Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2713
1

Ігор ТИЩЕНКО: «Усе ще можна виправити»

Півзахисник «Іллічівця» розповів про останні невдачі маріупольського клубу

Ігор ТИЩЕНКО: «Усе ще можна виправити»
Игорь Тищенко

Єдину перемогу «Іллічівця» в нинішньому чемпіонаті датовано ще 17 липня, коли підопічні Близнюка на виїзді переграли «Ворсклу» з рахунком 3:1. Здавалося, все для команди почалося досить вдало. Втім, ось уже 8 турів поспіль команда не знає смаку перемог, що явно не вписується в плани команди з берегів Азовського моря.

- Наскільки важливим було для команди продовжити боротьбу в національному Кубку?

—Для нашої команди нині важливе як кожне очко в чемпіонаті, так і вдалий виступ у національному Кубку. Гра в Запоріжжі могла стати відправною точкою до майбутніх успіхів, якби ми здобули в ній перемогу. Загалом же, у нас тренер — максималіст, який прищеплює й команді віру в себе. Тому й ми намагаємося грати на перемогу в кожному матчі та турнірі.

—Проблем із нападом у маріупольців немає, на відміну від захисної лінії. Чому не вдалося бодай хоч раз забити у Запоріжжі, адже в «Металурга» — один із найгірших захистів прем'єр-ліги?

—Ми справді створили чимало моментів у цій грі. Можливо, далося взнаки звичайне безталання. Хоча в атаці у нас грають досить талановиті гравці — справжні майстри своєї справи.

—Поразка від «Металурга» відображає реальну ситуацію на полі в цій зустрічі?

— Ні: гадаю, поступилися ми несправедливо. Вже з перших хвилин було помітно, що більше перемогти хочемо саме ми. На жаль, не склалося.

—З огляду на нинішні проблеми «Іллічівця» в чемпіонаті, яке завдання поставлене перед командою на сезон?

—Посісти якомога вище місце в турнірній таблиці. І не обтяжуватися боротьбою лише за виживання в прем'єр-лізі. Команда достойна більшого.

—Команда пропускає майже по два м'ячі за гру. Як можна це пояснити? Та й загалом: у гравців атакуючої ланки немає образ на захисників, котрі помиляються в кожній грі?

—Така проблема існує. Але не думаю, що можна в пропущених м'ячах звинувачувати суто захисників. Пропускає та програє вся команда. До того ж, як відомо, захист починається з нападу.

—У суботу на вас чекає гра проти «Севастополя». Де, на вашу думку, приховані слабкі місця команди Лещинського?

—Мабуть, єдиним слабким місцем «Севастополя» є той факт, що він у цьому сезоні лише дебютував у прем'єр-лізі. Але підопічні Лещинського встигли зіграти вже десять матчів серед еліти. До того ж, у команді є кілька гравців дуже високого рівня, які встигли набути небачений досвід у матчах за «Шахтар».

—За великим рахунком, «Іллічівцю» вже нікуди відступати. Яка атмосфера нині панує в колективі?

—Тренер нам каже, аби ми тримали вище ніс, адже все ще можна виправити, що це — тільки початок турнірного шляху. Все в наших руках і в наших силах. Ми самі втягнули себе в таку скрутну ситуацію. Отже, самі можемо і вийти з неї.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bodrovandrey
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил