Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1463
0

Ферро-ЗНТУ: виступити не гірше, ніж у минулому сезоні

Відбулася презентація чоловічої баскетбольної команди «Ферро-ЗНТУ»

Ферро-ЗНТУ:  виступити не гірше, ніж у минулому сезоні
Валерий Элькинсон

Напередодні чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих клубів Суперліги в запорізькому кафе «Ферро» відбулася презентація команди «Ферро-ЗНТУ», свідками якої став чисельний загін представників засобів масової інформації. Газетярам і телевізійним журналістам були представлені новачки колективу Крістіан Бернс і Кеддрік Мейс.

Президент клубу Валерій Елькінсон озвучив завдання на сезон й розповів про зміни, що сталися в команді під час міжсезоння.

- Завоювання Кубка Суперліги і бронзових медалей чемпіонату країни зобов’язують і в прийдешньому сезоні грати не гірше, - сказав керманич клубу. – Об’єктивно ми розуміємо, що повторити цей результат буде доволі складно, але я вірю, що тренерський склад і гравці намагатимуться зробити все можливе, щоб не розчарувати своїх прихильників. Звичайно, не обійшлося без змін. Нам не вдалося утримати лідера команди – MVP минулого чемпіонату Чарльза Томаса, оскільки фінансові можливості клубу небезмежні. Щодо Стівена Бьортта, то ми не докладали особливих зусиль, аби зберегти його, хоча він – баскетболіст високого рівня й демонстрував гарну гру. Та, на жаль, його індивідуалізм негативно позначався на командних діях. Намагаючись компенсувати ці втрати, під час міжсезоння адміністративний і тренерський склади клубу провели певну селекційну роботу: на позицію першого номера був запорошений Кеддрік Мейс, четвертого – Крістіан Бернс. Зараз на оглядинах у нас ще один гравець передньої лінії Теренс Робертс. Найближчих днів визначимось, чи підписувати з американцем контракт. Нам вдалося зберегти гравців, що визначали ігровий почерк клубу й забезпечували результат. Це – капітан команди Олександр Рибалко, Олександр Шапошников, Георгій Кондрусевич. Залишаються в команді вихованці клубу Яків Змитрович, Станіслав Овдєєнко, Станіслав Алексейчик, і ми сподіваємось, що вони принесуть користь. Готувався до сезону в складі «Ферро-ЗНТУ» і Артем Чемякін, але за обопільною згодою наші шляхи розійшлися, й зараз він підшуковує собі інший клуб. Ми ж хочемо бачити на цій позиції більш потужного гравця. Був на перегляді в нас ще Віталій Бойко, але та гра, яку він продемонстрував у передсезонних турнірах, не задовольнила нас… Підсилався тренерський склад: асистентом головного тренера став Єгор Большаков, який завершив активі виступи у баскетболі.

До новацій президент «Ферро-ЗНТУ» відніс організацію продажу абонементів на відвідування матчів регулярного чемпіонат, придбання нового табло, додаткові місця для глядачів, поліпшення освітлення ігрової арени у Палаці спорту «ЗАБ». Однак відсутність сучасної спортивної споруди – найбільша проблема Запоріжжя (Суперліга вимагає, щоб матчі проходили у залах, що вміщують принаймні 3 500 глядачів). На сьогодні таку кількість може прийняти лише Палац спорту «Юність», але він потребує капітальної реконструкції.

Говорячи про нинішній фінансовий стан запорізького клубу, Валерій Елькінсон зазначив, що участь у єврокубковому турнірі вимагатиме додаткових витрат. Адже перед командою поставлена мета вдало виступити в кваліфікаційному раунді Єврочелленджу й потрапити до групової стадії. Тоді Запоріжжя матиме можливість побачити гарний баскетбол міжнародного рівня. Якщо ж розцінювати наші шанси й першого суперника – португальської «Бенфіки», то вони приблизно рівні. Щодо конкуренції в чемпіонаті України, президент «Ферро-ЗНТУ» назвав фаворитами «Азовмаш» і «Будівельник» у яких більш високі бюджети. Решта клубів – приблизно однакового рівня.

Головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков додав до числа ймовірних фаворитів ще й першого суперника запорізької команди – БК «Донецьк», а також «Дніпро». На його думку, цей квартет має кращі стартові умови, ніж їхні суперники. Постачальників очок, якими минулого сезону були «Пульсар» і «Грифони», нині не буде.

Оцінюючи потенціал новачків «Ферро-ЗНТУ», Кирило Вадимович не став поспішати з висновками, але зазначив, що в передсезонних турнірах вони проявили себе досить різнобічними гравцями, здатними стати лідерами колективу. Якщо їх порівнювати з Бьорттом і Томасом, може скластися враження, що Стівен і Чарльз індивідуально були сильнішими. Проте в плані самовіддачі та колективних дій новачки залишили гарне враження. Зокрема, Кеддрік Мейс у миколаївському турнірі провів блискучу кінцівку в грі проти господарів, реалізувавши на останніх секундах триочковий кидок за схемою, намальованою тренером. Крістіан Бернс закрив позицію «великого» за відсутністю травмованого Хантера, непогано впоравшись із цією роллю.

- Є й негативні наслідки участі в передсезонних турнірах, - вів далі Кирило Большаков. – Перш за все, це травма Вінсента Хантера, яка змусила нас останній турнір грати без другого високорослого гравця. Епізодично на цій позиції зявлялися Яків Змитрович, Станіслав Алексейчик, Максим Козловець, але відсутність Хантера, який у двох перших турнірах виглядав краще за інших гравців, а потім отримав важку травму, давалася взнаки. Перспектива участі Вінсента в матчі першого туру чемпіонату України під питанням. В останній грі миколаївського турніру зламав палець Георгій Кондрусевич. Попередній термін його відновлювання – до шести тижнів, не враховуючи реабілітацію. Але знаючи характер цього гравця, його організованість, вміння дивувати, думаю, він раніше стане в стрій… Явно не в своїй тарілці в перших іграх був Кевін Тіггс. Довелося вести з ним серйозні розмови, але останню, девяту гру він провів чудово. Сподіваюсь, що в нього все налагодиться. І хоча за таких умов казати про командну гру важко, сподіваюсь, що ми будемо більше радувати своїх прихильників, ніж засмучувати.

Капітан «Ферро-ЗНТУ» Олександр Рибалко завсвідчив, що складнощі зі здоровям, які через перевантаження він відчував наприкінці минулого сезону, вже позаду. А Крістіан Бернс і Кеддрік Мейс поділилися своїми першими враженнями про український баскетбол, команду «Ферро-ЗНТУ», місто, кольори якого вони віднині захищатимуть. Обидва відзначили професіоналізм, який панує в запорізькому клубі, й запевнили, що, граючи поруч із досвідченими гравцями, вдосконалюватимуть свою майстерність. Запоріжжя ж їм нагадує Філадельфію.

По завершенні презентації представникам ЗМІ, які подали заявки, були видані картки акредитації.

Прес-служба БК Ферро-ЗНТУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.