» атакувала багато, але такої переваги, як до перерви, вже не мала. Гості вибудували свою контргру. Відчувши, що Онисько виграє весь «другий поверх», івано-франківці здебільшого саме так і будували гру. Дальня верхова передача, а там як вийде.

Кіровоградці вели наступ більш комбінаційно. Часто-густо лише порушеннями правил гості гасили небезпечні атаки. Розв’язка вийшла саме після чергового порушення правил. Стоян м’яко навісив, у карному майданчику виявилося таке скупчення гравців, що головний арбітр одразу й не помітив, чому на траві опинився Порошин. На виручку прийшов помічник. Саме він бачив, як форварда схопили за футболку. Пенальті — і Ситник робить хет-трик.

Анатолій Бузник: «У перерві я гравцям сказав: «Коли гратимете, як «безхребетні медузи», то «Прикарпаття» вивезе три очки», й вийшов із кімнати».
Ігор УМАНСЬКИЙ.
 
ФК ЛЬВІВ — ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ — 6:1 (2:0).
31 жовтня. 15.00. Добромиль. Стадіон «Лафорт Арена». 1225 глядачів.
Судді: О.Бондар (Хмельницький), В.Пилипенко (Фастів), Н.Рачинська (Київ).
Делегат ФФУ: М.Овчар (Калуш).
Львів: Мусієнко, Ковальчук, Романюк, Гальчук, Ільків, Кондратюк, Кобець (Сангаре, 85), Старенький (Мочуленко, 63), Танчик (Козак, 19), Чепурненко (Кікоть, 55), Шептицький (Крамар, 46). Запасні: Шевчук, Анеликов. Тренер: Олександр Рябоконь.
Калініно: Тукач, Зотов, Михайлюк, Круцкевич, Андреянов, Шибко, Никонов (Радевич, 46), Артеменко, Ворона (Ткаченко, 83), Дяченко, Рябцев (Шаповал, 46). Запасні: Юдін, Бинкин. Тренер: Іван Марущак.
Голи: Старенький (10), Гальчук (35), Кондратюк (60), Кобець (78), Козак (88), Романюк (90+2) — Шаповал (79).

Попередження: Шептицький (44), Кікоть (71) — Михайлюк (48), Никонов (75), Радевич (82).

Господарі доволі легко довели свою перевагу над гостями, тож вже на десятій хвилині повели в рахунку. Сергій Старенький, вдавшись у танок з оборонцями та воротарем, у результаті безперешкодно скерував м’яча в сітку воріт. Подвоївся рахунок після того, як Ковальчук подав, а капітан ФК «Львів» Гальчук майстерно головою перевів смугастого у ворота.

Перерва внесла корективи. До того ж, львів’яни знали результат матчу в Ужгороді, в якому Олександрія втратила очки. Тож за сприятливих обставин і кращої різниці м’ячів «Львів» міг очолити першолігові перегони. Тому необхідно було забивати, і якомога більше. І голи посипалися, немов з рогу достатку. Хоча й воротар Тукач виявився далеко не діркою.

На 60-й хвилині Кондратюк успішно виконав штрафний удар метрів із сімнадцяти, а Богдан Кобець, вдало зігравши на добиванні, ударом лівою ногою збільшив перевагу Львова до 4:0.

Однак господарі відразу ж і пропустили, що не входило в їхні плани. Шаповал, скориставшись одноразовим провалом львівської оборони, «розмочив» невтішний результат.

Надалі гра перемістилася на бік калінінців. Моменти виникали один за одним. Легкокрилий львівський півзахист серіями швидких перепасовок вивів на ударну позицію Михайла Козака, а той, у свою чергу, проявив свій голевий інстинкт.

Однак і цей результат ще не виводив господарів у лідери. Необхідно було забивати ще один гол. Бажаного досягли завдяки націленості на ворота оборонця Віталія Романюка, який увірвався в карний майданчик і, на великій швидкості обігравши суперників, спокійно вгатив шкіряну кулю влучно у ціль. 6:1 — рекордна перемога ФК «Львів».
Олександр ПАУК.
 
ТИТАН — АРСЕНАЛ — 2:1 (0:0).
31 жовтня. 16.00. Армянськ. Стадіон «Хімік». 1050 глядачів.
Судді: А.Лісаковський (Одеса), В.Папирович (Хмельницький), Я.Трихліб (Дніпропетровськ), І.Альохин (Симферополь).
Делегат ФФУ: В.Гайворонський (Донецьк).
Армянськ: Кошелєв, Світличний, Момотенко, Ішмаков (Довжик, 59), Волга (Климентовський, 74), Мартишов, Столярчук, Субочев, Яровенко (Радіонов, 63), Маслов (Кадимян, 85), Візенок (Шарко, 79). Тренер: Микола Федоренко.
Біла Церква: Суслов, Стоян, Лебединець, Малий, Гудзикевич, Гонщик (Бурлін, 72), Коваленко, Драголюк (Кривошеєв, 83), Кармаліта (Алексанов, 64), Піцур, Товкацький (Швець, 30, Гордієнко, 69). Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Візенок (57), Радіонов (82) — Гордієнко (88).

Попередження: Візенок (32), Радіонов (82), Климентовський (84) — Швець (33), Лебединець (66).

Перші п’ятнадцять хвилин пройшли в рівній боротьбі, й хоча м’ячем більше володіли господарі, до загроз воротам Суслова гра не доходила. Першим небезпечним моментом можна вважати удар зі штрафного Волги на 15-й хвилині. Із середини тайму позначилася ігрова перевага господарів. Гості відповідали контратаками, одну з яких на 33-й хвилині сильним ударом з кута штрафного завершував нападаючий «Арсеналу». На висоті виявився Кошелєв, який парирував удар. Загалом, перша половина гри не була багата на голеві моменти.

А от другий тайм був набагато цікавішим. Уже на 47-й хвилині гравець гостей втік один до воріт «Титану», і лише майстерність Кошелєва не дала змоги «Арсеналу» відкрити рахунок. Господарі відповіли кількома гострими атаками, але до завершального удару вони поки не доходили. І тільки на 57-й хвилині Візенок зумів створити диво-гол. Отримавши м’яч у штрафному суперника, Костянтин фінтами обійшов шістьох (!) оборонців і завдав точного удару в кут воріт — 1:0.

У кінці зустрічі Радіонов увірвався в штрафний, обіграв захисника і потужно пробив під поперечину — 2:0. А на 88-й хвилині відповісти голом зуміли й гості. Подачу з лівого флангу ударом головою завершив з кута воротарського Гордієнко — 2:1.

Микола МАЦАК.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

Газета «Український футбол»

 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего
Футбол | 19 апреля 2024, 19:52 3
Перес дал Лунину важный совет после игры с Ман Сити по поводу его будущего

Украинцу в ближайшее время нужно определиться с будущим

Комментарии 63
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
XAPbKI-SOSYT-XEP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил