Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3371
4

Кубок Галичины-2010 остался у хозяев

В Ивано-Франковске завершился международный футзальный турнир + ФОТО + ВИДЕО

Кубок Галичины-2010 остался у хозяев

Матч «ТВД» проти «Балтікфлори» був цікавим з турнірної точки зору, адже від цієї гри залежали подальші варіанти розподілу команд у підсумковій турнірній таблиці. Першу появу на майданчику 46-річного Мирона Кіндія, котрий є ініціатором «Кубку Галичини», більшість вболівальників зустріли досить скептично.

Керманичі «Енергії» та «Урагану», що сиділи на трибунах поруч «підбадьорили» свого друга та колегу кількома словами. Очевидно, Мирон Романович це почув і, не довго роздумуючи, щосили лупанув ледь не з центра поля, і м'яч, зрикошетивши від голови захисника чехів, опинився у сітці воріт. «Балтікфлора» зуміла відповісти наприкінці тайму, коли Толстов зрівняв рахунок - 1:1.

По перерві команди продовжити шукати щастя поблизу воріт суперників, але з реалізацією створених моментів виникали проблеми. Лише на 33-й хвилині один з найактивніших гравців у складі віце-чемпіонів Чехії Гільєрме зумів пробити голкіпера ТВД. Одразу ж львів'яни пішли рятуватись з п'ятим польовим, і досить швидко встановили статус-кво. Кузь після прострілу з правого флангу замкнув дальню стійку - 2:2.

Нічия аж ніяк не влаштовувала підопічних Романа Ковальчика, які продовжували атакувати вп'ятьох, і це їм принесло успіх ще раз, коли Ткачук метрів з 12-и застав зненацька воротаря «Балтікфлори». Тепер вже чехи кинулись відігруватись, а Жоао Лейте виходив у якості літаючого голкіпера.

Кінцівка матчу виявилась дуже нервовою і пройшла в досить жорсткій і подекуди грубій боротьбі. До того ж у пасиві обох команд було по 5 фолів, однак «ТВД» не лише вистояв і не пропустив, а й забив на останніх секундах. Ткачук з Хавером удвох втекли у контратаку, і Юрій поставив фінальну крапку у грі - 4:2.

«ТВД» - «Балтікфлора» - 4:2 (1:1)
«ТВД»:
Колток - Хавер, Маржановський, Ткачук, Кузь - Денис-к, Шурак, Кордоба, Цимбаляк - Саківський, Засенко, Кіндій
«Балтікфлора»: Тьяго (Каліна) - Перейра, Крок, Гільєрме, Жоао Лейте - Кіліян, Пауліньо, Вальтер, Толстов
Арбітри: Дребужан (Мукачеве), Стрелецький (Суми)
Голи: Кіндій (10), Кузь (35), Ткачук (37), Хавер (40) - Толстов (19), Гільєрме (33)
Попередження: Гільєрме (23), Перейра (38)
Вилучення: Гільєрме (39, повторне попередження).


Результат передостаннього матчу «Кубку Галичини» вже гарантував львівському «ТВД» третє місце, а от хто стане переможцем турніру, вирішувало традиційно принципове «енергетичне» дербі. Якщо «Енергії» була потрібна тільки перемога, то «Ураган» могла влаштувати б і нічия. Завершальний поєдинок виявився достойним фіналу і, без сумніву, сподобався усім вболівальникам.

Напевне, ніхто і не міг передбачити такого голепаду. Спочатку Чепорнюк замкнув дальню стійку після передачі Валенка з правого флангу, однак на 15-й хвилині рахунок став нічийним. Романов прострілив зліва, а Павлюк, зігравши на випередження, зрізав м'яча у власні ворота. Вже незабаром Цвєлих точним дальнім ударом знову вивів «Ураган» вперед, але за 52 секунди до завершення першого тайму Струк завдяки індивідуальним діям вдруге зрівняв рахунок - 2:2.

Це був лише початок, оскільки після перерви глядачі побачили ще шість забитих м'ячів. На 24-й хвилині Шотурма був першим на добиванні після потужного пострілу від Сержао. Згодом «Енергію» пробачив Біро Жаде, та все ж бразильським легіонерам таки вдалось відзначитись дебютними голами за «Ураган». Перед цим Сімка «зняв павутину» з правої дев'ятки воріт Кардаша, пробивши несподівано для захисників з 12-и метрів - 4:2.

Львів'яни були змушені ва-банк, і за 8,36 до фінальної сирени Пєтрушин на своєму м'ячі виходив «літаючим голкіпером». Цей відрізок часу команди зіграли внічию. До честі «енергетиків» вони не знітились навіть після п'ятого пропущеного м'яча, коли Біро Жаде з-під захисника пробив у дальню дев'ятку.

За мить Рогачов чітко реалізував пенальті, однак вже за кілька секунд усі «ураганівці» у повному складі вітали Сержао з його дебютним голом. Бразилець пробив через весь майданчик і вразив порожні ворота «Енергії». Останнє слово у грі було за львів'янами, втім гол Тригубця великої радості їм не приніс. 6:4 - і «Кубок Галичини» знову залишається в Івано-Франківську, причому втретє поспіль. Принаймні до Х-го ювілейного турніру...

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Энергия» (Львов) – 6:4
«Ураган»:
Ципун - Павлюк, Валенко, Чепорнюк, Пылыпив-к - Киндратив, Симка, Ярый, Цвелих - Шотурма, Биро Жаде, Сержао, Ренатиньо
«Энергия»: Кардаш - Романов, Струк, Петрушин, А.Бондар - Федюк-к, Рогачев, Тригубець, Задорожный - Д.Иванов.
Голы: Чепорнюк (9), Цвелых (19), Шотурма (22), Симка (31), Биро Жаде (36), Сержао (37) – Павлюк (15, автогол), Струк (20), Рогачев (36, с пенальти), Тригубец (39)

Окрім перехідного «Кубку Галичини», Кубку переможців 2010 року та грошової премії у розмірі 2000 Євро, двоє «ураганівців» отримали ще й індивідуальні призи: Кирило Ципун став кращим воротарем турніру, а Валентин Цвєлих - кращим нападником.

Статуетка кращому захиснику дісталася Роману Кордобі з ТВД, «енергетик» Степан Струк з трьома голами став кращим бомбардиром, а загалом кращим гравцем «Кубку Галичини-2010» визнали португальця Жоао Лейте з чеської «Балтікфлори».















Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Мирослава БУРОГО 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sava31
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
futsal2002
77 Бразік ніякий...Любий ігрок Урагана краще грає...Пєтька Шотурма вот єто Бразік з Прикарпаття...
FAN-URAGAN
ПЕРЕМОГА!!!!!!!!!!! ВІТАЮ ВСІХ!!!!!
А також вітаю бразильців Біро Жаде та Сержао з першими забитими голами за "Ураган"!!!
parazityk
Ура-а-а-а! Кубка у нас))