Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2339
2

Андрій РОМАНОВИЧ: «Ажіотаж був. Але швидко пройшов»

Тернопільські волейболістки націлені на 1-е місце - в цьому запевняє тренер «Галичанки-Динамо-ТНЕУ»

Андрій РОМАНОВИЧ: «Ажіотаж був. Але швидко пройшов»
Андрій Романович

Минулого сезону тернопільська «Галичанка-Динамо-ТНЕУ» вперше стала чемпіонкою України з волейболу. На новий сезон, який розпочнеться 1 жовтня, команда ставить завдання повторити успіх. Про це «ГПУ » розповідає головний тренер тернополянок Андрій Романович.

— Сподівалися здобути чемпіонство ще позаминулого сезону, — каже фахівець. — І взагалі, було немало сезонів, у яких ми потихеньку наближалися до першого місця. Але раніше на всі 100 відсотків не були готові так, як у минулому чемпіонаті.
За дев’ять років, що я працюю в Тернополі, нам нарешті вдалося налагодити свою групу підготовки. Там працює Іван Вовчанський — один із найкращих дитячих тренерів України. Цінність нашого чемпіонства у тому, що склад команди повністю сформували власні вихованки.

— Як у Тернополі сприйняли вашу перемогу?
— Ажіотаж був. Але швидко пройшов. Мер Тернополя нагородив нас непоганими статуетками чемпіонів України. Фінансово тільки ректорат економічного університету нам виділив премії. Більше ніяких не було.

— Кістяк чемпіонської команди вдалося зберегти?
— У принципі — так. У южненський «Хімік» перейшла догравальниця Яна Журовська. За станом здоров’я довелося зробити щонайменше на рік паузу зв’язуючій Каті Руденькій. Її має замінити дівчинка з Білої Церкви —  Настя Ткаченко.

— З інших новачків хтось зможе посилити склад?
— Навряд. У нас є чотири нових придбання. Три молоді волейболістки, четверта трішки досвідченіша. Але проблема в тому, що вони прийшли з іншої школи, тому їх треба підтягнути, підладити під малюнок гри нашої команди.

— Які завдання «Галичанки» на новий сезон?
— Ми зберегли майже весь основний склад. Якщо зараз вилікуємо до початку чемпіонату двох догравальниць, стартуватимемо з ними. Якщо ні — без них. Але все-таки кістяк зберігся — впевнений, грамотний, надійний. Я думаю, що нам знову під силу буде поборотися за золоті медалі. Навіть за умови, що «Хімік» зібрав досить потужну команду і націлився на перше місце. З таким добором гравців вони нам створять дуже сильну конкуренцію. Але добір учасників — це ще не команда. Її треба зробити, зіграти, провести з нею весь чемпіонат.

— Цього року Україну в єврокубках представлятиме тільки «Хімік» — п’ята команда за підсумками минулого сезону.
— Так. На жаль, криза пройшлася по провідних клубах України — «Кругу» і «Джінестрі». Нам же пощастило, що  власник клубу — економічний університет, і тут є стабільність протягом багатьох років. Маємо іншу проблему — відсутність залу, який би відповідав єврокубковим вимогам. Приємно, що невдовзі вона буде вирішена. Весною наступного року мають почати будувати великий спортивний комплекс для багатьох видів спорту. Зокрема, з ігровим залом на 2,5 тисячі місць.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Во втором финальном матче итальянской Суперлиги победил клуб из Монцы
Волейбол | 21 апреля 2024, 19:12 0
Во втором финальном матче итальянской Суперлиги победил клуб из Монцы

В пяти партиях волейболисты «Веро Воллей» нанесли поражение «Перудже» Олега Плотницкого

Барселона может потребовать переиграть матч против Реала
Футбол | 22 апреля 2024, 17:37 7
Барселона может потребовать переиграть матч против Реала

Об этом сообщил президент клуба Жоан Лапорта

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
andr-2896.
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
andr-2896.
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил