Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1812
2

... а вони впевнені, що обіграють голландців

Футболісти «молодіжки» Валерій Федорчук та Володимир Лисенко – про майбутнє протистояння

... а вони впевнені, що обіграють голландців
Молодежная сборная Украины

Думки редакційних колег суттєво розходяться стосовно шансів молодіжної збірної України в протистоянні з голландцями. Поруч ви можете прочитати презентацію нашого суперника, який видається справді грізною «штучкою». Втім, невже хтось у змозі назвати відвертим аутсайдером саме нашу команду? Підопічні Яковенка впевнені, що це не так. Більше того, всі вони в один голос заявляють, що саме наша «команда юних надій» обов'язково має долати «тюльпановий» бар'єр.

1. Хто, на вашу думку, є фаворитом протистояння?
2. У Голландії потрібно грати «першим номером» чи на контратаках?
3. Нам грати перший матч на виїзді пощастило, чи суттєвої різниці, де починати, немає?
4. Що знаєте про голландську команду, крім того, що це «сильна збірна, проти якої завжди тяжко грати»?
5. Чи можете назвати бодай одного гравця суперника?
6. Якось колишній підопічний Яковенка (К. Бабич) сказав, що тренер намагався зробити з підопічних у своїй команді «зелених беретів». У молодіжці все теж схоже на армію?
7. Чи погоджуєтеся, що нині склад нашої молодіжки найсильніший за всі роки незалежності?
8. Ми мусимо проходити Голландію чи програти сильному супернику — не соромно?

Валерій ФЕДОРЧУК:

1. Вибачте за банальну відповідь, але я справді вважаю, що шанси команд абсолютно однакові. Це стосується як усього протистояння, так і окремо взятого матчу в Голландії.

2. Потрібно просто виходити на поле і грати в той футбол, який ми вміємо. А те, що вміємо, ми довели впродовж відбіркового турніру. Не думаю, що варто щось змінювати.

3. На це не варто звертати увагу. Але якщо вже ви про таке запитуєте, то, певною мірою, це — позитивний для нас момент. Хоча все залежатиме від здобутого результату в Голландії.

4. Знаю, що нічого страшного ці «хороші футболісти» собою не являють, бо у нас теж гравці найвищого рівня. Тому на цьому ніхто акценту не робить. Усі налаштовані вийти на поле, «відтарабанити» (сміється. — Авт.) і привезти хороший результат. Такий настрій має все повернути на наш бік.

5. Прізвищ я особливо не запам'ятав. Знаю лише загальну інформацію, що восьмеро голландців грали недавно в Донецьку проти нашої національної збірної. Найімовірніше, всі вони гратимуть і проти нас.

6. Ви що! Ми вже давно звикли до суворої дисципліни, але вона не настільки жорстка, аби бути схожою на армійську.

7. Хотів би вірити, що так воно і є, адже я і сам граю в ній (сміється. — Авт.)!

8. Не можу сказати, що зобов'язані, але те, що повинні (сміється. — Авт.) — факт. Говорячи про себе, тримаю в голові, що це останній мій шанс по-футбольному зачепитися з молодіжною збірною за престижний фінальний турнір, адже далі мені не дозволить зробити це вік. Тому і я, і команда загалом, безсумнівно, зробимо все, аби пробитися у фінальну частину... І не зупинитися на цьому. Ми мусимо потрапити ще й на Олімпійські ігри. Тобто пройти в Данії принаймні до півфіналу. Ось так наговорив я вам... Отже, все-таки, ми зобов'язані пройти Голландію!

Володимир ЛИСЕНКО:

1. Фаворита в змозі визначити лише сама гра. До неї фаворитів не існує.

2. На контратаках. Ми гратимемо дуже суворо в захисті й прагнутимемо не пропустити в першому матчі. Це дуже важливо в плані двоматчевої дуелі.

3. Для нас це плюс. Завжди краще починати на виїзді, адже там тяжче. А далі вже відштовхуватимемося від здобутого результату в Голландії.

4. Пам'ятаю, грали вже проти їхньої молодіжки в Києві, коли зіграли 0:0. Але люди змінюються, тим паче існує віковий ценз.

5. Ми із середи почали передивлятися відеозаписи з іграми «помаранчевих». Гадаю, буде непросто, адже багато тамтешніх гравців виступають у провідних клубах країни. Прізвищ не запам'ятав.

6. Ні-ні! Звісно, дисципліна має бути в кожній футбольній команді, але армію тут ніщо не нагадує: просто дисципліна ця — на дуже високому рівні. Загалом, нині блискучий настрій у нашому колективі. І ми розраховуємо продемонструвати все, на що здатні.

7.Не можу сказати напевно. Адже раніше була молодіжка Михайличенка, яка стала срібним призером чемпіонату Європи. У нас є шанс довести, що наша команда сильніша. Але для цього потрібно спочатку вибороти путівку в Данію.

8.Для нас Голландія — черговий суперник. Так само, як і Франція, Бельгія, Словенія чи навіть Мальта. Тому ми зобов'язані проходити «помаранчевих». Загалом, яка різниця: Голландія нам випала в суперники чи, наприклад, трапилася б Росія? Всі ці команди високого рівня. Але ми — теж сильні. Тому й мусимо долати будь-якого суперника. Адже маємо свої, до того ж, завдання — потрапити на Олімпіаду.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sany1234513mail.ru
я знаю Чеснаков гол забьет! давай Володя Полтава за тебя!
catter
от і побачимо хто сильніше: молодіжна чи доросла збірна!)