Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
6938
8

Кардинал-Ровно - Шахтер - 3:2

Перемога, якої чекали одинадцять років + ВИДЕО

Кардинал-Ровно - Шахтер - 3:2
Кардинал-Ровно - Шахтер

Усе-таки магія імен має серйозну силу. Як би там не стартував багаторазовий чемпіон України «Шахтар» у нинішньому сезоні, яке б там місце він не посідав у поточній турнірній таблиці, але подивитися на чергову гру своєї команди з іменитими гостями з Донецька в Рівному прийшла рекордна кількість глядачів. Хоча, звичайно, свій внесок у справу наповнення трибун залу спорткомплексу ДЮСШ №4 зробила і впевнена хода турнірною дистанцією МФК «Кардинал-Рівне».

Початок зустрічі залишився за гостями. Не дивлячись на довгу дорогу і незвичне покриття донеччани почували себе на майданчику ДЮСШ-4 цілком упевнено та першими почали «пристрілку» воріт суперника. Проте, у цих епізодах «гірникам» бракувало влучності або прогнозовано впевнено грав голкіпер господарів Дєнюжкін. Щодо відповідей господарів, то вони виходили не надто впевненими і до ударів по воротам Сагайдаченка справа доходила нечасто.

Ближче до середини першого тайму гра дещо заспокоїлася, але саме у ці хвилини «Шахтарю» вдалося відкрити рахунок. Рівняни відбили чергову атаку гірників, Юрій Когут пройшов правим краєм, а потім змістився в центр, в район центрального кола. У цей момент його атакував Дрьомов. Сергій, відібравши м’яч, пройшов майже до лінії воротарського майданчика і сильно пробив по воротам у район «шістки». І хоча Дєнюжкін зреагував на удар і в стрибку намагався ліквідувати загрозу, проте врятувати ситуацію Віталій так і не зміг - 0:1.

Пропущений м’яч став своєрідним сигналом для початку більш активних дій з боку гравців «Кардиналу-Рівне». Майже відразу після голу Володимир Сондак поцілив у бокову стійку воріт «помаранчево-чорних», ще кілька потенційно небезпечних атак господарів не знайшли свого логічного завершення у вигляді акцентованого удару по цілі. У свою чергу, «гірники», отримавши оперативний простір попереду, кілька разів могли подвоїти рахунок, тому Віталію Дєнюжкіну довелося в ці хвилини попрацювати вкрай інтенсивно.

Важко сказати, як би розвивалися події на майданчику по перерві, якби господарі не змогли зрівняти рахунок ще у першому таймі. Проте вагоме слово у заключні хвилини сказали найдосвідченіші гравці у складі рівненської команди. На 18-й хвилині атаку розпочав Роман Волох, але повздовжню передачу правим флангом на Андрія Паршикова перехопив Юнаков. Атакований капітаном рівнян Євген не знайшов нічого кращого, як віддати м’яч своєму голкіперу. Олексій Сагайдаченко у свою чергу перевів м’яч на протилежний фланг на Максима Вороніна, якого одразу атакував Сергій Піддубний і граючому тренеру МФК «Кардинал-Рівне» таки вдалося відібрати м’яч у суперника. Миттєво зорієнтувавшись, Сергій віддав пас у центр на капітана, який знаходячись в трьох метрах від лінії воротарського майданчика «Шахтаря» пробив в один дотик і потужний постріл Андрія Паршикова був майже точною копією удару Дрьомова. І хоча Олексій Сагайдаченко в карколомному стрибку намагався завадити м’ячу потрапити до сітки позитивного результату цей сейв голкіпера гірників не приніс – 1:1. До перерви рахунок на табло так і не змінився, заключні хвилини запам’яталися хіба що гірчичником, який отримав Дмитро Камеко.

На другий тайм господарі вийшли однозначно заряджені тільки на перемогу. А от гості дещо здали – якщо не фізично, то, принаймні, психологічно. Боротьба на кожному квадратному сантиметрі ігрового майданчика все частіше завершувалася на користь рівнян. За такого перебігу подій «Кардинал-Рівне» зумів вперше у цьому поєдинку вийти вперед. Сергій Піддубний віддав передачу своєму воротарю, а Віталій Дєнюжкін змістився ближче до кутової позначки і довгою навісною діагональною передачею вивів на ударну позицію Волоха, який, до речі, лише кількома хвилинами раніше вперше з’явився на майданчику. Роман, перебуваючи трохи праворуч і в кількох метрах від лінії воротарського, спочатку «посадив» на «п’яту точку» Вадима Дяка, а потім елегантно перекинув м’яч через отетерілого, від такої нахабності, Олексія Сагайдаченк – 2:1.

Після цього настала вже черга гостей йти вперед. І вони досить швидко відновили паритет. На 28-й хвилині Олексія Сагайдаченко в воротах замінив Василь Сухомлинов, і саме він розпочав чергову атаку донеччан, вкинувши м’яч точнісінько на хід надактивному протягом всього матчу Олегу Мірошнику. Він «протягнув» м’яч лівим краєм майже до лицевої лінії і, хоча на ньому «висіли» відразу два суперника, Роман Волох і Андрій Паршиков, Олег під гострим кутом сильно пробив низом, м’яч оминув двох рівнян і між ногами Віталія Дєнюжкіна влетів у дальній нижній кут воріт МФК «Кардинал-Рівне».

Після пропущеного голу на тлі певної розгубленості опонентів «гірники» виглядали привабливіше та ще кілька разів виходили на зручні ударні позиції, але більшого досягнути їм у ці хвилини не вдалося. Натомість чергову атаку рівнян знову розпочав Віталій Дєнюжкін. Дальнім кидком Віталій знайшов на половині майданчика суперника Юрія Когута, але той в боротьбі зі Свиридовим втратив м’яч, проте останній залишив межі майданчика від гірника і суддя призначив аут. І тут спрацювала одна із домашніх заготовок МФК «Кардинал-Рівне» - під час розіграшу ауту. Данилюк зіграв у стіночку з Танським і діагональною передачею знайшов на лівій стійці Володимира Сондака, який підставивши ногу, спокійно відправив м’яч у порожній кут воріт донеччан – 3:2. За кілька хвилин по цьому все той же Сондак міг вдруге відзначитися у цій грі, проте він, отримавши пас із центральної зони від Танського та перебуваючи правіше від воріт, влучив у стійку.

За 3 хвилин і 19 секунд до закінчення гри гості взяли тайм-аут, і після цього на майданчику з’явилося відразу п’ятеро польових гравців. Проте реалізувати «зайвого» «Шахтарю» у цей день не судилося. Більше того, якби Волянюк виявився спритнішим в одному із епізодів, який виник поруч із воротами гостей і пробив би точніше, то надалі потреба у заміні голкіпера гостей польовим гравцем відпала б сама собою.

«Арену битви» господарі залишали під дружнє скандування чисельної глядацької аудиторії: «Молодці!», яка, відверто кажучи, вже зачекалася серйозних успіхів місцевих футбольних колективів. Донецька команда, яка вперше побувала в Рівному ще одинадцять років тому і з тих пір незмінно вигравала в його представників на футзальних майданчиках, нарешті, виявилася переможеною. Хто наступний?

Василь ШТУНДЕР

«Кардинал-Ровно)» - «Шахтер» - 3:2

«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Михаил Волянюк, Андрей Паршиков, Павел Дармовис, Сергей Поддубный - Александр Басич, Виталий Танский, Владимир Данилюк, Владимир Сондак, Олег Чеботарев, Роман Волох, Юрий Когут
«Шахтер»: Алексей Сагайдаченко (Василий Сухомлинов, 30) - Вадим Дяк, Олег Мирошник, Максим Воронин, Евгений Юнаков - Александр Вершинин, Богдан Свиридов, Владимир Разуванов, Дмитрий Камеко, Роман Вахула, Сергей Дремов 
Андрей Паршиков (18), Роман Волох (26), Владимир Сондак (33) - Сергей Дремов (9), Олег Мирошник (30)
- Дмитрий Камеко (20)

Удары (в створ): 11 (6) - 18 (13)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

0:1.Дремов

1:1.Паршиков

2:1.Волох

2:2.Мирошник

3:2.Сондак

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве
Футзал | 16 апреля 2024, 22:52 0
Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве

Бразильцы забили сборной Литвы восемь мячей

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
an124
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nikolauss
Рівняни вигравайте і на далі
an124
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
papagatto
/////////з іменитими гостями з Донецька ////////////
Какие нафиг они именитые - одно название. Собрали шваль, которая посливала все что можно.
AlikR
Второй гол Шахтёру сделал Денюжкин.
Зря Пират Цзе с ним расстался... пусть теперь кусает локти
McGregor16
знову перший тайм видався неочінь для нас треба з цим шось робить постіно після першого тайму або програєм або доганяєм
r0te1r0
тогда в итоге останится 8 команд и никто не будет боротся за выходи в плей-офф... )))))))))
AlikR
Дайте кто-нибудь "Шахтёру" выиграть!
Ещё два поражения, и команда будет расформирована!
Вы этого, в самом деле, хотите?!?!?