Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1243
0

Сергій ПТАШНИК: «9 очок - це катастрофа!»

Головний тренер «Прикарпаття» вірить, що становище у команді покращиться

Сергій ПТАШНИК: «9 очок - це катастрофа!»
Сергей Пташник

Головний тренер «Прикарпаття» розповідає про справи свого клубу та про причини негараздів колись славетної та самобутньої команди з Івано-Франківська. З'ясовується, взимку все може змінитися на краще...

- Сергію Володимировичу, «Прикарпаття» вперше з 13-го туру залишило останнє місце турнірної таблиці. Чи здатна команда нині на більше?
—Здатна! За грою — так точно.

—А якщо конкретизувати вашу відповідь?
—Тяжко нині про щось говорити, бо команда недобрала багато очок там, де мала змогу їх здобути, а багато команд випередили нас у турнірній таблиці. Гадаю, що треную команду з потенціалом десятого місця. Але впродовж першого кола ми мали чимало проблем. Основна з них — пропущений підготовчий період. До всього, склад укомплектовувався вже під час чемпіонату, тому гравці, які приходили в колектив, були різної готовності. Радує те, що футболісти ці — хорошого рівня. Велика кількість травмованих гравців, які не можуть нині допомогти, — теж наслідок пропущених підготовчих зборів напередодні сезону.

—За величезних проблем у клубі три його перемоги можна вважати локальним успіхом?

—Беручи до уваги останні шість-сім турів, якщо ви слідкуєте за нашими результатами та відгуками про нашу гру, ці три перемоги — просто катастрофа для нас!

— На івано-франківський футбол чекає чергова важка зима?
—Якщо все вдало складеться, то навесні ми зможемо побачити зовсім іншу команду в усіх її аспектах.

— Тобто підгрунтя для таких сподівань уже є?
—Є. Дуже хочеться вірити, що всі наші сподівання реалізуються.

—Роман Покора, працюючи в «Енергетику», якось сказав, що задля економії робив довготривалі вихідні та відпускав футболістів по домівках, аби ті допомагали родинам по господарству. У «Прикарпаття» схожої ситуації впродовж першої частини першості не було?
—Кожен тренер діє відповідно до реакції свої підопічних. У нас такого не практикувалося, хоча я нічого поганого не бачу, аби люди допомагали родинам. Утім, хлопці у моїй команді спокійно працювали та чесно виконували свою роботу. Вони ж спортсмени, а не робітники, тому й виконували все, що від них вимагалося.

—Наступну гру ваші підопічні проведуть у Кіровограді. Це буде так званий «матч за шість очок»?

—Вважаю, саме цей матч є ключовим цього року. І наше основне завдання в грі проти  «Зірки»  —  не програти. Якщо ми візьмемо в Кіровограді бодай очко, гадаю, це стане значним кроком уперед у становленні нашої команди.

—До зимової перерви ви зіграєте також проти «Сталі» та «Закарпаття». Як оціните шанси команди на здобуття очок у цих поєдинках?
—Одверто кажучи, на нас чекають дуже складні зустрічі, але нам очки потрібні більше, аніж суперникам.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.