Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2036
0

Криворізький Гірник сильніший, ніж комсомольський

Огляд матчів 13-го туру другої ліги у групі Б

Криворізький Гірник сильніший, ніж комсомольський

ДНІПРО-2 - ПОЛТАВА - 1:0 (1:0).
17 жовтня. 12.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 100 глядачів.
Судді: Д.Корабльов (Керч), В.Висоцький (Запоріжжя), П.Чижевський (Київ).
Делегат ФФУ: І.Домченко (Київ).
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Катана, Г.Пасич (Блінов, 90+1), Авдєєнко (Перебора, 83), Волков (Киницький, 70), Панасенко (Угнич, 72), Марадуда (Є.Пасич, 60).
Тренер: Віктор Кузнецов.
Полтава: Скрипник, Новицький, Ємельянов, Ятленко (Зеленевич, 55), Кундель, Марченко, Батусов (Кобзєв, 52), Фатій, Харченко, Безсалов, Бичков.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Гол: Панасенко (16).
На 63-й хвилині Харченко не реалізував пенальті (воротар).
Попередження: Угнич (74), Катана (78), Махарадзе (81).

Обидві команди активно розпочали гру. Вже на третій хвилині «Дніпру-2» вдалося створити першу небезпеку поблизу воріт суперника. Однак до гола вона не призвела. У відповідь гості організували вихід сам на сам, проте блискуче зіграв голкіпер дніпропетровців Юрчук.

Надалі команди продовжували активно обмінюватись атаками. Так, у проміжку між десятою та п'ятнадцятою хвилинами гості провели кілька небезпечних атак, проте дніпропетровці гідно впоралися з ними. А на 16-й хвилині «Дніпро-2» повів у рахунку. Після того, як м'яч було введено з ауту, гості спробували вибити його подалі від воріт, однак плямистий потрапив до ніг Панасенка, який потужно пробив метрів з 25, і вже за мить м'яч опинився в сітці.

Пропустивши гол, «Полтава» активізувалася. На 19-й хвилині після помилки оборони «Дніпра-2» гості мали шанс зрівняти рахунок. Це впритул бив Батусов, але дніпрян знову виручив Юрчук. А згодом господарі відповіли своєю атакою і вже воротар полтавської команди зіграв «на відмінно».

Надалі темп гри трохи спав. Про ворота команди згадали лише наприкінці тайму. Спочатку могли відзначитись дніпропетровці, коли після флангового проходу Забули і передачі Геннадія Пасича комбінацію завершав Волков, але м'яч пролетів над поперечиною. А на 42-й хвилині вже гості отримали шанс відзначитись, однак «Дніпро-2» від гола врятувала стійка!

Після відпочинку домінували на полі гості. Були моменти у Батусова, Зеленевича і Харченка, однак, здорово у рамці грав Юрчук. Кульмінація у матчі мала стати на 63-й хвилині, коли Пінчук збив у штрафному майданчику Кобзєва, і арбітр без вагань призначив пенальті. До м'яча підійшов Харченко, і пробив по центру воріт. Юрчук стояв на цьому місці до кінця й тому спокійно забрав плямистого у руки. У час, що залишався до закінчення матчу, обидві команди намагалися домінувати на полі. Але небезпечних моментів біля воріт обох команд не сталося.

ГІРНИК-СПОРТ - ГІРНИК - 0:4 (0:2).
16 жовтня. 15.00. Комсомольськ. СК «Юність». 300 глядачів.
Судді: Д.Козорезов (Сергіївка Одеської обл.), О.Павлинов (Одеса), О.Холодинський (Лозова, Харківської обл.).
Делегат ФФУ: Л.Куб'як (Київська область).
Комсомольськ: Чорнобай, Слива, Ткаченко, Голядинець, Зубко (Кондратюк, 38), Ярошенко (Папірович, 62), Грохотський (Д.Мазур, 77), Малюк (Таргоній, 58), Казмирчук, Ємельянов, Курта (Бахметьєв, 12).
Тренер: Сергій Мурадян.
Кривий Ріг: Гурин (Бичко), Григорик (Христусь, 83), Павлов, Кучеренко, Голуб, Гвоздєвич, Ілюхін (Мукан, 79), Сичов (Вершинін, 64), Бука (Большунов, 70), Коломієць (Кривошей, 75), Пашковський (Щербаков, 81).
Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Кучеренко (13, з пен.), Бука (45+1), Пашковський (73), Гвоздєвич (86).
Попередження: Бахметьєв (68).
Вилучення: Чорнобай (11, фол останньої надії).

Остання домашня зустріч цього сезону і перша гра другого кола першості завершилася надто невдало для комсомольчан. Утім, зустріч вийшла радше програшною для «Гірника-Спорт», аніж переможною для «Гірника».

На початку матчу жвавістю відзначалися обидві команди. Якщо в одних зривалася атака, то виникали контратаки у інших. Одна з таких контратак дозволила вирватися сам на сам з воротарем нападнику гостей. Сергій Чорнобай, який кинувся в ноги криворіжцю, на думку арбітра, порушив правила, тож на 11- й хвилині був вилучений з поля. Відповідно м'яч було поставлено на одинадцятиметрову позначку. Гості не змарнували свого шансу і відкрили рахунок — 0:1.

Граючи в меншості, господарі не розгубилися, навіть посилили натиск на ворота суперника. Щоправда, безрезультатно. Важко пояснити те, що відбувалося, але досвідчений Євген Слива примудрився передати пас в ноги криворіжцям, які миттю опинилися біля воріт господарів поля. Така ж помилка іншого захисника — і рахунок став 0:2.

Ще один гол у другому таймі «награв» гостям Володимир Ткаченко, скинувши м'яч головою у свій штрафний майданчик на вихід форварду «Гірника», — 0:3. Четвертий гол у ворота господарів так само можна назвати курйозним. Звичайно ж, суперник комсомольчан не простий, але ж явно не хапає зірок з неба. А тому важко пояснити те, що відбувалося того дня на полі. Частковим виправданням господарям поля може служити вилучення їхнього гравця і відтак гра в меншості. Судячи з побаченого, радше за все, у весняній частині сезону вболівальники «Гірника-Спорт» не побачать багатьох прізвищ у списках команди.

МЄТАЛУРГ-2 - ОЛІМПІК -0:2 (0:2).
16 жовтня. 13.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 100 глядачів.
Судді: І.Жосан, З.Курбанов (обидва — Херсон), А.Семенов (Дніпропетровськ).
Делегат ФФУ: І.Карпенко (Кривий Ріг).
Запоріжжя: Шевченко, Зінченко, Дзядевич, Грищук, Бондаренко (Кучук, 78), Кравець (Юсов, 46), Ульянов, Невмивака (Осадчий, 22), Коньков, Тимофєєв (Охріменко, 60), Галинський (Мелконян, 70).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Донецьк: Лукач, Змієвський, Чех, Ливицький (Коншин, 87), Драченко (Ходуля, 89), Піднебенний (Тарнов, 73), Санжар, Валяєв (Лебідь, 77), Головченко (Богданов, 80), Ареф'єв (Уланов, 89), Шаврин.
Тренер: ігор Петров.
Голи: Шаврин (27, з пен.), Ареф'єв (36).
Попередження: Невмивака (12) — Санжар (15), Піднебенний (68).

Гості відкрили рахунок у матчі, як стверджує прес-служба запорізького клубу, після вкрай суперечливого пенальті: Дмитро Ульянов, може, й порушив правила, але зробив це явно за межами штрафного майданчика. Проте арбітр і його асистент на лінії у своєму рішенні виявилися одностайні, і найкращий бомбардир «Олімпіка» Вадим Шаврин упевнено реалізував 11-метровий. Другий гол, як інформує прес-служба запорізького клубу, запоріжці пропустили, коли не змогли винести м'яч зі свого штрафного майданчика, чим скористався Віктор Ареф'єв, який подвоїв перевагу донеччан.

ШАХТАР - ОЛКОМ - 0:1 (0:1).
16 жовтня. 15.00. Свердловськ. Стадіон імені М.Горюшкіна. 1800 глядачів.
Судді: О.Драчов (Київська область), В.Куцев (Київ), О.Целовальник (Донецьк).
Делегат ФФУ: О.Смиченко (Кіровоград).
Свердловськ: Старцев, Штанченко, Сірий (Минка, 89), Сичов, Семенов, Коновалов, Кошелєв, Цабріа, Піцик (Морев, 65), Пономар (Реуцький, 75), Сомов (Ольхович, 72).
Тренер: Валерій Бермудес.
Мелітополь: Марканич, Яковенко, Язвовський, Манаков, Кир'янов, Тарануха, Косяк, Жадан (Мягков, 88), Бугайов, Ан.Галушкін, Холодков.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Гол: Язвовський (30).
Попередження: Пономар (38), Цабріа (44) — Жадан (44), Кир'янов (90+1).

ШАХТАР-3 - ІЛЛІЧІВЄЦЬ-2 - 6:0 (1:0).
16 жовтня. 13.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 100 глядачів.
Судді: В.Новохатній (Київ), А. Лібстер (Луганськ), Д.Попельницький (Кіровоград).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Донецьк: Крюков, Дяків (Сартина, 60), Малишев, Імереков, Голиков, Заїка, Караваєв (Багдасаров, 85), Причиненко (Русанов, 80), Нехтій (Вакуленко, 78), Кисіль (Кулач, 60), Ямполь (Стебловський, 80).
Тренер: Олександр Фундерат.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Доценко (Канонік, 73), Цюпа, Петрович, Сикульський (Передрій, 58), Швець, Казноха (Буравльов, 60, Музика, 69, Задоя, 90), Ковальов, Омельченко (Гревцов, 54), Гунченко.
Тренер: Сергій Керман.
Голи: Нехтій (25), Караваєв (67), Кулач (79, 84, 90+1), Швець (75, у свої ворота).
Попередження: Голиков (39), Причиненко (56), Кулач (81) — Ковальов (26).

Лише у першому таймі у підопічних Олександра Фундерата вийшла невиразна гра і, як результат, лише один м'яч у ворота суперника.

А ось після перерви «Шахтар-3» діяв зовсім інакше. Як зауважує прес-служба донецького клубу, на це могла вплинути розмова тренерського штабу в роздягальні, оскільки починаючи із 67-ї хвилини «гірники» відправили до воріт маріупольців відразу п'ять м'ячів. Прикметно, що чотири забили Олександр Караваєв і Владислав Кулач, які тільки-но повернулися з табору юнацької збірної України. Останній вийшов на заміну і оформив хет-трик.

СТАЛЬ - КРЕМІНЬ - 0:1 (0:0).
16 жовтня. 14.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 2000 глядачів.
Судді: І.Пасхал (Херсон), А.Білокур (Курахове), А.Головков (Сєверодонецьк).
Делегат ФФУ: Д.Романов (Дніпропетровськ).
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький (Шутов, 52), Ломко, Передистий, Суспіцин (Малиночка, 66; Васильєв, 84), Волошин, Скарлош (Апришко, 46), Гаранян, Савченко.
Тренер: Віктор Маслов.
Кременчук:
Олейник, Проненко (Волошин, 71), Дичко, Нікітін (Борш, 33), Шаповал, Степанчук, Чорномор, Тининик, Сутула (Лещенко, 59, Тимченко, 87), Собко (Отришко, 90+3), Вовченко (Місяйло, 46).
Тренер: Юрій Чумак.
Гол: Степанчук (88, з пенальті).
Попередження: Передистий (4), Обревко (41), Ломко (63) — Дичко (10), Нікітін (23), Шаповал (90+1).
Вилучення: Обревко (90+3, друге попередження).

«Сталь» у завершальному домашньому матчі року приймала команду, ігри з якою останнім часом їй даються непросто. Не стала винятком і нова зустріч суперників — за значної ігрової переваги «Сталі» й силі-силенній нереалізованих моментів дніпродзержинська команда поступилася через пропущений гол наприкінці поєдинку.

Початок матчу пройшов на половині поля «Кременя» — дніпродзержинці чітко позначили свою перевагу і почали створювати моменти. На 8-й хвилині «Сталь» забила, але судді зафіксували дуже спірний офсайд у Андрія Скарлоша. Перед цим у штрафному «Кременя» було порушено правила проти Павла Лешка, проте пенальті у ворота гостей призначено не було.

Аж до завершення першого тайму «сталевари» методично розхитували оборонні порядки «Кременя», гравці якого дбали винятково про оборону власних воріт. У такому ж ключі пробігав і другий тайм. Реальну нагоду забити двічі поспіль спочатку не використав Дмитро Суспіцин, потім небезпечно пробивав здалеку Дмитро Волошин, були голеві моменти і у інших футболістів «Сталі».

На жаль, одними з головних дійових осіб на полі були судді на чолі з арбітром матчу І.Пасхалом із Херсона. Неодноразово впродовж зустрічі їхні рішення були на користь «Кременя», за що їх щоразу обсвистували місцеві уболівальники. Кілька неправильно зафіксованих положень «поза грою», непризначені кутові, аути у бік «Кременя», постійні свистки у бік «Сталі» — ось неповний перелік суддівських рішень. Плюс непризначений пенальті в першому таймі, а також непобачений фол у штрафному «Кременя» в другому таймі в епізоді, коли за п'ятнадцять хвилин до кінця матчу неподалік лінії воротарської гостей недозволеним прийомом був атакований нападаючий «Сталі» Сергій Савченко.

Найобразливіше те, що за кілька хвилин до завершення зустрічі чи не єдина атака «Кременя» привела до того, що один із захисників «Сталі» порушив правила у своєму штрафному майданчику. На те, щоб відігратися, часу в господарів було небагато. Найреальнішу нагоду прогавив Дмитро Волошин, який в компенсований час другого тайму із стандартного положення, призначеного в 20 метрах від воріт «Кременя», поцілив м'яча вище воріт.


Олександр ПЕТРОВ, Руслан КОХНО, Ганна ГУМЕННА, Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.