Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3428
3

ШАЦКИХ: «Согласен с Шевченко: комментировать здесь нечего»

Форвард киевского «Арсенала» рассказал об атмосфере в команде и отношении к бывшему клубу

ШАЦКИХ: «Согласен с Шевченко: комментировать здесь нечего»
Макс Шацких

Цікавий поєдинок 12-го туру Епіцентр Чемпіонату України між «Арсеналом» та донецьким «Металургом» відбудеться у суботу. Перед цим матчем відбулась бесіда прес-служби ПЛ з форвардом киян Максимом Шацьких.

− Максиме, вже можна говорити про те, як «Арсенал» провів стартову частину сезону…
− Якщо казати про старт з двох турів, то він нам вдався. А от потім продовжити у тому ж дусі не вийшло − занадто багато очок втратили там, де не повинні були цього робити.

− Чи можна гру команди назвати нестабільною?
− Навряд чи саме нестабільною. Просто календар складений цього разу так, що сильні суперники потрапляють нам не у сусідніх турах. А час показує, що поки що нам не до снаги перемагати «Шахтар» чи «Динамо». Відвертих провалів у нас не було. Найгіршими, мабуть, були саме ті дві зустрічі, у яких не змогли забити. Обидва рази грали вдома − проти «Севастополя» та «Металіста». Щоправда, з харків’янами у обох команд майже не було гольових нагод, але суперник зміг використати свій шанс.

− І все ж таки, які складові того, що зіграли не так, як хотіли?
− Я не сказав би, що фізично ми не готові. У цьому відношенні все зовсім непогано. Не завжди достатньо створюємо біля чужих воріт та варто попрацювати над реалізацією додатково.

− З початку сезону «Арсенал» працює з Юрієм Бакаловим вже без приставки «в.о.». Чи змінився тренерський процес порівняно з тим періодом, коли команду очолював В’ячеслав Грозний?
− Багато чого змінилось. Проте я не схильний говорити про тренерів, хто кращий, а хто − гірший. З Юрієм Михайловичем ми вже достатньо попрацювали і напрацювали. Він добре відчуває, коли треба збільшити чи зменшити інтенсивність навантажень. Тож з підготовчим процесом усе гаразд.

− Чи розбираєте ви наступного суперника?
− Обов’язково. Переглядаємо не якийсь окремий поєдинок, а нарізку моментів з двох-трьох зустрічей. Донецький «Металург» ще не розглядали. Я, на жаль, до цих пір не бачив жодного їхнього матчу у нинішньому Чемпіонаті, але суттєво гра донеччан помінятись не могла. Вона досить поставлена і до певної міри фірмова. Так що знаємо сильні та слабкі сторони наступного супротивника. Можу сказати, що до гри будемо готові. Швидше за все, зробимо акцент на атаку тому, що вдома інакше грати не маємо права. Вивчаємо і власні матчі. Причому не тільки похибки, а й те, що нам найкраще вдається. Адже це можна використовувати і надалі.

− Максиме, ти у Чемпіонатах України забив понад сто голів. Йдеш на рекорд?
− Особистими досягненнями не дуже цікавлюсь. Навіть не заглядаю до таблиці найкращих бомбардирів. Коли ставиш перед собою якусь конкретну мету, це заважає грати. А так я маю сконцентруватись на командній меті. Нехай я і нападник, але якщо сам не заб’ю, а ми виграємо з рахунком 3:0, особливих приводів для розчарувань не матиму.

− І наостанок питання про твій колишній клуб. Слідкуєш за «Динамо»? Що відбувається з командою?
− За грою «динамівців» завжди стежу. Якщо є можливість переглянути якийсь матч, завжди віддам перевагу землякам, навіть якщо у цей час буде йти топ-матч якогось з європейських чемпіонатів. Звичайно, всім зрозуміло, що всередині команди існують якісь негаразди. Особисто я погоджуюсь з Андрієм Шевченком, що тут нема чого коментувати. Він навіть молодець, що після поразки від «Шерифа» зміг поспілкуватись з пресою.

fpl.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
densles
Правильно Макс хоть всегда до конца идёт а Миля чуть что бегом падать
saha-yakut
Мне его игра в Динамо нравилась.
terentyev2010
Лично мне кажется, что Максима сейчас "Динамо" не хватает. Даже несмотря на то, что в своё время у болельщиков "бело-голубых" быди разные мнения по поводу игры Шацких.