Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
733
0

Андрій БАЛЬ: "План підготовки національної збірної до чемпіонату світу вже є"

На шляху до чемпіонату світу-2006. На чемпіонат у Баден-Баден?

За якихось півроку найбільшим ньюсмейкером українських спортивних новин стане поки що безіменне маленьке німецьке містечко, де розташується футбольна збірна України – учасниця чемпіонату світу.

       Принаймні саме до німецького Руйта, згодом на довгі роки облюбованого Валерієм Лобановським, була прикута увага вітчизняних мас-медіа під час чемпіонату Європи 1988 року. А через два роки, під час останнього для українських футболістів світового Мондіалю-90, всі чекали на новини з високогірного містечка Чокко, де тоді в ізоляції від журналістів перебувала радянська збірна.

       Цікаво, що й через 15 років місце майбутнього базового табору команди Олега Блохіна тримається в суворому секреті. За однією інформацією, наша делегація має на увазі два варіанти місцеперебування. Остаточний виберуть лише після церемонії жеребкування 9 грудня. За іншою – місце базового табору команди збірної України вже визначено, але поки що з певних міркувань не оприлюднюється. Одне відомо, наша збірна житиме у Південно-Східній Німеччині, десь між Франкфуртом та Кайзерслаутерном. Між іншим, зовсім недалеко всесвітньо відомий курорт Баден-Баден.

       За детальнішою інформацією "Високий Замок" звернувся до тренера збірної України Андрія Баля та менеджера національної команди Олега Тарадая, які безпосередньо займалися пошуком базового табору для нашої делегації.


       - У Німеччині табір збірної України розташований поблизу Франкфурта,- говорить Баль. - А точніше, за шістдесят кілометрів від Кайзерслаутерна. У готелі на 60 номерів проживатиме лише наша делегація. Поруч розташоване тренувальне поле, а недалеко - ще одне. У готелі є всі можливості для проведення відновлювальних процедур, басейн, сауна, тренувальні зали тощо.

       Ми разом з менеджером національної збірної України Олегом Тарадаєм переглянули близько десятка готелів. Обрали саме цей, оскільки в готелі житиме лише наша команда і футболістам ніхто не заважатиме.

       Крім того, наша база розташована біля міжнародного аеропорту у Франкфурті. Взагалі, на чемпіонаті світу кожна команда матиме можливість пересуватися трьома видами транспорту: літаком, поїздом і автобусом. Все залежить від жеребкування – на стадіоні якого міста гратиме наша команда.

       Франкфурт приблизно посередині між Мюнхеном і Гамбургом,а отже, до кожного з дев’яти міст, де проводитимуться ігри чемпіонату, - година льоту, тобто відстань до них майже однакова.

       - Хтось іще з тренерів та функціонерів входив у вашу групу?
       - Ні, головний тренер Олег Блохін та керівництво ФФУ довірило цю роботу нам з Тарадаєм.

       - Чи зверстано вже план підготовки національної збірної до чемпіонату світу?
       - План є, але поки що ми його не оприлюднюємо.

       - Але чи будуть, наприклад, взимку проводитися тренувальні збори чи товариські матчі?
       - Відповідь на це може дати лише головний тренер Олег Блохін. Гадаю, тренувальні матчі обов’язково будуть.

       - Ставка робитиметься на матчі зі світовими лідерами чи з командами Азії, Африки чи Америки, стиль гри яких менш знайомий українцям?
       - Думаю, на матчі із командами інших континентів.

       - Чи потрапляють зараз якісь нові гравці в поле зору тренерів збірної?
       - Олег Блохін заявив, що місця у складі не гарантує нікому. Тому ми постійно стежимо за грою кандидатів на поїздку на чемпіонат світу. Є кістяк команди, але переглядаємо й тих, хто давно був у нас на олівці, та з певних причин ще не виходив на поле в футболці збірної України. У нашому полі зору перебуває близько 30 футболістів.

       - Може, назвете якісь прізвища?
       - Я лише в понеділок повернувся з відрядження, де спостерігав за грою одного з наших легіонерів. Уважно стежили за виступом українців у російській прем’єр-лізі, зокрема в останньому турі добре зіграв московський спартаківець Максим Калиниченко.

       - Жеребкування чемпіонату світу-2006 відбудеться 9 грудня у Лейпцигу. Забігаючи вперед, особисто вам кого б хотілося отримати в суперники по групі?
       - У фінальній частині слабких суперників не буде. Приміром, я спостерігав за грою Кот-д’Івуар – Італія. Такі гравці, як Дрогба чи Туре, викликають повагу, незважаючи на те, що це африканська команда. Загалом, маємо непогану відеотеку із записами матчів наших потенційних суперників. А Володимир Веремеєв взимку буде в Єгипті на матчах Кубка Африки.

       Олег ТАРАДАЙ, менеджер національної збірної України:
       - Остаточно місцеперебування табору збірної України з’ясується лише після жеребкування чемпіонату світу, де визначаться місто і наші суперники. Наразі маємо два варіанти базового табору поблизу Франкфурта. Це приватні чотиризіркові готелі, які ми вибрали за звичайним каталогом. Готелі розташовані за містом, поблизу ліс. На відстані 500 метрів від спального корпусу – тренувальне поле.

       - Олегу Івановичу, чи можете зараз назвати бодай приблизну ціну проживання у цих готелях?
       - Я не маю права оприлюднювати таку інформацію. Але оскільки наша делегація орендуватиме готель щонайменше на кілька тижнів, то, звісно, ціна впаде, умовно кажучи, зі ста євро до шістдесяти…

Михайло РОМАНЯК

Источник - Динамо Киев от Шурика

футбол
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.