Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
|
1099
2

КУЗНЕЦОВ: «Команды уровня ПСЖ должны обыгрывать»

Форвард «Карпат» о матче в Париже

КУЗНЕЦОВ: «Команды уровня ПСЖ должны обыгрывать»
Сергей Кузнецов

На відміну від більшості гравців «Карпат», для Сергія Кузнецова подорож до Парижу на зустріч Ліги Європи проти місцевого клубу «Парі Сен-Жермен» не була першою. Ще в юнацькі роки він тут грав у міжнародних турнірах, а згодом побував кілька разів і у якості туриста. Щоправда цього разу милуватися красотами столиці Франції у Сергія, як і в решти карпатівців, часу не було. Проте не надто хороший настрій під час перельоту за маршрутом Париж – Львів у голеадора «зелено-білих» був далеко не з цієї причини.

– Сергію, які враження у тебе залишилися від поїздки в Париж?
– Та які там враження… Ми програли, тому емоції далеко не позитивні. А щодо самого Парижу, то хіба ми його бачили? Це наші вболівальники та ви, журналісти, мали напевне хоча б трохи часу погуляти по місту і помилуватися його архітектурою. А ми, як завжди не виходили за межі так званого трикутника: аеропорт – готель – стадіон. От вам і всі враження. Але ми за ними і не їхали. Головне було добре зіграти і взяти очки. На жаль, цього нам зробити не вдалося.

– Справді, очки «Карпати» не взяли – тут все зрозуміло. А грою ти також залишився не задоволений?
– Раз ми програли, значить зіграли не зовсім так, як планували. Хоча з іншого боку, напевне, не можна говорити, що ми гру провалили. Звичайно, оцінку нашим діям дадуть тренери, фахівці та вболівальники, для яких ми зрештою і граємо, але я особисто вважаю, що ми, як і в зустрічі з «Боруссією», зіграли гідно і тим самим ще раз довели, що не випадково обіграли «Галатасарай» і здобули право грати у груповому етапі Ліги Європи. ПСЖ дуже хороша команда, але по грі ми їм нічим практично не поступалися, а по кількості гольових моментів і ударів по воротах, думаю, навіть були кращими. От тільки з реалізацією моментів у нас не вийшло так як треба. А от вони своїми шансами скористалися.

– Швидкий гол, який ви пропустили, вплинув на хід гри?
– Звичайно, що вплинув. Адже пропустивши, ми змушені були відігруватися, а значить більшими силами йти вперед. Як наслідок, ми десь оголяли тили і в них було більше шансів проводити швидкі контратаки, вони мали більше простору в атаці. Дуже шкода, що ми не забили в кінці першого тайму, коли створили кілька реальних загроз. М’яч вперто не йшов у ворота, немов його хтось зачарував. Якби забили тоді гол, думаю по перерві ми б їх не відпустили.

– Що скажеш про гру лінії оборони ПСЖ?
– Нічого особливого в їхніх діях я не помітив. Звичайні футболісти, проти яких можна спокійно грати і обігрувати їх. Та ви й самі бачили, що вони дозволяли нам чіплятися за м’яч, розігрувати комбінації і бити по воротах. Так що лінія оборони ПСЖ далека від ідеалу. Нам би в цій грі ще трохи фарту…

– Надмірною жорсткістю, а то й грубістю вони не вирізняються?
– Ні, французи грали дуже коректно – жодного натяку на відверту грубість з їхнього боку не було Я б сказав, що ПСЖ це команда, яка сама грає і дає грати супернику.

– А що скажеш про особливості командної гри парижан? Чим вона відрізняється від тої ж «Боруссії»?
– А в ПСЖ командної гри як такої і немає. У них все побудовано на індивідуальній майстерності гравців, серед яких є насправді кілька яскравих особливостей. Про це, до речі, після гри сказав і Кежман, з яким спілкувався Тубіч. На відміну і від нас, і від «Боруссії», вони не роблять ставку на відлагоджену взаємодію між гравцями. Вся ставка виключно на техніку, на клас футболістів. Але треба визнати, що він у них високий. Проте я вважаю, що такі команди, як ПСЖ, «Карпатам» обігрувати під силу.

– У першому таймі ти непогано пробив здалеку – м’яч пройшов поряд зі стійкою. В тому епізоді ти намагався застати зненацька воротаря чи просто не бачив подальшого продовження атаки, а тому вирішив пробити?
– Добре пам’ятаю той момент. Я отримав м’яч по центру воріт. Трохи пройшов вперед і побачив, що захисники за мить мене накриють. Тому й вирішив пробити в ближній, правий від воротаря кут. Так, відстань була не маленькою, але позиція для удару в мене була хорошою. Та й загалом Олег Георгійович на установці нам завжди нагадує, що бити по воротах треба якомога частіше: є можливість – бий.

– У другому таймі партнери кинули тебе у прорив, ти увірвався в штрафну і був фактично сам на сам з кіпером, але пробити не зумів.
– Мені віддали пас, коли я на швидкості вривався у штрафну. Випереджаючи захисника, я проткнув м’яч собі на хід повз нього. Але трохи задалеко відпустив його і в результаті інший гравець ПСЖ встиг у підкаті вибити м’яч у мене з під ніг. Напевно треба було трохи легше проштовхувати м’яч, тоді б я встиг пробити, або перекинути його через воротаря.

– В кінці матчу був ще епізод, коли ти отримав м’яч у штрафній по центру. Справа від тебе був Володя Гудима, а зліва у вільну зону на швидкості вривався Ігор Худоб’як. Здавалося, що більш перспективно було віддати м’яч під удар Худіку, але ти відпасував на Володю.
– Позицію Гудими я бачив чітко і вважав, що Володя має шанс максимально загострити ситуацію. А от Ігоря я практично не бачив. Тобто десь там периферійним зором я його, можливо, й помітив, але щодо перспектив продовження атаки пасом на нього, то їх я не бачив. 

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 24 апреля 2024, 17:24 2
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
webster94
Действительно, нічого особливого у французов нет. Выиграли, да и всё. Без никаких постоянных 0-2.
Champions
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил