Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2824
0

Перша перемога росичів

Огляд матчів 12-го туру другої ліги у групі А

Перша перемога росичів

ДЕСНА - ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 -1:1 (1:1).
8 жовтня. 17.00. Чернігів. Стадіон ім.Ю.Гагаріна. 650 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), А.Низова (Івано-Франківськ), М.Маланчук (Чернівці).
Делегат ФФУ: В.Козик (Мукачеве).
Чернігів: Бітів, Панчук, Гетьман, Єлісєєв, Олійник, Велієв (Тітомир, 69), Волков (Проценко, 67), Рева (Гулордава, 57), Таран, Алаєв (Орєхов, 86), Кожем'яченко.
Тренер: Олексій Скала.
Одеса: Кліщук (Ганєв, 46), Бабенцов, Гуцол, Салівон, Сербул, Березовський (Галаган, 88), Сердюченко, Гавриленко, Владов, Слинкін, Александров (Кулішенко, 72; Шульц, 90+2). Тренер: Владислав Зубков.
Голи: Кожем'яченко ( 45+1) — Александров (44).
Попередження: Єлісєєв (68) — Гуцол (13), Владов (33), Салівон (78).
Вилучення: Владов (71, друге попередження).

Майже весь перший тайм глядачі нудьгували. Щоправда, було кілька моментів, які порушували цю сплячку. Спочатку одесит Слинкін так прострілив уздовж воріт, що Александров, котрий опинився неприкритим біля дальньої стійки на відстані не більше метра від воріт, мав би відкривати рахунок, але до м'яча не дотягнувся. А потім, відгукуючись на навісні подачі партнерів, намагалися влучити в ціль з «другого поверху» чернігівці Кожем'яченко і Велієв. І вони теж лише полоскотали нерви вболівальникам. Зате перед самісінькою перервою суперники обмінялися голами в «роздягальню». Причому, відзначилися двоє уже згаданих нами футболістів. Капітан «Десни» Єлісєєв прогавив ривок Александрова, і той, підхопивши шкіряну кулю майже в центрі поля, вихід сам на сам з голкіпером не змарнував. А минуло менше двох хвилин — і Кожем'яченко відновив статус-кво. Він вдало скоригував політ смугастого після удару того ж таки Єлісєєва, котрий заповзявся реабілітуватися за свій промах.

У другій половині гри рахунок не змінився. А відтак є підстави стверджувати: якщо чорноморці здобули очко, то деснянці двоє очок втратили. Впродовж понад двадцяти ігрових хвилин (із урахуванням доданого часу) господарі поля мали кількісну перевагу, але так нею і не скористалися. Одержавши друге попередження, з поля мусив піти Владов. Тож, граючи в меншості, «моряки» переважно оборонялися. І в деснянців були дві реальні нагоди вирвати перемогу. Однак молодий Проценко, що вийшов на заміну, метрів із п'яти-шести «вистрілив» по горобцях. А після удару Алаєва одеситів виручив Гуцол, котрий вибив м'яч майже з самісінької лінії воріт.

До речі, у стартовому складі «Чорноморця-2» було дев'ятеро футболістів, котрі грали проти чернігівців наприкінці липня, коли одесити здобули перемогу з переконливим рахунком 3:0. А ось у «Десні» цього вечора таких виявилося лише троє. Однак і нинішнім своїм складом вона не спромоглася взяти реванш.

ЕНЕРГІЯ - НИВА - 4:0 (1:0).
9 жовтня. 16.00. Нова Каховка. С-н «Енергія». 1900 глядачів.
Судді: Р.Бохняк (Севастополь), О.Драчов (Київська обл.), В.Новохатній (Київ).
Делегат ФФУ: О.Євстратов (Одеса).
Нова Каховка: Холоша (Касперович, 90), Смирнов, Дитятьєв, Швей, Батраченко, Гурін, Михайлов (В.Кучеревський, 77), Ленський, Білоусов (Турський, 90), Манасян (Фальковський, 68), Цой (Риженко, 85). Запасні: Філіппов, Кирик.
Тренер: Сергій Шевцов
Тернопіль: Мазур, Лема, Кормило, Городецький, Грінченко, Довбиш, Лафазан (Мдинарадзе, 57), Ковальов, Остренко, Сліпий (Грисюк, 75), Розман. Запасні: Андрієшин, Тригуба, Анохін, Семків.
 Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Цой (37), Дитятьєв (80), Фальковський (85), Риженко (90+1).
Попередження: Гурін (44), Манасян (57) — Розман (69), Кормило (83).

Тернопільська «Нива» була першим екзаменатором новокаховців у дебютному матчі в другій лізі. Тоді у першому колі суперники розійшлися «миром», зігравши внічию — 1:1, хоча футболісти «Енергії» мали ігрову перевагу. Однак були задоволені результатом. Та минув час.

Нині новокаховці є одноосібними лідерами, а тернопільці посідають місце у нижній частині турнірної таблиці. Тому з перших хвилин каховці почали штурм воріт гостей. Однак вони оборонялися, руйнуючи атаки новокаховців ще за межами свого штрафного майданчика. Перший по-справжньому небезпечний момент виник біля їхніх воріт лише на 35-й хвилині, коли Сергій Цой пробив по центру воріт з метрів восьми, але не влучив у рамку.

Однак він уже за дві хвилини виправив свою помилку, надіславши потужним ударом у ворота м'яч зі штрафного. Воротар «Ниви» Руслан Мазур не зумів утримати його, і смугастий ковзнув у сітку. Минуло ще дві хвилини, і вже Арсен Манасян, перебуваючи під гострим кутом, не зміг поцілити м'ячем у прямокутник воріт — пробив вище.

Другого гола уболівальникам «Енергії» довелося чекати майже цілий тайм — сорок три хвилини, хоча впродовж цього часу небезпечні моменти біля воріт гостей виникали постійно. Лише Білоусов мав змогу відзначитися кілька разів. Та двічі не поцілив у ворота. А ще одного разу м'яч зустрів на своєму шляху стійку. Потім уже Цой, однозначно найкорисніший гравець у цьому матчі, пробив і здавалося, що м'яч затріпоче у сітці воріт. Однак знову на висоті був голкіпер гостей. Чергова атака — і знову Цой б'є. Мазур парирує м'яч, але на добивання ніхто з новокаховців не встигає.

А ще три м'ячі футболісти «Енергії» відвантажили «Ниві» в останні десять хвилин зустрічі. На 80-й хвилині Цой подає кутовий, а Дитятьєв пробив над воротарем. 2:0. Ще за п'ять хвилин Фальковський забив утретє. А остаточний рахунок було встановлено на першій доданій арбітром хвилині. Це Риженко, вискочивши на побачення з воротарем гостей, не став наближатися впритул до нього, а пробив — і м'яч учетверте затріпотів у сітці воріт тернополян. Отже, впевнений виграш новокаховців — 4:0.

ЄДНІСТЬ - МФК МИКОЛАЇВ -1:0 (1:0).
9 жовтня. 15.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 250 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), М.Миколюк (Хмельницький), Б.Трач (Тернопіль).
Делегат ФФУ: Я. Лемех (Львів).
Плиски: Шевченко, Заварін, М.Колесников, Комар, Синьогуб, Коваленко, Лемішевський (Приходько, 65), Ковальчук, Гричак (Г.Яворський, 60), В.Колесников (Шарій, 70), Марущук (Рудавець, 90). Запасні: Тимощук, О.Карпов.
Тренер: Вадим Лазоренко.
Миколаїв: С.Карпов, Гончаренко, Войцеховський, Куцяба (Т.Яворський, 69), Іванов (Білоус, 46), Родевич, Гостєв (Головко, 69), Бездольний, Маткевич, Чаус, Білий. Запасні: Чоларія, Богач, Волков, Скороход.
Начальник команди: Руслан Забранський.
Гол: Коваленко (3).
Попередження: Ковальчук (52).

Уже в дебюті матчу захист гостей не зумів зупинити прохід Коваленка, і той влучно пробив у ближній кут воріт. «Швидкий» пропущений м'яч змусив миколаївську команду змінити тактику й зробити більший акцент на атаку. Футболісти МФК «Миколаїв», у лавах яких виділялися Гостєв, Іванов і Бездольний, захопили ініціативу й кілька разів загрожували воротам «Єдності». Гострий момент виник після удару Бездольного зі штрафного. В іншому епізоді форвард ледь не забив ударом головою після передачі Гостева. Долучався до атак Гончаренко, але й він був неточний.

Господарі поля також атакували за першої нагоди. На 29-й хвилині голкіпер Сергій Карпов випередив Віталія Колесникова. Тут же Родевич поцілив у поперечину воріт «Єдності». За хвилину Ковальчук також спрямував м'яч зі штрафного в поперечину.

У другому таймі в господарів поля активно увійшов у гру Шарій, прориви якого становили небезпеку для воріт МФК «Миколаїв». На 85-й хвилині миколаївці втратили реальну нагоду зрівняти рахунок. Гончаренко схибив з чотирьох метрів, завдаючи удару головою.

ВЕРЕС - РОСЬ - 0:2 (0:0).
9 жовтня. 15.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 250 глядачів.
Судді: Д.Бондаренко (Одеса), Л.Харко, В.Журибіда (обидва — Луцьк).
Делегат ФФУ: Ю.Буренко (Київ).
Рівне: Печинський, Фірсов, Жук, Єфімчук, Котюк, Новосад (Воротеляк, 54, Городнюк, 83), Гаврилюк, Оксенюк, Назарчук (Хлібович, 26), Гайдук (Нагорнюк, 65), Любар. Запасні: Суходолов, Жилінський, Бубнович.
Технічний директор: Микола Яцюк.
Біла Церква: Поштаренко, Крилюк, Турчин, Дмитренко, Ямборко, Шеншин, Дармороз, Прачук, Пульків (Єлькін, 90+2), Гапон, Запорожець (Спотар, 90+4). Запасні: Краштапук, Шевченко.
Тренер: Євген Фещенко.
Голи: Гапон (46), Дармороз (81).
Попередження: Котюк (64) — Запорожець (69).

У Рівному відбувся центральний матч дванадцятого туру в групі. Щоправда, суперники аж ніяк не претендують на медалі. Навпаки, до звітного поєдинку команди підійшли, перебуваючи на дні турнірної таблиці: в пасиві — по десять поразок і нуль очок. Цим він і був цікавий. Саме рівненський «Верес» та білоцерківська «Рось» мали визначити, яка ж найгірша команда у групі «А». Попри оптимістичні прогнози вболівальників, господарі повністю поступилися гостям і зазнали чергової поразки.

Активніше розпочала матч «Рось». Уже на восьмій хвилині Запорожець перевірив на пильність Печинського. Воротар перевів м'яч на кутовий. На двадцятій хвилині господарі створили перший (як виявилося згодом — останній) по-справжньому небезпечний момент. Котюк прострілив, але й Любар не встиг завершити флангову передачу. «Рось» відповіла ударом у стійку: Дармороз навісив — і Запорожець головою спрямував м'яч у стійку. На 30-й хвилині Роману знову не пощастило. Після передачі Пращука він вийшов на побачення з Печинським. Перекидаючи м'яч через воротаря, Запорожець влучив у поперечину. Завершився перший тайм штрафним у виконанні господарів. Навіс ліквідував воротар «Росі».

Початок другого тайму став приголомшливим для рівнян. Ще не минуло хвилини з початку поновлення поєдинку, а гості повели у рахунку. Гапон двічі розстрілював Печинського, і з другої спроби спрямував м'яч у сітку воріт. Що робили захисники «Вереса», залишилося питанням... «Верес» спробував перехопити ініціативу. На жаль, створити щось путнє не вийшло. Наприкінці матчу Любар пробивав головою, але заробив лише кутовий.

А от гравці «Росі» свій другий шанс не втратили. Під завісу гри Дармороз з третьої спроби зумів відзначитися. Остап Пульків впритул розстрілював ворота «Вереса». Печинський зреагував на удар з близької відстані, проте Дарморозу добити м'яч не зумів завадити. І знову захист господарів спостерігав, як суперники забивають. Заміни, які провів Микола Яцюк, освіжити гру «Вереса» не змогли. Гості впевнено довели матч до перемоги і здобули свої перші три очки.

ПФК СУМИ - СКАЛА - 1:1 (0:1).
9 жовтня. 17.00. Суми. Стадіон «Ювілейний». 3100 глядачів.
Судді: О.Москаленко (Київ), П.Касанов (Вінниця), А.Дудчик (Чернігів).
Делегат ФФУ: Є.Павленко (Бровари).
Суми: Козаченко, Розгон (Пукась, 15), Бусаргін (Богачов, 56), Вечтомов, Можаєв, Ретушняк, Войтович, Осадчий, Бондарчук (Радченко, 65), Горбаненко, Горкун.
Тренер: Ігор Жабченко.
Моршин: Шпук, Басараб, Рустамов, Сухоцький, Антонів, Сиващенко (Олійнич, 90), Білий (Лобцов, 83), Гончарук (Бутрак, 46; Ширай, 84), Дністрян, Єрмаченко (Лавринок, 67), Коропецький.
Тренер: Іван Бубис.
Голи: Горкун (56) — Сухоцький (24).
Попередження: Осадчий (13), Вечтомов (59), Козаченко (90+3) — Гончарук (9), Шпук (90+1), Лобцов (90+2).

Після гри головний тренер сумчан офіційному сайту клубу прокоментував гру своєї команди.

Ігор Жабченко: «Важко, коли троє основних захисників вилітають, адже у нас і так мало людей. Двоє футболістів пропустили гру, та й Віталій Розгон «зламався» — йому ключицю порвали, оперувати потрібно. Тому і пропустили цей незбагненний м'яч. Як можна захисникові втрачати два фланги, щоб його так легко «хитнули»? «Скала» дійшла одного разу до наших воріт і забила гол, а ми забити не можемо. Ми знали, що вони грають на швидких контратаках і у них жваві футболісти. Скільки не говоримо хлопцям, але поки, мабуть, до них не доходить. Треба підшукувати інший рівень футболістів, щоб вирішувати поставлені завдання. А так, як зіграв Бусаргін, це просто катастрофа! Вдома такі команди треба спокійно обігрувати, а ми не можемо, лише мучимося. У нас м'яч літає по всій воротарській, а ми не можемо його заштовхнути у ворота».

ДИНАМО - БАСТІОН - 0:2 (0:1).
9 жовтня. 15.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 500 глядачів.
Судді: П.Чижевський (Київ), Ю.Синишин (Івано-Франківськ), Я.Біць (Львів).
Делегат ФФУ: Я.Королюк (Тернопіль).
Хмельницький: Дудник, Шляховий, Лазар, Осокін, Антонов (Беринда, 58), Малицький (Шпіца, 75), Шимко, Яремчук (Лепетун, 60), Слободян (Безвещук, 64), Колесников (Мацієвич, 83), Бортнік (Дехтярук, 73).
Тренер: Віктор Муравський.
Голи: Белмохтар (6), Рудий (88, пен.).
На 1-й хвилині Белмохтар не реалізував пенальті.
Попередження: Колесников (11), Лепетун (70) — Павлов (12).


Віктор МУХА, Олександр КРУПІЦА, Вадим СІРИЙ, Володимир ПРИСЯЖНЮК, Олександр ТРАВЯНКА, Володимир БАНЯС, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.