Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1408
0

ФЕДОРЕНКО: «Перша ліга для Армянська - це вже досягнення»

Розмова з головним тренером армянського «Титану»

ФЕДОРЕНКО: «Перша ліга для Армянська - це вже досягнення»
Горняк - Титан

Навіть після успішних стартових п'яти турів мало вірилося в те, що «Титан» надовго затримається на найвищих позиціях у турнірній таблиці. Так, власне, і сталося — в останніх шести матчах кримська команда програла чотири рази. Втім, це не заважає підопічним Миколи Федоренка зручно почуватися й на сьомому місті, поступаючись лідеру «Олександрії» лише шістьма очками. Програвши у середу «Севастополю» в рамках розіграшу національної Чаші, ми поцікавилися справами в клубі в головного тренера «Титану»: що ж трапилося з командою після п'ятого туру, та як сприймається вболівальниками кримський колектив?

—Ще граючи в другій лізі, в інтерв'ю нашій газеті ви сказали, що «ми свого шансу підвищитись у класі не прогавимо»! Ви свою обіцянку виконали. Як вам рівень першої ліги?

—Кардинально відрізняється від рівня другої. Ми це встигли відчути на собі в матчах, що їх уже зіграли нинішнього сезону.

—У тому ж інтерв'ю на запитання, чи створено в Армянську належні умови для команди першої ліги, ви сказали, що деякі проблеми існують. Чи змінилася ситуація нині?

—Тренувальна база, готель, де проживають футболісти, харчування та інше — все на пристойному рівні. Єдина нині проблема — стан газону на стадіоні «Хімік». Що-що, а він не відповідає рівню команди першої ліги. Шкода, адже якість газону в Армянську завжди була на високому рівні, зараз ми цього не бачимо.

—У перших п'яти матчах першості «Титан» переміг чотири рази. Та й обіграли солідні команди — ФК «Львів» та «Сталь». Чому не вдалося розвинути успіх, адже потім було здобуто лише дві перемоги та отримано чотири поразки?
—Футболісти на старті першого кола віддавалися грі повністю, тож претензій до них не було. Але після перемог над сильними суперниками вони почали думати, що їм грати в першій лізі досить просто. Насправді, це не так, і тренерський штаб постійно наголошував на цьому. На жаль, гравці не все зрозуміли — ось де головна проблема, з якою на даному етапі ми зіштовхнулися. Зараз «пожинаємо плоди» цього нерозуміння.

— У четвертому турі ви на виїзді обіграли «Зірку» з рахунком 3:1. За цю команду ви грали у 1988-89-х роках та тренували її два роки. Нині кіровоградський клуб занепадає на очах. Слідкуєте за його долею?
—Слідкую. Та й після того матчу я на прес-конференції сказав, що з теплотою ставлюся до цієї команди. Я їй щиро бажаю якнайшвидше вийти з кризи та досягти успіхів у найближчих іграх.

— В останньому турі першості ви програли іншому дебютанту ліги — вінницькій «Ниві». Зараз і ви, і вінничани тримаєтеся у верхній частині турнірної таблиці. Для 25-тисяного Армянська — це досягнення?

—На мою думку, для Армянська досягненням є вже те, що команда взагалі грає в першій лізі, адже до цього команда багато років лише намагалася підвищитися у класі. Відверто кажучи, вважаю за щастя, що наші вболівальники мають змогу бачити на власні очі великий футбол, сильні команди та хороших гравців, яких у першій лізі чимало.

— Апетит приходить, як відомо, під час трапези. Звикнувши до першої ліги, на яке підсумкове місце може розраховувати «Титан»?
—Насправді я б не сказав, що ми уже звикли до першої ліги. Поки що лише знайомимося з її учасниками та рівнем гри в першості — її позитивними та негативними сторонами. Для нас це все залишається новим. Єдине, що вже впадає в очі — дуже високий клас суперників. Головне, що все це створює великий інтерес для наших глядачів.

—Як вам працюється з нинішнім керівництвом команди?

—Щодо керівництва, то я хотів би дуже позитивно відгукнутися про його роботу. Президент Валерій Калмиков та віце-президент Анатолій Пєтухов дуже грамотно проводять політику клубу, будучи при цьому суворими, вимогливими, але справедливими.

—Наскільки важливим було для вас проходження якнайдалі в Кубку країни?

—Ми справді прагнули пройти в Кубку якомога далі. Це робилося для того, аби ми отримали змогу зустрітися з суперником, скажімо, з прем'єр-ліги. Це викликало б значну зацікавленість у наших уболівальників, адже це єдина змога побачити нашу команду на тлі представника вищого ешелону. Та й було б цікаво подивитися на наших футболістів у протистоянні зі значно сильнішими колективами. Ми, звісно, розуміли, що скільки б ми раундів не подолали, настане момент, коли доведеться скласти зброю. Так, на жаль, і сталося в грі проти «Севастополя».

— Як оцінюєте гру підопічних проти «Севастополя»?

—«Севастополь», звісно, довів, що клас у нього значно вищий. Але щодо самої гри, то ми, навіть за кількістю голевих моментів, не поступилися. Інша річ, що суперник реалізував практично всі моменти, які створив. Звідси й такий поганий для нас результат.

— Команда зараз дедалі частіше зазнає невдач, але вболівальники й надалі підтримують вас, кажучи, що якби не ви, то не бачити «Титану» навіть і першої ліги, не кажучи вже про блискучий старт у ній. Як оцінюєте їхню думку?

— Знаєте, вболівальники є різні. У нашому випадку вболівальники переважно доброзичливо ставляться до команди і розуміють усі наші нинішні негаразди в першій лізі. До слова, я теж читаю різні висловлювання в Інтернеті щодо «Титану». Часто трапляються й негативні точки зору щодо нашої команди. Та більше все ж хороших побажань. Зараз головне — віра в команду. Це для нас дуже важливо.

—Наступна гра — на виїзді проти «Динамо-2». Який результат влаштує в ній вашу команду ?
—Ми поїдемо за очками — по позитивний результат. Але давайте не забувати, що «Динамо» є «Динамо». До того ж, ми вперше гратимемо проти цієї команди. Цікаво, що на домашні ігри динамівців ходить чимало футбольних спеціалістів. Враховуючи, що «Титан» є дебютантом ліги, гадаю: матч зацікавить і їх, і вболівальників. А нам залишиться лише своєю грою приємно вразити людей.

—«Титан» гратиме вже втретє на тижні. Витримаєте такий темп?

—Ми готувалися до такого ритму ігор. В такій ситуації опинилося ще безліч команд, які грали в Кубку країни. Тому ми не стали винятком і витримаємо такий календар без проблем. Нині робимо все, аби команда повністю відновилася до наступної гри.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.