Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2335
1

Микола СИЧ: «Усі сенсації ще не відбулися»

Головний тренер львівської «Енергії» Микола СИЧ про ситуацію в чемпіонаті України з футзалу

Микола СИЧ: «Усі сенсації ще не відбулися»
Николай Сыч

Головний тренер львівської футзальної «Енергії» Микола Сич під час паузи у національному чемпіонаті розповів про останню перемогу своєї команди над «Таймом», а також про небажаних суперників у розіграші плей-офф.

- Миколо Анатолійовичу, нещодавно ваша команда перемогла у львівському дербі чинного чемпіона «Тайм». Це свідчить про те, що гегемонія «Тайму» останніх років минає?
- Навколо цього ходить дуже багато запитань. Ми не перші, хто в цьому сезоні обіграв «Тайм». Криза «Тайму», як кажуть «на лице». А в якому вона плані, мабуть, краще знають самі гравці «Тайму» та керівництво цієї команди. На цей матч ми налаштовувалися на перемогу. І моя команда вдало скористалася незадовільним станом, в якому зараз перебуває «Тайм». Але дербі є дербі і гра це показала.

- Як вважаєте, лідерство рівненського «Кардинала» та харківського «Локомотива» – закономірність?
- «Локомотив» вже третій сезон стабільно грає цим складом за винятком одиничних вливань. Також у них стабільний, досвідчений тренер. І те, що «Локомотив» стартові п’ять турів виграв – це мене не дивує. Хоча, це лише початок чемпіонату. Стосовно «Кардинала», то вони минулого сезону програвали буквально в один-два м’ячі, їм елементарно не вистачало досвідчених гравців і хорошого воротаря. Зараз так сталося, що команда переїхала в Рівне, у її склад влилися досвідчені гравці – Піддубний та Паршиков, а також досвідчений воротар Дєнюжкін. Саме на цьому підйомі «Кардинал» набрав гарної ходи. Окрім «Енергії», вони перемогли у решти матчах. Однак, наперед по цій схемі плей-офф, яка пропонується на цей чемпіонат ще зарано робити якісь висновки. Все буде вирішуватися у іграх до трьох перемог. Зараз же можуть бути результати різні. Ще поки не всі сенсації в чемпіонаті відбулися. Відтак, після такого вдалого старту від «Кардиналу» до нього тепер зовсім по-іншому будуть ставитися інші команди. А «Локо» підтверджує свій авторитет.

- До речі, Ви згадали про схему розіграшу матчів плей-офф. Що скажете?
- Ця схема, вважаю, дає шанс усім себе проявити. Якщо минулого сезону «Тайм» у першому колі зробив собі хороший очковий гандикап, а потім у «Шахтаря» проблеми почалися і чемпіон по суті вже був відомий. В цьому чемпіонаті все набагато цікавіше. Наперед ще рано казати, хто потрапить у вісімку команд, які змагатимуться у плей-офф. У цьому плані результати можуть бути непередбачувані.

- У зв’язку із цим «Енергія» більший акцент робить на плей-офф. Чи все-таки ставить завдання виграти і регулярний чемпіонат і плей-офф?
- Наше керівництво завжди ставить максимальні завдання перед командою. Дуже болючими для нас були поразки від «Урагана» та від «Шахтаря». У нас стабільне матеріальне становище, гарна, стабільна інфраструктура, тому перед командою стоїть лише одне завдання – перемагати у кожній грі, демонструючи змістовний футбол. Звичайно, що основне завдання – це плей-офф. Але до матчів раунду плей-офф ми повинні підійти в хорошій бойовій формі. Визначитися з основним складом, розібрати всі свої недоліки в грі, аби у плей-офф жодних випадковостей, які зараз у регулярному чемпіонаті не виникало.

- Які небажані та найнебезпечніші суперники для «Енергії» у плей-офф?
- Як для «Енергії», звичайно, спочатку не хотілося б потрапляти на донецький «Шахтар». Враховуючи передусім невдало статистику виступів «Енергії» останніх років проти цієї команди. Останніми матчі у нас проти «Шахтаря» одні поразки, нам ніяк не вдається зробити результат. Якщо спочатку нам у суперники потрапить «Шахтар» вважатиму це за невдалий жереб для нашої команди. А з рештою команд, ми грали і добивалися хорошого позитивного результату. А стосовно «Єнакієвця», то, звісно, якщо нам доведеться дві гри грати у них в Єнакієвому, нам це буде важкувато. А за Рівне я ще після нашої гри казав, коли ми у них виграли 3:2, що у своєму залі ця команда поп’є крові будь-якому супернику. Це вони неодноразово доводили, а окрім цього «Кардинал» зараз і у виїзних матчах демонструє хороший результат.

- А з чим пов’язано той факт, що «Шахтар» цього сезону, навіть не у найкращому своєму стані зумів перемогти «Енергію»? Можливо, із суддівським фактором?
- Стосовно цього матчу, вважаю, що суддівський фактор не мав ключового значення на цю гру. Адже судді гол не забивають. А щоб перемогти у матчі треба реалізовувати моменти і забивати голи. Наприклад, із «Таймом» ми забили три м’ячі і перемогли, а от «Шахтарю» не забили жодного і програли. У порівнянні з минулим сезоном, коли ми забивали і пропускали багато, то зараз у цьому сезоні ми мало забиваємо. «Урагану» ми забили один м’яч, «Шахтарю» взагалі жодного не забили, от тільки з «Таймом» «вистрілили», що називається. Тут причина більше лежить у площині психології. Як я не налаштовував хлопців на гру проти «Шахтаря», що їм не говорив, все марно. Ми не змогли переламати психологічний бар’єр. Хоча за цією грою я б не сказав, що нас переграв «Шахтар». Дві рівні команди, рівна кількість гольових моментів. Єдина різниця у реалізації моментів в тому матчі. А до суддів якихось претензій не слід пред’являти. Якщо б ми забили два-три м’ячі і нам їх судді не зарахували, це інше питання. А так ми не забили жодного м’яча. В «Енергії» зараз психологічний комплекс на «Шахтар», який, на жаль, вже не перший рік проявляється.

- У цьому сезоні в «Енергію» влився новачок Олександр Бондар. Ви задоволені його грою?
- Звичайно. Він мене приємно здивував. Він вже наполовину львів’янин, адже три роки пограв за «Енергію», два роки в «Таймі» і знову повернувся в «Енергію». Тому процес адаптації у нього пройшов дуже швиденько. А ті три м’ячі, які він забив у цьому чемпіонаті при нашій низькій реалізації моментів у цьому сезоні кажуть самі за себе. Він забив вирішальні виїзні голи у Рівному, коли ми перемогли – 3:2, забив вирішальний гол «Моноліту», коли ми 1:0 перемогли і забив своїй колишній команді «Тайму». Тому сама його статистика каже, що він прогресує. Він у нас починав з лави запасних на старті чемпіонату, поступово доводить своє право на місце у складі і голами і своєю грою.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК, газета «Ратуша»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AlikR
"Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК" - классный литературный псевдоним.