Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2687
0

Полтавський «локомотив» пустили під укіс...

Огляд матчів 12-го туру другої ліги у групі Б

Полтавський «локомотив» пустили під укіс...

ФК ПОЛТАВА - СТАЛЬ - 0:3 (0:1).
9 жовтня. Полтава. 15.00. Стадіон «Локомотив». 900 глядачів.
Судді: Ю.Суряк (Львів), А.Приймачук (Рівне), А.Єремєєв (Миколаїв).
Делегат ФФУ: В.Шеховцов (Донецьк).
Полтава: Скрипник, Новицький, Ємельянов, Кундель (Синчук, 81), Полтавець (Зеленевич, 74), Батусов (Марченко, 66), Конюшенко, Фатій, Харченко (Кобзєв, 59), Безсалов, Бичков. Запасні: Збарах, Дяченко, Масюк.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Патула, Волошин (Малиночка, 79), Суспіцин (Шутов, 89), Скарлош (Апришко, 89), Гаранян . (Куянов, 90+2), Савченко. Запасні: Полуляхов, Алієв, Данильченко. Тренер: Віктор Маслов.
Голи: Новицький (6, у власні ворота), Конюшенко (64, у власні ворота), Гаранян (88).
На 69-й хвилині Марченко не реалізував пенальті (повз ворота).
Попередження: Конюшенко (39) — Суспіцин (43), Скарлош (45+1), Лешко (52).

Початок матчу в Полтаві вийшов таким, що збентежив господарів не на жарт: у перші п'ять хвилин гри дніпродзержинці створили три реальні можливості для взяття воріт. На другій хвилині головний арбітр матчу мав усі підстави для того, щоб призначити пенальті у ворота «Полтави» після того, як нападник «Сталі» Сергій Савченко був зупинений недозволеним прийомом у штрафному господарів. Але свисток судді промовчав, що дало привід замислитися про якість суддівства. Втім, про нього трохи пізніше.

За півхвилини після подачі кутового Андрій Скарлош на ближній стійці після удару головою влучив у каркас. Тут же Олександр Полуницький зі штрафного з 35 метрів пробив, але Скрипник парирував м'яч перед собою, після чого один із гравців господарів невдало виніс його, трохи не поціливши у власні ворота. Втім, цей «промах» незабаром було «усунуто».

На шостій хвилині за 28 метрів від воріт Андрія Скрипника господарі сфолили на Сергієві Савченку. Виконати стандартне положення підійшов Олександр Полуницький і смачно пробив — м'яч полетів у стулку, але, зачепивши Павла Новицького, чим дезорієнтував воротаря «Полтави», опинився в сітці. Більш ніж логічний гол, виходячи з того, як склався початок гри. М'яч у суддівському протоколі записали як автогол Новицького, з чим можна посперечатися, оскільки капітан «Сталі» Олександр Полуницький набагато більше гідний вважатися автором гола.

За кілька хвилин господарі ледь не відігралися — Роман Фатій пробив з 25 метрів, але Олександр Давидов перевів м'яч у стійку. На добиванні першим опинився Роман Полтавець, але в падінні при опорі одного із захисників «Сталі» послав м'яч вище воріт. Після цього гра трохи заспокоїлася, хоча швидкості, як і раніше, були досить високими.

Ближче до кінця тайму хазяї додали в активності, але нешанобливі гості не особливо дозволили їм розгулятися. Захист «Сталі» на чолі з воротарем Олександром Давидовим і капітаном Олександром Полуницьким був цього дня чудовим. А суддівство, між іншим, у міру спливання часу матчу, ставало дедалі неадекватнішим щодо «Сталі» — якщо в центрі гостей призначалися «стандарти» за будь-яке падіння гравця в зеленій формі, то аналогічні порушення у володіннях господарів відверто ігнорувалися.

На 35-й хвилині після удару сумнівного штрафного чудово зіграв Олександр Давидов, відбивши небезпечний удар на кутовий. Останні хвилини тайму пройшли за територіальної переваги господарів, але взяти якусь вигоду для себе вони не змогли. А «Сталь» втратила свій момент на 37-й хвилині, коли Григорій Гаранян пройшов правим флангом і виклав м'яч під удар Андрію Скарлошу, а той не зумів влучити у ворота.

Початок другого тайму пройшов у обопільних атаках і запам'ятався дальніми ударами. Спочатку один з гравців господарів потривожив Олександра Давидова, який не без проблем упіймав м'яч. Потім зі штрафного, призначеного недалеко від центрального кола, «вистрілив», немов із пращі, Олександр Полуницький — Андрій Скрипник насилу відбив м'яч із-під перекладини. На 59-й хвилині з 25 метрів пробив Дмитро Батусов, але Олександр Давидов у «котячому» кидку витягнув м'яч із «дев'ятки». На 61-й хвилині Дмитро Волошин подав на Сергія Савченка, той скинув м'яч Андрію Скарлошу, але удар останнього сходу з 20 метрів пройшов вище воріт.

Старання «Сталі» були логічно втілені в забитий гол на 64 хвилині — Дмитро Волошин ліворуч гостро прострілив у карний майданчик, де досвідчений Андрій Конюшенко (який раніше пограв у різних клубах прем'єр-ліги), намагаючись перервати простріл, відправив м'яч у власні ворота. 2:0 — і запахло гасом. Запахло, на жаль, і для головного арбітра Юрія Суряка зі Львова, який на 69-й хвилині призначив пенальті у ворота «Сталі», вгледівши фол з боку Олександра Обревка на Сергієві Кобзєві. При цьому порушення правил було сумнівним...

Пробити пенальті підійшов найкращий бомбардир «Полтави» Костянтин Марченко, але після його удару м'яч пролетів повз ворота. За кілька хвилин знову блискуче зіграв Олександр Давидов, відбивши неприємний удар після подачі з кутового. Трохи пізніше суддя зірвав вихід сам на сам Григорія Гараняна, зафіксувавши дуже сумнівне положення поза грою у нападника «Сталі». На 75-й хвилині знову з дуже далекої відстані пробивав один із героїв матчу Олександр Полуницький, але м'яч пройшов вище воріт.

За хвилину в штрафному господарів сфолили на Сергієві Савченку, але свисток Ю.Суряка, природно, промовчав. На 78-й хвилині Олександр Полуницький (який, як і його тезко Алієв, б'є по воротах із будь-якої відстані), з 40 метрів ледь не поцілив у «браму» — м'яч пройшов у метрі від штанги воріт Андрія Скрипника.

Третій гол у ворота ФК «Полтава» було забито на 88-й хвилині — Григорій Гаранян таки втік на рандеву з Андрієм Скрипником і холоднокровно спрямував м'яч у сітку. Ефектну крапку в компенсований арбітром час ледь не поставив Віталій Куянов, який вийшов на заміну, та йому не вистачило трохи щастя, щоб спрямувати четвертий м'яч у ворота Андрія Скрипника.

ОЛКОМ - КРЕМІНЬ - 0:1 (0:0).
9 жовтня. 15.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексеєнка. 500 глядачів.
Судді: Р.Калита (Миколаїв), Д.Корабльов (Керч), В.Голубєв (Алушта).
Делегат ФФУ: О. Коваль (Одеса).
Мелітополь: Середа, Козін (Ткачов, 12, Холодков, 70, Мягков, 85), Масюткін , Манаков , Кир'янов, Яковенко, Бугайов, Жадан, Косяк, Тарануха, Ан.Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Кременчук: Олійник, Проненко (Рудик, 63), Дичко, Чорномор, Шаповал, Лещенко (Тимченко, 74), Тининик (Бородін, 86), Зайко (Сутуло, 61), Собко, Місяйло (Нікітін, 37), Степанчук (Вовченко, 88).
Тренер: Юрій Чумак.
Гол: Нікітін (81).
Попередження: Кир'янов (54), Ткачов (69), Жадан (75), Яковенко (80) — Чорномор (43), Вовченко (90+1).

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 — МЕТАЛУРГ-2 - 0:1 (0:1).
9 жовтня. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 50 глядачів.
Судді: В.Чернишов (Кременчук), О.Головков (Сєвєродонецькі В.Сухін (Одеса).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Маріуполь: Зінченко, Цюпа, Ковальов, Петрович, Задоя (Оберемок, 45), Доценко, Секульський, Швець, Кривцов (Омельченко, 46), Філатов, Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Запоріжжя: Шевченко, Зінченко (Охріменко, 80), Ульянов, Грищук (Невмивака, 80), Дзядевич, Осадчий, Кравець (Колмогорцев, 75), Коньков, Тимофеєв (Юсов, 46), Бондаренко, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Гол: Коньков (15).
Попередження: Кравець (ЗО), Ульянов (58).

ОЛІМПІК - ДНІПРО-2 - 2:1 (1:0).
8 жовтня. 15.00. Донецьк. Стадіон СК «Олімпік». 250 глядачів.
Судді: Є. Петраков (Київ), А.Лібстер, О.Шост (обидва — Луганськ).
Делегат ФФУ: А.Шуренков (Суми).
Голи: Драченко (37), Шаврін (73, пен.) — Пасич (69).
Попередження: Дорошенко (74) — Пінчук (53).

ШАХТАР — ГІРНИК-СПОРТ - 2:0(0:0).
9 жовтня. 15.00. Свердловськ. Стадіон ім. М.Горюшкіна. 500 глядачів.
Судді: С.Толмачов (Маріуполь), М.Кривоносов (Київ), С.Шлончак (Черкаська обл.).
Делегат ФФУ: М.Дуніхін (Київська обл.).
Голи: Цабріа (48), Сичов (59).
Попередження: Коновалов (51), Сичов (85).


Олександр ТРАВЯНКА, Володимир БАНЯС, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.