Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1359
3

Олег ГОЛОДЮК: «До Києва - по перемогу!»

Розмова з півзахисником «Карпат» і молодіжної збірної України

Олег ГОЛОДЮК: «До Києва - по перемогу!»
Олег Голодюк

У центральному матчі чергового туру національного чемпіонату зустрінуться команди з діаметрально протилежним статусом для рядового українського вболівальника: якщо «Динамо» нині втрачає шанувальників та дедалі більше розчаровує поразками від різних «молдовських грандів» і не тільки, то «Карпати» цього сезону вже встигли стати ледь не гордістю країни. Уболівальники клубів звично влаштують на стадіоні гучну перекличку, за традицією якої львів'яни скандуватимуть: «Динамо» Київ!», а у відповідь почують: «Карпати»Львів!». Але на футбольному полі «дружби» не очікуйте.

- По-перше, прийміть мої вітання з приводу перемоги в двоматчевому протистоянні з Голландією. А по-друге, розкажіть, чи вітали гравці персонально головного тренера із виходом на чемпіонат Європи?
—Ми його почали вітати відразу по закінченні гри в Києві, підкидаючи на руках. Гадаю, наша перемога — передусім заслуга нашого наставника. Ну а в роздягальні ми відкоркували кілька пляшок шампанського, Павло Олександрович сказав кілька привітальних слів, відзначивши, що ми виконали поставлене перед нами завдання. Потім у роздягальню з привітаннями зайшов Григорій Суркіс. Ми поаплодували і згодом уже роз'їхалися по клубах.

—Голландія здивувала вас своєю сильною грою в Києві?

—Загалом, так. Гадаю, в першому матчі невпевнена гра суперника — наша заслуга, бо ми змусили їх грати за нашим сценарієм. Утім, у Києві не так добре зіграли голландці, як ми кепсько провели гру. Результат першого матчу тиснув на нас, тому інколи ми невиправдано притискувалися до власних воріт, побоюючись пропустити. Вони це відчули, тому так недобре для нас гра і склалася. Зазначу, що суперник вирізнявся блискучою технікою. Ця команда — одна із найсильніших у Європі.

—Павло Яковенко у післяматчевому інтерв'ю сказав, що нині завданням української молодіжки буде перемога на Олімпіаді. Гадаєте, це було сказано на емоціях, чи це до снаги команді?
— А навіщо тоді взагалі тренуватися, якщо не ставити перед собою такі завдання? Звісно, це нам до снаги. Головне — не зраджувати тій грі, до якої ми звикли. У нас нині дуже хороший колектив, тому потрібно просто дотримуватися наміченого курсу.

—У суботу на «Карпати» чекає гра проти «Динамо». Особисто вам не тяжко перебудовуватися на внутрішню першість?
—Уже звик до цього та завжди намагаюся відокремлювати виступи за клуб та збірну. До того ж, на гру саме проти «Динамо» перелаштовуватися точно тяжко не буде. Налаштованість на гру буде божевільною!

— Останнім часом «Карпати» грали за дуже щільним графіком. Нині більшість гравців команди мали змогу перепочити. Гадаєте, це піде на користь львів'янам?

—Це, як мінімум, «Карпатам» не зашкодить. Хлопці вперше в житті проводять по дві, а то й по три гри на тиждень, тому така пауза була вже просто необхідна для гравців. До слова, останні ігри ми проводили непогано, але результату не було. Тепер з новими силами знову постараємося повернути собі перемоги.

—Та все ж багато лідерів «Карпат» грали за різні національні збірні. Чи не проблеми перенасичення футболом у деяких футболістів клубу?

—За збірну України, а тим паче проти бразильців, грати хочеться всім. Тому не думаю, що Худоб'як чи Федецький засмучені тим фактом, що не мали змоги перепочити. До суботи ще є час, тому я впевнений, що гравці встигнуть повністю відновити сили.

—«Динамо» недавно змінило тренера, а справи в команди останнім часом йдуть, м'яко кажучи, не найкращим чином. Такого суперника обіграти легше? Чи поранений звір — небезпечніший вдвічі?
—Другий варіант. Зі зміною тренера кожен гравець прагне довести, що він вартий грати в основному складі, тому протистояння обіцяє бути надскладним.

—У молодіжці ви грали пліч-о-пліч з кількома динамівцями. В інтерв'ю прес-службі «Карпат» ви сказали, що розмовляли з ними щодо суботньої гри. Як із хлопцями ви оцінили шанси на перемогу обох команд?
—Жоден із нас не виказав упевненості в перемозі своєї команди. Зійшлися тільки на думці, що буде дуже важко обом суперникам, а гра вийде цікавою для глядачів. Усе-таки це буде центральний матч туру.

—Як гадаєте, які «Динамо» має найпроблемніші місця? Де його «ахіллесова п'ята»?

— Не можу сказати, що «Динамо» має вибоїни на окремих позиціях чи навіть проблеми психологічного плану. Втім, за рахунок тієї гри, яку нам прищеплює тренер, та самовіддачі на футбольному полі, ми можемо досягти позитивного результату.

—А що для «Карпат» стане «позитивним результатом»?

—Тільки перемога. (Здивовано. — Авт.). Ми їдемо до Києва за трьома очками. А як воно вийде, побачимо.

—Що можете сказати про новачка клубу, бразильця Тіаго?
—Поки що нічого конкретного. Пам'ятаю, він приїздив до нас півроку тому, але на той час йому недавно зробили операцію після травми. Він тоді лише бігав по колу. Нині у нього теж було невелике ушкодження, але до гри з «Динамо» він тренується в загальній групі. Втім, у мене поки що не було нагоди з ним навіть потренуватися. Але в тому, що слабкого футболіста наше керівництво не підписало би, я впевнений.

—Гадаєте, Батисту повноцінно замінити він зможе?

—Побачимо його в дії в Києві, якщо він отримає шанс зіграти проти динамівців. Отоді й можна буде про щось говорити. А поки що ми дуже чекаємо на одужання Батисти, травма якого нас дуже засмутила.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 03:31 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Champions
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alessandro13
Давайте, хлопцi, не пiдкачайте!