Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
|
25878
160

ДАНИЛОВ: «Динамо и Днепр могут быть исключены из УПЛ»

Президент УПЛ прокомментировал заявление по поводу срыва тендера по реализации единого пула

ДАНИЛОВ: «Динамо и Днепр могут быть исключены из УПЛ»

Президент ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ Віталій Данілов в інтерв’ю прес-службі прокоментував свою вчорашню заяву стосовно зриву тендеру з реалізації єдиного пакету телевізійних прав.

− Вчора була оприлюднена Ваша заява стосовно зриву тендеру з продажу телевізійних прав. Можете надати більш детальну інформацію з цього приводу?
− На жаль, тендер неможливо було провести через деструктивну позицію «Арсенала», «Динамо», «Дніпра» та «Кривбаса». Як відомо, рішення щодо проведення тендеру було прийняте на Загальних зборах чотирнадцятьма із шістнадцяти клубів (представник «Арсенала» утримався, представник «Кривбаса» був відсутній). Дирекції Прем’єр-ліги було доручено організувати процес підготовки тендеру. Крім того, рішенням Загальних зборів було створено Робочу групу з представників усіх, підкреслюю, клубів, яка збиралася двічі. Кожен з учасників мав можливість висловити свої пропозиції, і всі побажання були враховані. В цьому проекті позиція клубів була повністю захищена. Наприклад, якщо тендер за форс-мажорних обставин не відбудеться, права поверталися б клубам. Але, незважаючи на це, чотири клуби Прем’єр-ліги не виконали головної умови тендеру − не надали гарантійних листів про передачу своїх прав, тобто завадили формуванню єдиного пакету прав, який необхідно було винести на тендер. Зрозуміло, що за таких обставин проведення торгів стає неможливим. Хоча в Європі єдиний пул став нормою для абсолютної більшості футбольних ліг, включаючи такі як англійська, італійська, німецька, французька…

− Але ж фінансові умови для клубів, які не входять до офіційного пулу, кращі…
− …І ми зацікавлені, щоб всі клуби отримали б максимальний фінансовий зиск. Тому Загальні збори і вирішили провести відкритий тендер, результати якого були б вигідні всім без винятку клубам. І телеканал, який транслює домашні матчі клубів з так званого альтернативного пулу, міг вийти на відкритий тендер та виграти його.

− Які можливі наслідки?
− Згідно зі Статутом Прем’єр-ліги клуби повинні виконувати всі рішення Загальних зборів. У даному випадку мова йде про абсолютне ігнорування норм Статуту ПЛ. В результаті таких дій на клуби можуть бути накладені санкції аж до виключення зі складу Учасників Прем’єр-ліги. Сподіваюсь, що наступні Загальні збори адекватним чином оцінять вчинки клубів, які не виконали рішення вищого органу управління Прем’єр-ліги.

− Тобто за невходження до загального пулу Дисциплінарний комітет ПЛ продовжить штрафувати клуби чи навіть позбавлятиме їх турнірних очок?
− Дисциплінарний комітет штрафує клуби не за невходження до пулу, а за порушення Регламенту змагань, в якому прописані норми щодо рекламних щитів, дикторського тексту, післяматчевих прес-конференцій тощо. А питання щодо пулу належить до виняткової компетенції Загальних зборів. Що ж стосується штрафів, накладених Дисциплінарним комітетом, то клуби з альтернативного пулу порушують Регламент з самого початку Чемпіонату. До речі, вони опротестували у КДК ФФУ накладені Дисциплінарним комітетом санкції. І після затяжної паузи Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ розглянув їхні претензії. Але з незрозумілих причин КДК й досі  не надіслав до Прем’єр-ліги своє рішення, хоча повинен був це зробити майже місяць тому. При цьому ми двічі зверталися до голови КДК з відповідним клопотанням, мотивуючи це тим, що минули всі обумовлені Дисциплінарними правилами ФФУ терміни. Але ані рішення, ані відповіді від голови КДК отримано не було. У вівторок я був вимушений особисто звернутися з листом з цього приводу вже до президента ФФУ Суркіса. Знову ж таки − жодної реакції.

− Суркіс неодноразово заявляв, що не має впливу на Контрольно-дисциплінарний та Апеляційний комітети федерації…
− Голова КДК є чинним делегатом ФФУ і отримує за кожен проведений матч гонорар. Чим більше матчів, тим більше гонорарів. А кількість призначень на матчі залежить від Комітету делегатів ФФУ, який повністю підпорядкований президенту ФФУ. Тому чи є залежним голова КДК від Суркіса кожен може визначити сам.

− Таким чином, Ви можете впливати на Дисциплінарний комітет ПЛ? Адже у ньому працюють Ваші підлеглі…
− Не зовсім вірно. До складу Дисциплінарного комітету входить лише один працівник Прем’єр-ліги − виконавчий директор Максим Бондарев. Інші члени комітету є співробітниками кожного з клубів ліги. Невже ви гадаєте, що я можу на них впливати?!

− І останнє питання, але вже з іншої теми. У вівторок Апеляційний комітет ФФУ прийняв рішення стосовно матчу «Металіст» - «Карпати» дворічної давнини. Яка Ваша думка з цього приводу?
− Як на мене, рішення Апеляційного комітету було достатньо прогнозованим і фактично співпало з висновками КДК. Враховуючи ситуацію з футбольним правосуддям в Україні, інакше і бути не могло − спрацювала славнозвісна вертикаль влади в ФФУ. Ні «Металіст», ні «Карпати» не згодні з вердиктом КДК та АК і, на мій погляд, небезпідставно. Отже, остаточне рішення, переконаний, залишиться за Спортивним арбітражним судом у Лозанні.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 159
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
adalubomir
Как мне видится, что команды, не поддерживают тендер из-за Данилова. Они ему не доверяют. Что касается исключения несогласных, то и Днепр,и Динамо и др... с удовольствием примут в ПЛ России. Кто от этого выиграет? Итак класс украинского футбола, к сожалению, ниже европейского, т.к в нем слабая конкуренция. Так еще надо ПЛ свои порядки лоббировать.
Darkside_FCDD
CTa6uJIu3aTop — 23.10.2010 00:56
Cлушай, у нас с тобой совсем мнения разные. По этому предлагаю дальше это не мусолить....Пускай каждый остаётся при своём мнении
CTa6uJIu3aTop
Darkside_FCDD — 22.10.2010 17:45

CTa6uJIu3aTop — 22.10.2010 17:33
Ну во первых...Они свои деньги умножают в разы за счёт футбола. Тоже мне благотварительность нашол...
=================================================
??????????
Вот это новость ))) Я наверное что то упустил...
С каких это пор содержать футбольный клуб в Украине стало прибыльным делом???
Повеселил ничего не скажешь)))
А во вторых....Ты что совсем тупой? Где я писал мой футбол? Общий (Наш)...Если ты не считаешь вкладом то, что я покупаю абонимент, трачу финансы на клубную символику и одежду (купленую в магазине фк днепр) то я могу тебя смело назвать одноклеточным. Ты наверное углём питаешься, если несёшь такую чушь!
=============================
Оскорбления не к лицу образованному человеку... ну если конечно он получил хотя бы начальное образование))
Теперь по сути... ты реально считаешь что тот же Коломойский заработал на том что ты купил абонемент?? наивный)) Покупая абонемент и символику ты покупаешь удовольствие получаемое от просмотра матча... и что бы ты продолжал получать это удовольствие - кто то доплачивает разницу за тебя... и эти кто то Коломойский. Ахметов, Суркис, Ярославский и др.
nikolauss
аааа... не получится у вас данилич
здохните доброжилатели хренови....
Darkside_FCDD
conquistador — 22.10.2010 18:11
хорошо пошутил +пяццот
conquistador
dima.c85 — 22.10.2010 16:30
давно пора выгнать ментов и пердов !!! ато а..уели совсем.
......................................................
Здохни, списаний...
Darkside_FCDD
CTa6uJIu3aTop — 22.10.2010 17:33
Ну во первых...Они свои деньги умножают в разы за счёт футбола. Тоже мне благотварительность нашол...
А во вторых....Ты что совсем тупой? Где я писал мой футбол? Общий (Наш)...Если ты не считаешь вкладом то, что я покупаю абонимент, трачу финансы на клубную символику и одежду (купленую в магазине фк днепр) то я могу тебя смело назвать одноклеточным. Ты наверное углём питаешься, если несёшь такую чушь!
CTa6uJIu3aTop
Darkside_FCDD — 22.10.2010 12:21

Знаете мужики....когда вспоминаешь каким ублюдкам пренадлежит наш футбол, то тошно становиться....(Ахметов, Суркис, Коломойский, Ярославский и т.д)...Вы заметили что украинцев нет....страшно за наш футбол...
========================================
А по моему они все Украинцы...??? Что тебя пугает?? То что люди умеющие зарабатывать деньги дают тебе зрелище, заметь, за свои деньги?? И выражение "страшно за наш футбол" меня несколько настораживает... с чего бы ему быть твоим?? Ты в него деньги вкладываешь?? Или безвозмездно всю жизнь его строил??
Darkside_FCDD
dima.c85 — 22.10.2010 16:30
Ты чё бычьего белка оппилась? Твой мозг фикция!
dima.c85
давно пора выгнать ментов и пердов !!! ато а..уели совсем.
SteelHeart87
Данилов, а не соснуть бы тебе х*йца?
zeliuda
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
familyos — 22.10.2010 15:26
==ахахахахах))а до тебя убогого разве разговоры доходят? тебе ж татары жить мешают. ты ж не доедаешь у нас.небось и бомжуешь на улицах днепра
Тебя так задевает?Горячая татарская кровь кипит?
Darkside_FCDD
familyos — 22.10.2010 15:26
Таки ты лох. Мудилa татарская. Пей жжолч бомжара....
Я в отличии от тебя езжу на машине, да ещё и байк стоит в гараже. А ты педик на трамвае всю жизнь кататься будешь и лизать очко кондуктору, чтоб оплатить проезд! Набей у себя на жопе слово ЛОХ
familyos
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kacavelli
Den.Dnepr — 22.10.2010 15:01
Ему не разрешают верить или не верить, он делает и говорит только то, что хозяин прикажет. И мозгов по всей видимости у Данилова нет, здравомыслящий человек никогда бы не сделал такого заявления.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Darkside_FCDD — 22.10.2010 13:42
===Тебе нравится, что нашим бизнесом и футболом правят жиды и татарва? Где гордость за свою нацию?
А есть альтернатива?
Пы.Сы.Твоим клубом управляет жид,так может ты за него болеть перестанешь?Нет.Поэтому приходится принимать то,что есть.
Den.Dnepr
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
toli0808
Kak pischut bolely Dnepra i Dinamo o reschenii KDK FFU. Tak i napescu.
Sprawedliwoe reschenie. Zaslughili!
supernatural75
Пенисов все хапнуть хочет.