Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
848
1

Олег КРАСНОПЕРОВ: «Сподіватимемося на Фортуну»

Захисник «Ворскли» вірить, що незабаром гра команди стабілізується

Олег КРАСНОПЕРОВ: «Сподіватимемося на Фортуну»
Олег Красноперов

Символічно, що і «Ворскла», і «Шахтар» перед очним протистоянням поступилися двом різним «Арсеналам». Тож центральна гра туру проходитиме між двома «скривдженими» командами. Головний же матч країни попереднього уїк-енду між «Динамо» та «Карпатами» теж відбувався на тлі тривалих та показових провалів. Тоді зустріч не виправдала сподівань...На запитання «УФ» відповідає один із провідних гравців «Ворскли».

- Кому буде важче налаштуватися на гру: полтавцям, які втратили нічию на останніх секундах, чи «гірникам»?

—На такі запитання, зазвичай, може відповісти лише гра. Гадаю, засмучені як ми, так і «гірники», але, думаю, не секрет ні для кого, що клас гравців «Шахтаря» вищий нашого, тому нам буде надзвичайно важко в Донецьку.

—«Шахтар» напередодні отримав у свої ворота 5 м'ячів од лондонського «Арсеналу». Це ще раз засвідчило, що захист донеччан — найслабкіша їхня ланка?
—Два, а то й три голи в Лондоні «гірники» пропустили зовсім не обов'язкові. Просто на рівні Ліги чемпіонів «Арсенал» цього не пробачив, а в Україні таке сходить донеччанам із рук. Загалом, не доводиться говорити про якісь проблемні місця в їхній команді, адже в них є надзвичайно сильний бразильський напад. Він, за бажання та якщо йому дати волю, може «розірвати» будь-який захист. Але й в обороні «гірників» грають непогані футболісти, переграти яких — далеко не найлегше завдання.

—Чи допоможе вам гра лондонців спланувати, як треба діяти проти «гірників»?

—Потрібно зіграти якомога щільніше з бразильцями, особливо — в центрі поля, й не дати їм розгулятися. Також треба нав'язати супернику боротьбу на кожному клаптикові поля. Тоді у нас з'явиться шанс. Сподіватимемося також і на Фортуну.

—Гру «Ворскли» після її поразки в попередньому турі місцеві журналісти на післяматчевій прес-конференції назвали абсолютно беззубою. Що ви думаєте з цього приводу?
- Я погоджуюся з Миколою Павловим, який сказав, що одним може подобатися наша гра, а іншим — ні. Особисто вважаю, що ми грали непогано та мали чимало нагод забити, але нам елементарно не пощастило.

—Після блискучих перемог «Ворскли» над «Металістом» та «Динамо» всі чекали продовження, але поступово і результати, і гра зіпсувалися... Чому?
—Це все — проблема психології. Ми теж сподівалися на кращий результат, а також на гру. Тому, можливо, й самі загнали себе в «яму», не виправдавши власних сподівань.

—Багато хто вважає, що гра полтавців у згаданих матчах — максимум для команди, тож на більше вона неспроможна. Що скажете з цього приводу?

—Вони дуже помиляються. Таке може сказати лише той, кому «Ворскла» просто не подобається як команда, ось і все. Хто вболіває за нас — вірить у команду. Уже нинішнього сезону нам до снаги зайняти місце в єврокубковій зоні, шанси поки що для цього в нас величезні. Нині не вистачає лише талану, адже нас жодна команда не змогла суттєво переграти.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 02:23 0
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zeliuda
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил