Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2237
0

Миколаїв перемагає всьоме поспіль

Огляд матчів 11-го туру другої ліги у групі А

Миколаїв перемагає всьоме поспіль

ВЕРЕС - МФК МИКОЛАЇВ — 0:1 (0:1).
2 жовтня. 15.00. Рівне. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: Ю.Синишин (Івано-Франківськ), А.Куцев, М.Кривоносов (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: А.Бойко (Київ).
Рівне: Суходолов, Фірсов (Калласте, 87), Котюк, Єфимчук, Жук, Новосад (Воротеляк, 57), Хлібович (Городнюк, 82), Оксенюк, Гаврилюк (Назарчук, 62), Гайдук (Жилінський, 84), Любар (Нагорнюк, 54).
Тренер: Микола Яцюк.
Миколаїв: Карпов, Бербат (Куцяба, 46), Гончаренко, Войцеховский, Іванов, Скороход (Білоус, 46), Родевич (Чаус, 85), Білий (Богач, 74), Гостєв (Яворський, 46), Бездольний, Маткевич (Волков, 70).
Тренер: Руслан Забранський.
Гол: Гончаренко (21).
Попередження: Оксенюк (45), Хлібович (64), Котюк (73), Фірсов (77) — Бербат (12), Карпов (27), Маткевич (63), Білий (70).

«Верес», що програв до цього дев'ять матчів, дуже хотів заробити перше очко в чемпіонаті. Та з перших хвилин зустрічі миколаївці заволоділи ініціативою, тож біля воріт господарів поля почали виникати небезпечні моменти. Ближче до середини тайму м'яч таки влетів у ворота: після виконання кутового на завершальний удар вивели захисника Гончаренка — 0:1, повідомляє офіційний сайт миколаївців. У першому таймі гості ще чотири-п'ять разів мали шанси збільшити рахунок. Не щастило особливо Скороходу, котрий втратив три моменти. В активі господарів були лише дві небезпечні атаки. Відразу троє свіжих гравців вийшли в «Миколаєві» після перерви. Атакували редути «Вереса» Родевич, Іванов, Маткевич, Бездольний, але м'яч уперто не йшов у ворота. Одного разу виручив Карпов, який парирував потужний постріл зі штрафного під поперечку. Доля поєдинку висіла на волосині до останніх секунд матчу.

ЕНЕРГІЯ — СКАЛА — 1:0 (0:0).
2 жовтня. 16.00. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 3000 глядачів.
Судді: Г.Литвинов (Луганськ), С. Толмачов (Маріуполь), А. Холодинський (Лозова).
Делегат ФФУ: В. Тимофєєв (Маріуполь).
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Ленський, Батраченко Гурін, Михайлов, Білоусов, Черняєв (Цой, 67), Манасян, Фальковський. Запасні: Касперович, Турський, Філіппов, Кірик, В. Кучеревський, Риженко.
Тренер: Сергій Шевцов.
Моршин: Михалевич, Рустамов, Сухоцький, Басараб, Мазур (Антонов, 26), Гончарук (Воронін, 69, Кміть, 90+3), Ширай (Бутрак, 38), Білий, Сиващенко, Лобцов (Лавринок, 55), Дністрян. Запасні: Шпук, Олійнич.
Тренер: Іван Бубись.
Гол: Смирнов (90+4)

«Енергія» з перших хвилин пішла в наступ. її гравці смикали оборону гостей з усіх боків. Уже на старті виходили на зручні позиції Смирнов, двічі Михайлов, Батраченко та Черняєв мали можливість відзначитися. Однак футболісти «Скали», побудувавши ешелоновану оборону, відбивалися стійко, не даючи волі новокаховцям, а коли і вони пропускали уколи господарів, їхні помилки підчищав Михалевич. Причому, після ліквідації загроз, він спонукав своїх гравців йти вперед, аби вони не притискалися до свого штрафного майданчика.

До перерви найгостріший момент виник біля воріт гостей на 33 хвилині, коли Манасян не зміг замкнути небезпечний простріл, сам влетівши у ворота. Щодо дій моршинців у атаці, то вони не створили нічого небезпечного. Мабуть, далася взнаки відсутність у грі їхнього кращого бомбардира Олександра Єрмаченка.

Після відпочинку характер поєдинку не змінився. Новокаховці ні на хвилину не знижували тиск на ворота гостей, дедалі точніше завдавали ударів. Після удару Черняєва м'яч просвистів зовсім поряд зі стійкою. А Манасян знову з трьох метрів не влучив у ворота. Гурін пробив небезпечно, але становище врятував голкіпер гостей. Тоді тренер «Енергії» кинув у бій останній аргумент, випустивши не зовсім здорового Цоя. Тиск ще підвищився.

Та на 77-й хвилині, коли господарі захопилися атаками, вийшла обрізка, і Дністрян, вискочивши сам на сам з голкіпером «Енергії» Холошею, не зміг перекинути смугастого через воротаря.

І знову вже до кінця матчу новокаховці шукали шляхи до воріт «Скали». Батраченко надсилає м'яч вище планки. Коли ж Цой пробив по воротах зі штрафного, голкіпер гостей відбив прямо на Манасяна, а останній не влучив у ворота, здалося, що «Скала» встоїть і повезе додому бажане очко.

Однак вболівальники «Енергії», які впродовж усього матчу підбадьорювали своїх улюбленців, не переставали вірити у перемогу команди. І таки дочекалися її. Коли вже йшла четверта додана арбітром хвилина, спалахнула відчайдушна атака, і Смирнов завдав влучного удару з-за меж штрафного майданчика — гол.

Це вже третя вольова перемога новокаховців на доданих арбітром хвилинах! Вони, після першого кола, продовжують утримувати лідерство.

Щодо «Скали», то вона сподобалася, показавши себе мобільною, самовідданою командою, що заслуговувала бодай на очко.

ДЕСНА — БАСТІОН - 1:0 (0:0).
З жовтня. 17.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 750 глядачів.
Судді: І.Маковей (Жмеринка), О.Кацман (Кіровоград), А.Папірович (Хмельницький).
Делегат ФФУ: Є.Павленко (Київська область).
Чернігів: Вітів, Панчук, Гетьман, Єлисеєв, (Гулордава (Проценко,72, Блавацький, 90+2), Олійник, Рева (Титомир, 75), Таран (Варга, 90 + 3), Велієв, Кожем'яченко (Орєхов, 88), Алаєв (Волков, 61).
Тренер: Олексій Скала.
Іллічівськ: Череднюк, Павлов, Шеремет, Рудой, Пащенко, Кузнецов, Нечипорук (Тарараров, 46), Гаванко, Поляхов (Барба,57), Ком'ягін, Белмохтар (Чахотін,76).
Тренер: Олександр Краснянський.
Гол: Кожем'яченко (52).
Попередження: Гулордава (12), Рева (23.)

У зв'язку з проведенням на цій же спортивній арені 2 жовтня матчу плей-офф відбору до жіночого чемпіонату світу-2011, календарну гру другої ліги першості України було перенесено на день пізніше. Отже, саме цим поєдинком завершувалося перше коло групових перегонів. І турнірна ціна перемоги у цій зустрічі набувала максимальної конкретності. Виграш дозволяв чернігівцям наздогнати за набраними очками той же «Бастіон» та ПФК «Суми». А ось іллічівці, за будь-якого результату гри, залишалися на третьому місці. Однак їм, ясна річ, хотілося скоротити очкове відставання від «Енергії» та МФК «Миколаїв». Та, як-то кажуть, наскочила коса на камінь.

Уже перша атака гостей ледь не увінчалася голом. їхній двадцятий номер Саїд Белмохтар, котрий лідирує у змаганні бомбардирів групи «А», «перевірив» Ігоря Вітіва небезпечним ударом зблизька, але воротар зумів урятувати свою команду. Щоправда, м'яч відскочив до колишнього гравця «Десни» Ком'ягіна, і той спробував «дотиснути». Однак господарі поля знову відбулися легким переляком, бо їх виручила поперечка.

До перерви воротам «Десни» загрожували і той же Ком'ягін, і Нечипорук. А у чернігівців могли відзначитися Кожем'яченко і Алаєв. Єдиний м'яч у цьому матчі було забито на початку другого тайму. Результативна комбінація починалася з того, що на правому фланзі Гулордава поборовся за м'яч, передав його Алаєву, який своєчасно побачив ніким не прикритого Кожем'яченка. І несильний, зате прицільний удар Олександра досяг мети — м'яч влучив майже у «дев'ятку».

А потім були «інфарктні» півгодини з лишком ігрового часу. Боротьба максимально загострилася. Наскільки «Десна» прагнула не втратити перемогу, настільки ж «Бастіон» хотів уникнути поразки. Але оце «перетягування канату» на рахунку гри не позначилося. І після фінального свистка мимоволі подумалося: хіба деснянці програли б попередню домашню гру, якби у протистоянні зі «Скалою» були б такими ж мобільними і самовідданими?

Додамо, що, за різними версіями, кращими гравцями матчу були названі два футболісти. Що ж, обидва цього заслужили. І воротар Ігор Бітів, і нападник Олександр Кожем'яченко, котрий, до речі, у змаганні бомбардирів групового турніру закріпився на другому місці.

РОСЬ - СУМИ - 0:2 (0:0).
1 жовтня. 16.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 400 глядачів.
Судді: Я.Біць, Р.Пузанський (обидва — Львів), Б.Трач (Тернопіль).
Суми: Козаченко, Салатін, Розгон, Бурдіян, Горбаненко, Вечтомов, Бондарчук (Пукась, 75), Войтович, Ретушняк (Богачев, 46), Осадчий, Горкун Д.Бусаргін, 80).
Тренер: Євген Фещенко.
Голи: Войтович (79), Горбаненко (90+2).
Попередження: Крилюк (29), Поштаренко (35), Ямборко (39), Момотенко (44), Турчин (61), Дмитренко (79), Беридзе (83), — Салатін (25), Бусаргін (86), Бурдіян (89).
Вилучення: Чередниченко (90+2, фол останньої надії).

ДИНАМО — НИВА — 2:1 (0:1).
2 жовтня. 15.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 1000 глядачів.
Судді: Л.Харко, О.Павлінов (Одеса), О.Марчик (Київ).
Хмельницький: Дуднік, Осокін (Беринда, 61), Шляховий, Черемісін, Антонов, Маліцький (Дехтярук, 77), Шимко (Мавров, 90+1), Колесников, Муравський (Слободян, 55), Яремчук (Безвещук, 63), Бортнік (Лепетун, 58).
Тренер: Віктор Муравський.
Тернопіль: Мазур, Лема, Кормило, Лафазан, Гринченко, Семків (Мдинарадзе, 71), Ковальов, Довбиш, Остренко, Пришнівський, Розман (Тригуба, 78). Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Розман (39), Колесников (69, пен.).
Попередження: Осокін (41), Маліцький (50), Яремчук (60), Слободян (84), Лепетун (86), Дуднік (90+5) — Пришнівський (53), Остренко (84).

ЄДНІСТЬ — ЧОРНОМОРЕЦЬ-2 - 3:0 (1:0).
2 жовтня. 15.00. Плиски. Стадіон «Єдність». 250 глядачів.
Судді: В.Висоцький (Запоріжжя), З.Курбанов (Херсон), В.Журибіда (Луцьк).
Голи: Марущак (12, 90,пен.), Колесников (71).
Попередження: Березовський (14), Дудник (69), Прохода (89).

Олександр КРУПІЦА, Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 12
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.