Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1246
2

Артем ПУТИВЦЕВ: «Разбор ошибок оставим на следующий год»

Защитник молодежной сборной уже готовится к матчам чемпионата Украины

Артем ПУТИВЦЕВ: «Разбор ошибок оставим на следующий год»
Захисник «Іллічівця» Артем Путівцев, повернувшись до клубу з лав молодіжної збірної України, зараз готується до матчу 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України у Сімферополі проти «Таврії».
 
− Артеме, які у тебе враження після виходу до фінальної частини молодіжного Чемпіонату Європи?
− Коли ми дізнались, що жереб обрав нам у суперники голландців, чесно скажу, трохи засмутились. Просто «молодіжка» Голландії завжди була сильною командою, і вдалим жереб ніяк не назвеш. Але інших варіантів не залишилось: старанно готувались, переглядали ігри цієї збірної. Якщо говорити про перший матч, то було зрозуміло, що суперник нас недооцінив. Ми ж відпрацьовували «стандарти», що, зрештою, і допомогло забити тричі. Павло Олександрович Яковенко попереджав нас, що суперник у матчі-відповіді на нас сильно тиснутиме. Звичайно, повторна гра відрізнялась від тієї, що проходила у гостях. Зрештою, завдяки колективним зусиллям, ми досягли того рахунку, який нас влаштовував, і пройшли далі.
 
− Тим не менше, матч у Києві був програний. Чи картав вас за це Павло Яковенко?
− Думаю, що радість від загальної перемоги не дозволила цього зробити. Павло Олександрович просто резюмував, що це був не другий матч, а другий тайм важливого двобою. Тож розбір власних помилок залишимо на наступний рік. А тоді уважно переглянемо, чому поступились вдома.
 
− Ти повернувся до Маріуполя до справ буденних, клубних. Як команда проводила паузу?
− Хлопці розповідали, що майже постійно тренувались у дворазовому режимі. Спарингів з іншими командами не проводили, але зіграли проти дублерів з молодіжного складу. Робота була різнопланова − підтягували фізичну підготовку, доволі багато працювали з м’ячем. Окрім того, тримали приціл на підготовку саме проти «Таврії».
 
− Чи вивчили вже сімферопольську команду?
− Так, тренери нам проаналізували дві останні гри кримчан. Звернули увагу на сильну лінію атаки, на те, що «Таврія» грає у непритаманній для інших клубів Прем’єр-ліги тактичній побудові. Для нас головне − не дати розгулятись форвардам. Зокрема, Лакі Ідахору, який зараз очолює список бомбардирів Епіцентр Чемпіонату України.
 
− Артеме, ти захисник. Що можеш сказати про свою гру та гру партнерів по обороні, адже «Іллічівець» − «лідер» за кількістю пропущених м’ячів?
− У цілому, результату досягає команда. Як кажуть, захист починається з атаки. Але і з оборонців ніхто не знімає відповідальність за пропущені голи. Ілля Близнюк закликає нас діяти простіше − не давати зайвих приводів супернику для ударів.
 
− Чи є втрати напередодні матчу з «Таврією»?
− Як і раніше, лікується Костя Кравченко, у якого травми чергуються з хворобами. Сподіваюсь, за тиждень або два він вже зможе нам допомогти. Ну і не зіграє Іван Козоріз, який встиг одержати чотири жовті картки і відбуватиме одноматчеву дискваліфікацію.
 
− Наостанок особисте питання. Зараз ти знаходишся в оренді. Які умови цього договору та чи виправдовує він себе з твоєї точки зору?
− Термін угоди розрахований на один рік − до наступного літа. Але у документі сказано, що «Металіст» має право взимку мене повернути до Харкова, якщо буде така потреба. Щодо мого перебування в «Іллічівці», то це правильний крок. Перед харків’янами стоять дуже високі задачі, і нелегко пробитись там до основного складу, не маючи достатнього досвіду виступів на високому рівні. У Маріуполі я маю постійну ігрову практику, зустрічаючись з найсильнішими українськими командами. Так що ця оренда, гадаю, вигідна усім зацікавленим сторонам.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале
Футбол | 16 апреля 2024, 05:20 0
Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале

Получайте быстрее всех обзоры матчей на свой телефон в Телеграме!

Барселона – ПСЖ – 1:4. Фиаско каталонцев. Париж в полуфинале. Видеообзор
Футбол | 17 апреля 2024, 00:10 0
Барселона – ПСЖ – 1:4. Фиаско каталонцев. Париж в полуфинале. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты матча 1/4 финала главного еврокубка

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Hazarec
Банку то він поклав. Проте в обох голах віна Путівцева. У першому не боровся за мяч. у другому дав себе обіграти на фланзі. А так "хлопець він не поганий".
SmaginuS
О... Ты, дружище, уже и банку Таврии положил