Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1354
0

Богдан ШУСТ: «У Карпат характер не слабший севільського»

Екс-голкіпер львів’ян радить своїм друзям зіграти цього разу у прагматичний, а не видовищний футбол

Богдан ШУСТ: «У Карпат характер не слабший севільського»
Богдан Шуст

Як і в доброму театрі з цікавою п’єсою, талановитими режисером і виконавцями, у четвер, 21 жовтня, о 20 годині, на львівському стадіоні «Україна» буде аншлаг. Уболівальників чекає феєрична футбольна вистава, в якій головні ролі гратимуть львівські леви і тореадори іспанського футболу. За поєдинком «Карпат» і «Севільї» з особливою цікавістю стежитиме екс-львів’янин, голкіпер луганської «Зорі» Богдан Шуст.

У березні 2007 року у складі донецького «Шахтаря» йому довелося протистояти теперішньому суперникові «зелено-білих». Той матч називали драмою драм. Зігравши на полі суперника унічию 2:2, «гірники» все ж не зуміли добитися успішного результату вдома. «Помаранчево-чорні» вели у рахунку 2:1, проте на останніх секундах пропустили гол (кажуть, «накаркав» телекоментатор В’ячеслав Шарафутдінов, який ще до фінального свистка переможно кричав у мікрофон: «Шахтар» уже в чвертьфіналі Кубка УЄФА!). Рятівний для «Севільї» гол забив… голкіпер гостей Андрес Палоп. Під час виконання останнього кутового біля воріт господарів він покинув власну «рамку», побіг уперед і, ніким не прикритий, ударом головою «замкнув» подачу. Ошелешені таким розвитком подій, донеччани не знайшли сил переламати хід поєдинку у додатковий час. Більше того, на 115-й хвилині пропустили самі. Про Богдана Шуста преса тоді писала так: «Севілья» зіграла значно потужніше в атаці, і велика заслуга Шуста та захисників у тому, що рахунок не став непристойним ще у першому таймі...».

З безпосереднім учасником того «інфарктного» матчу розмовляє кореспондент «Високого Замку ».

- Богдане, які враження від іспанської команди збереглися у тебе?
- Якщо чесно, ту гру із «Севільєю» я вже… забув. Пригадую лише, що після завершення матчу нам тяжко було знайти слова виправдання. Навіть говорити у ті хвилини було тяжко. Проте, як кажуть, нема так зле, щоб на добре не вийшло. Після поразки тренерський штаб зробив правильні висновки, і через два роки ми добилися своєї мети, вигравши Кубок УЄФА.
«Севілья» - команда високого європейського рівня. Знаю: незважаючи на компліменти, які роздають їй фахівці, уболівальники «Карпат» вимагатимуть від своїх улюбленців декласувати суперника. Вони захочуть отримати задоволення і від результату, і від самої гри. Вимагаючи цього, треба пам’ятати, що між цими клубами є певна різниця. У «Севільї» набагато вищий міжнародний досвід, кращі індивідуальні якості футболістів...
І все ж я б не скидав «Карпати» з рахунку. Львів’яни досягли великого прогресу за останні роки. З великим нетерпінням чекаю цієї гри. На жаль, через підготовку до суботнього матчу «Зорі» не зможу особисто бути присутнім на львівському стадіоні, щоб знову побачити своїх друзів із «Карпат» і свого колишнього «кривдника» в особі «Севільї»…

- «Севілья»-2007 сильніша від «Севільї» зразка 2010 року?
- Тяжко сказати. І тоді, і тепер вона показує дуже якісний футбол. Ріст «Карпат» зауважити легше – три роки тому в українському чемпіонаті вони були нижче середнячків, а нині – серед лідерів.

- Як, по-твоєму, розвиватимуться події на полі?
- «Карпати» «гнатиме» уперед багатотисячна аудиторія, і це неабияк допомагатиме нашим футболістам, додаватиме їм емоційних сил. Гравці літатимуть на полі як на крилах, зроблять усе, щоб віддячити за таку підтримку. Навіть якщо «Карпати» поступляться іспанцям, це ще не означатиме, що вони погано виконували свої обов’язки, тож не треба буде дорікати їм за можливу поразку.

- Кажуть про сильний характер «Севільї»…
- У «Карпат» він не слабший. Так, іспанці доволі технічні, грають у швидкий, видовищний, зрілий футбол, який подобається глядачам. «Карпати» на шляху до цих футбольних стандартів - попри те, що клуб не може робити багатомільйонні витрати на придбання високоякісних виконавців, якими володіє та ж «Севілья». «Карпати» намагаються виховати майстрів з молодих доморощених гравців, і, хоча не такими швидкими темпами, але йдуть до своєї мети.

- Українським командам тяжко конкурувати з тими, хто сповідує «південний» футбол…
- Якщо іспанців взяти під щільну опіку, грати з ними можна. Нема такої команди, яка б не програвала. Яскраве свідчення – недільна поразка «Севільї» у чемпіонаті Іспанії від «Спортинга», який балансував у зоні вильоту. Тож не буду вважати сенсацією, якщо у четвер «Карпати» виграють...

- Як, на твою думку, «Карпатам» варто було би побудувати гру цього разу? Запертися у штрафному майданчику, грати на відбій і будь-якою ціною здобути бодай очко - чи, навпаки, показати притаманний їм видовищний футбол з ризиком піти у роздягальню без очок?
- Треба враховувати всі нюанси. Трапляється, що у чемпіонаті команда перебуває за крок від медалей, залишилося дві гри, будь-що потрібен результат – ось тоді гравці можуть пожертвувати відкритим футболом і зіграти лише на результат. І вболівальник, який чекає цих медалей, пробачить своїм улюбленцям безбарвну гру. Маємо схожу ситуацію. Для «Карпат» поєдинок із «Севільєю» - принципова гра. Після серії поразок, які переслідували львів’ян в останній час, їм не завадило б зіграти на результат…

Іван ФАРІОН

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 08:01 1
Куртуа прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля «Реал» Мадрид обыграл «Барселону» со счетом 3:2

Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить
Футбол | 24 апреля 2024, 07:31 2
Игрок Реала заявил, что гол Барселоны в ворота Лунина должны были отменить

Тони Кроос считает, что Андреас Кристенсен придерживал его во время забитого мяча

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.