Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2513
1

Нагорі стає спекотніше

Огляд матчів 13-го туру другої ліги у групі А

Нагорі стає спекотніше

БАСТІОН - ЕНЕРГІЯ - 1:0 (1:0).
16 жовтня. 15.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 1200 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), С.Шлончак (Черкаси), А.Ісаєв (Запоріжжя).
Делегат ФФУ: В.Кашура (Чернівці).
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Шерємет, Д.Кузнецов, І.Пащенко, Лілик, Тараров, Гавенко (Волчков, 90), Поляхов (Барба, 65), Комягін (Лужанський, 90+1), Нечипорук. Запасні: Колядкж, Гайдаржи, Чахотін, Вол.Рудий.
Тренер: Олександр Краснянський.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Кирик (Бічевой, 46), Швей, Гурін (Турський, 78), Батраченко, Ленський, Михайлов (Риженко, 56), Цой (Дмитровський, 88), Білоусов, Фальковський (Філіппов, 81). Запасний: Касперович.
Тренер: Сергій Шевцов.
Гол: Поляхов (28).
Попередження: Шерємет (52), Д. Кузнецов (75), Павлов, (79) — Батраченко (34).

Гра в першому таймі проходила за незначної переваги «Бастіону». Проте голеві моменти виникали вкрай рідко. У середині тайму після серії невдалих прострілів і навісів в штрафний майданчик «Енергії» гравцеві «Бастіону» вдалося таки пробити захист гостей. Гостям зрівняти рахунок мало не допоміг воротар «Бастіону» Череднюк, який вирішив у своїх володіннях обіграти двох гравців «Енергії». На щастя для «Бастіону», все обійшлося без курйозів.

Другий тайм гравці «Бастіону» почали грати від оборони. Витримавши натиск суперника, в середині другого тайму іллічівці знов почали комбінувати в атаці. Могли відзначитися Поляхов і Тараров. Але їхнім ударам бракувало сили, тому воротар «Енергії» без проблем ловив ці м'ячі. Гості чомусь занервували й почали часто невиправдано помилятися біля свого штрафного. Але забити другий гол у цьому матчі після їхніх помилок гравці «Бастіону» не змогли.

До речі, ця перемога стала хорошим подарунком на честь невеликого ювілею «Бастіону» — клубу виповнилося 5 років!

МФК МИКОЛАЇВ - ДЕСНА - 1:3 (1:1).
16 жовтня. 15.00. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 2800 глядачів.
Судді: А.Папірович (Хмельницький), О.Шост (Луганськ), В.Матяш (Донецьк).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Миколаїв: Карпов, Бербат, Гончаренко, Войцеховський, Родевич, Яворський (Куцяба, 46), Головко (Іванов, 46), Гостєв (Білоус, 65), Бездольний, Маткевич (Богач, 73), Білий. Запасні: Чоларія, Скороход, Чаус.
Начальник команди: Руслан Забранський.
Чернігів: Бітів, Панчук, Гетьман, Варга (Донець, 46), Олійник, Таран, Рева (Алаєв, 64), Волков (Булкін, 90+1), Кожем'яченко (Проценко, 79), Велфєв, Гулордава. Запасні: Литвин, Блавацький, Орехов.
Тренер: Олексій Скала.
Голи: Родевич (42) — Кожем'яченко (6), Гулордава (52), Гончаренко (68, у свої ворота).
Попередження: Бербат (72) — Кожем'яченко (64), Панчук (81).

Перша ж небезпечна атака гостей вийшла результативною. Таран прострілив у штрафний майданчик, а Кожем'яченко з близької відстані переправив м'яч у сітку. Господарі поля відповіли промахом Бербата з дальньої відстані. На 15-й хвилині рахунок міг стати рівним — Бітів відбив удар Родевича на Бездольного, який з кількох метрів не влучив у «рамку». Потім двічі по воротах Карпова бив Таран: у першому випадку м'яч пролетів над поперечиною, у другому — бездоганно зіграв миколаївський голкіпер.

Тривожно стало, коли Олійник зі штрафного влучив у поперечину. Проте вийшло все навпаки. Наприкінці тайму Гостєв подав кутовий, Бездольний на дальній стійці скинув м'яч Родевичу, і найкращий бомбардир МФК «Миколаїв» головою забив свій п'ятий гол у чемпіонаті.

Другий тайм почався з далекого і неточного удару Родевича, потім Маткевич зі штрафного перевірив на міцність «стінку». Відповідь «Десни» стала голевою. Карпов не втримав м'яч у руках, і Гулордава вгатив його у ворота. Відновити рівновагу хотів Білий, але його удару з двадцяти метрів забракло точності. Незабаром «Десна» могла забити ще гол, але Кожем'яченко опинившись сам на сам з Карповим, не влучив по м'ячу. У схожій ситуації опинився й Бездольний, проте Бітів випередив форварда.

На 68-й хвилині Панчук завдав удару, і м'яч рикошетом від Гончаренка залетів у ворота. Грати залишалося половину тайму, але гравці МФК «Миколаїв», мабуть, і самі не вірили, що зуміють врятувати матч. Заслужена перемога «Десни».

ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 – ДИНАМО - 2:0 (2:0).
15 жовтня. 16.00. Одеса. Стадіон НТБ «Чорноморець». 100 глядачів.
Судді: Р.Калита, А.Єремєєв (Миколаїв), С.Приступа (Київ).
Делегат ФФУ: С.Понайда (Львів).
Одеса: Ганєв, Бабенцов, Колода, Березовський (Шульц, 83), Салівон, Сербул, Слинкін (Кулішенко, 89), Сердюченко, Александров (Іванов, 73), Гавриленко (Галаган, 90+2), Тащі (Силантьєв, 46). Запасні: Кліщук, Дудник.
Тренер: Владислав Зубков.
Хмельницький: Дудник, Осокін, Шляховий, Лазар (Шпиця, 65), Антонов (Беринда, 73), Шимко, Малицький (Плосконос, 69), Олесь, Яремчук (Безвещук, 55), Слободян (О.Муравський, 57), Бортнік (Дехтярук, 46). Запасний: Стадник.
Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Бабенцов (7), Гавриленко (16).
Попередження: Бабенцов (52), Сердюченко (65) — Антонов (59).

Уже в дебюті матчу господарі поля забили два голи. Спочатку Бабенцов першим встиг до м'яча, який парирував Дудник після удару Слинкіна, і переправив його у ворота. А потім Гавриленко реалізував свій вихід сам на сам з голкіпером «Динамо». Перший тайм проходив за переваги одеської команди. Реальні нагоди збільшити рахунок мали Бабенцов і Тащі. Захисник гостей виніс м'яч з лінії воріт після того, як Сердюченко перекинув шкіряного через Дудника. Гості мали єдиний реальний шанс наприкінці першого тайму, коли Бабенцов, виправляючи помилку на виході Ганєва, виніс плямистого з лінії воріт після удару Яремчука.

Після перерви одесити почали грубо помилятися в захисті. Проте динамівці цими помилками не скористалися. До середини другого тайму гра вирівнялася, і небезпечні моменти знову почали виникати біля воріт Дудника. Не зумів поцілити у площину воріт з лінії воротарського Александров. Вихід сам на сам не реалізував Силантьєв. У кінці матчу мали реальну нагоду скоротити розрив у рахунку гості, але Ганєв парирував удар Безвещука.

ВЕРЕС - СУМИ - 0:6 (0:2).
16 жовтня. 15.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 150 глядачів.
Судді: Я.Біць, Р.Пузанський (обидва — Львів), М.Чос (Київ).
Делегат ФФУ: В.Бурмич (Хмельницький).
Рівне: Суходолов, Єфимчук, Жук (Воротеляк, 46), Фірсов (Калласте, 68), Котюк, Новосад, Оксенюк, Хлібович (Городнюк, 65), Гаврилюк (Бубнович, 80), Гайдук (Назарчук, 60), Любар (Жилінський, 80). Запасний: Печинський.
Технічний директор: Микола Яцюк.
Суми: Мачулін, Можаєв, Вечтомов, Бурдіян, Салатін, Ретушняк (Матлаш, 70), Войтович, Рогачов, Пускась, Бондарчук (Радченко, 81), Горкун. Запасний: Бабкін.
Тренер: Ігор Жабченко.
Голи: Горкун (24, 90+2), Войтович (30, 77, обидва з пен.), Бондарчук (57), Радченко (87).
Попередження: Новосад (56) — Салатін (63),

Нечисленні віддані вболівальники рівненського «Вереса» стали свідками чергової ганебної поразки місцевої команди. На песимістичній ноті завершили домашні виступи першої половини змагань господарі. Дванадцятої в нинішньому сезоні та вісімнадцятої поспіль поразки рівняни зазнали від ПФК «Суми». Вшосте програш стає розгромним...

Гості впродовж цього матчу мали перевагу. Гравці «Вереса» до першого пропущеного м'яча намагалися чинити опір. Зосередившись на захисті власних воріт, вони сподівалися лише на контратаки. На жаль, в обох випадках результат був плачевний — пропустили шість голів, при цьому не створивши жодного небезпечного моменту поблизу воріт сумчан. Гості повністю переважали господарів, наслідком чого стали голи на будь-який смак. Перший та п'ятий було забито головою після навісів з флангів. Двічі капітан ПФК «Суми» реалізував пенальті за порушення правил у карному майданчику. Третій м'яч забили гості, замкнувши простріл з флангу. Крапку в матчі поставив гравець, який розпочав побиття рівнян.

НИВА - СКАЛА - 1:0 (1:0).
16 жовтня. 16.00. Тернопіль. Міський стадіон. 500 глядачів.
Судді: М.Кривоносов, Є.Яковлєв (обидва — Київ), Л.Харко (Луцьк).
Делегат ФФУ: Бабій (Житомир).
Тернопіль: Андрієшин, Лафазан, Городецький, Лема, Грінченко, Довбиш, Семків, Ковальов, Сліпий (Анохін, 83), Остренко, Розман (Грисюк, 90)
Тренер: Сергій Шиманський.
Моршин:
Шпук, Басараб, Сухоцький, Антонів, Сиващенко (Олійнич, 71), Білий, Дністрян, Єрмаченко (Лавринюк, 78), Коропецький, Лобов (Кміть, 60), Бутрак.
Тренер: Іван Бубис.
Гол: Сліпий (29).
Попередження: Сліпий (55), Остренко (90), Довбиш (90+1) — Бутрак (90+1).
Вилучення: Грінченко (90+2, друге попередження) — Білий (89, друге попередження).

РОСЬ - ЄДНІСТЬ - 0:1 (0:0).
16 жовтня. 15.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 215 глядачів.
Судді: А.Нізола, Ю.Синишин (обидва — Івано-Франківськ), А. Приймачук (Рівне).
Делегат ФФУ: О.Бойко (Київ).
Біла Церква: Поштаренко, Крилюк, Турчин, Дмитренко, Ямборко, Шеншин, Дармороз, Прачук, Пульків (Єлькін, 68; Спотар, 89), Гапон (Чередниченко, 81), Андрощук (Беридзе, 82).
Тренер: Євген Фещенко.
Плиски: Шевченко, Заварін, М.Колесников, Комар, Синьогуб, Коваленко, Лемішевський, Марущук, Гричак (Яворський, 60), В.Колесников (Шарій, 61), Рудавець (Приходько, 43).
Тренер: Вадим Лазоренко.
Гол: Шарій (69).
Попередження: Крилюк (4), Шеншин (52) — Коваленко (90+3).

Сергій ЧАЙКА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igorzevs973
Сліпий забив гол гггггггггггггггггггггггггггггггггггг