Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3034
5

Суддівство буде об'єктивним?

«Шахтар» - «Динамо». Думка спеціалістів

Суддівство буде об'єктивним?
Павел Шкапенко

Напередодні центрального матчу першого кола чемпіонату країни між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо» до вашої уваги пропонуємо інтерв'ю з колишніми гравцями цих команд: динамівцем Павлом Шкапенком та «гірником» Сергієм Ателькіним.

—Як би ви розцінили шанси команд на перемогу у відсотковому співвідношенні?

Павло ШКАПЕНКО: У протистоянні таких команд їхні шанси традиційно вважають рівними. Але з огляду на те, що для «Шахтаря» ця зустріч стане домашньою, невеличкою перевагою наділив би господарів.

Сергій АТЕЛЬКІН: Віддам перевагу «Шахтарю». Гадаю, 70 на З0 відсотків реально відображають перевагу донеччан. Після поразки від «Оболоні» «Шахтар» набрав гарної ходи і проводить нині вдалу переможну серію. У Бразі «гірники» провели чудовий другий тайм. Перший, гадаю, не вдався через тривалий переліт до Португалії.

—Чи згодні ви з тим, що «Шахтар» — фаворит протистояння? Якщо так, то завдяки чому: силі донецького клубу чи слабкості нинішнього «Динамо»?

П. Ш. Особисто я не вважаю фаворитом «Шахтар». Команди більш-менш рівні, але «Шахтарю» на даному етапі більше щастить. Гра у Бразі (особливо перший тайм) довела, що і в «гірників» є певні проблеми, але їм таланило. Та й «Динамо» назвати слабким я не можу.

С. А. Я не став би називати «Динамо» слабкою командою. На превеликий жаль, кияни нині не демонструють на міжнародній арені тієї гри, до якої ми звикли. Але мені як уболівальнику «Шахтаря» невпевнена гра киян у чемпіонаті навіть імпонує. «Шахтар» же, навпаки, вже впродовж кількох років демонструє стабільно якісний рівень гри. У донеччан, до того ж, кращий підбір виконавців та краща лава запасних. І в цих моментах господарі переважають динамівців.

—Чи вплине на результат той факт, що «Шахтар» матиме на два дні більше відпочинку?

П. Ш. Не суттєво, адже обидві провідні команди країни звикли грати за таким графіком. Донеччани справді грали на два дні раніше і тому матимуть більше часу для відновлення. Певні проблеми у киян можуть ще виникнути: може, хтось травмуватися чи з інших причин не буде готовим стовідсотково до гри. Тому і тут, на мою думку, незначна перевага на боці «Шахтеря».

С. А. Справді, в «Шахтаря» з'явилося більше часу на відновлення до цієї гри, але, з іншого боку, у донеччан і суперники були серйознішими...

—Найслабша ланка «Динамо» — захист. Він зможе гідно протистояти донецьким бразильцям?

П. Ш. Вважаю, що оборона — найслабкіша ланка не лише в киян, а й у «Шахтаря»,- тому хто зуміє використати цю слабкість суперника, той і матиме перевагу.

С. А. Не вважаю захист киян таким уже слабким. Адже гравці цієї лінії завжди вдало діяли на підстраховці один одного. Втім, гравці атаки донеччан набагато швидші, ніж у киян. Гадаю, цим «гірники» і можуть скористатися.

—Якого суддівства можна очікувати в цьому матчі?


П. Ш. Вважаю: те, що такий матч обслуговуватиме український рефері — правильно. І не думаю, що арбітр демонструватиме упередженість. Усі ми — люди, і всі можемо помилятися. Тим паче, пристрасті на полі будуть ще ті. Головне, аби Шандор не втратив контролю над грою і щоб його помилки, які, безумовно, будуть, не вплинули на результат протистояння.

С. А. Судити наших арбітрів я не збираюся. На це є відповідні органи нашого футболу. І всі балачки гравців та вболівальників довкола суддівства — «вилами по воді писані». Суддівство буде об'єктивним, а помилки, впевнений, не будуть упередженими. І всі питання щодо арбітражу має вирішувати Колліна, на якого покладено дуже багато сподівань.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Pavlo_pan
Ничего Шандор не набокопорит, всё будет ок. Коллину наши судьи боятся больше чем Суркиса.
У Динамы шансов нет.
STEELE1973
Шандор и Годулян неоднократно убивали команды играющие против ДК. Было много скандалов и обоснованых упрёков в их адресс.
ШД-ДК принципиальный матч, и снова Шандор.
Неужели нет достойного судьи во всей Украине на этот матч кроме продажных Шандора и Годуляна?
Ошибки совершают ВСЕ и судьи тоже. Не хочу чтоб ошибки в этом матче повлияли на ход игры и результат.
Nokia8600
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Umanskiyfan
один миф Суркисов лопнул(Газаев) может лопнуть и второй (купленые судьи) смотри Гондулян......